Anker branndommen

Kvinnen som ble dømt til over to års fengsel for ildspåsettelse i Longyearbyen anker dommen.

Skumgummimadrassen brant godt da den ble påtent. I tillegg utviklet det seg giftig gass.
Publisert
Tingrettsdommer Bjørn Holmen flankert av meddommerne Odd Gunnar Brøto Braathen og Oddny Kjerstad under rettssaken som ble holdt i Longyearbyen.

– Hun er av den oppfatning at det dreier seg om skadeverk, ikke mordbrann. Hun har aldri hatt noe forsett om å skade mennesker, sier kvinnens forsvarer Gunnhild Lærum i Advokatfirmaet Næsss, Lærum Lier & Stende.

– Hvordan tok klienten din dommen?

– Hun syntes det var veldig strengt og mener den ikke er riktig. Hun mener saken bør prøves på nytt, og at kravet om fortsett ikke er oppfylt, sier Lærum.

Førstestatsadvokat Lars Fause har fått anken etter brannsaken som gikk i Longyearbyen tidligere i sommer.

– Nå er saken på vanlig måte sendt til Riksadvokaten. Siden det er en strafferamme på over seks år har domfelte krav på ny fullstendig behandling av saken. Det eneste som gjenstår er at domfelte selv må undertegne anken. Så lenge det blir gjort, blir det ny fullstendig prøving av saken i Hålogaland lagmannsrett, sier Fause.

Den 22 år gamle kvinnen ble dømt for å ha tent på en skumgummimadrass i et hybelbygg i Vei 222 i mars i fjor.

Brannalarmen ble utløst, og brannen ble oppdaget av en annen beboer. Han måtte tømme to brannslokningsapparat for å slokke flammene.

Nord-Troms tingrett dømte kvinnen til to år og tre måneders fengsel for ildspåsettelsen. Hun er også dømt for en rekke narkotikaforhold og forstyrrelse av den alminnelige fred og orden.

Aktor Berit Sagfossen la ned påstand om to år og seks måneders fengsel under rettssaken. Straffen ble redusert noe av tingretten.
Retten anbefaler at kvinnen (22) får sone deler av straffen på en rusmiddelinstitusjon.

– Jeg har ingen kommentar til at saken blir anket, sier Sagfossen.

Powered by Labrador CMS