Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Anker branndommen

Skumgummimadrassen brant godt da den ble påtent. I tillegg utviklet det seg giftig gass. FOTO: Eirik Palm

Anker branndommen

Kvinnen som ble dømt til over to års fengsel for ildspåsettelse i Longyearbyen anker dommen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
02.08.2016 kl 18:12

– Hun er av den oppfatning at det dreier seg om skadeverk, ikke mordbrann. Hun har aldri hatt noe forsett om å skade mennesker, sier kvinnens forsvarer Gunnhild Lærum i Advokatfirmaet Næsss, Lærum Lier & Stende.

– Hvordan tok klienten din dommen?

– Hun syntes det var veldig strengt og mener den ikke er riktig. Hun mener saken bør prøves på nytt, og at kravet om fortsett ikke er oppfylt, sier Lærum.

Førstestatsadvokat Lars Fause har fått anken etter brannsaken som gikk i Longyearbyen tidligere i sommer.

– Nå er saken på vanlig måte sendt til Riksadvokaten. Siden det er en strafferamme på over seks år har domfelte krav på ny fullstendig behandling av saken. Det eneste som gjenstår er at domfelte selv må undertegne anken. Så lenge det blir gjort, blir det ny fullstendig prøving av saken i Hålogaland lagmannsrett, sier Fause.

Den 22 år gamle kvinnen ble dømt for å ha tent på en skumgummimadrass i et hybelbygg i Vei 222 i mars i fjor.

Brannalarmen ble utløst, og brannen ble oppdaget av en annen beboer. Han måtte tømme to brannslokningsapparat for å slokke flammene.

Nord-Troms tingrett dømte kvinnen til to år og tre måneders fengsel for ildspåsettelsen. Hun er også dømt for en rekke narkotikaforhold og forstyrrelse av den alminnelige fred og orden.

Aktor Berit Sagfossen la ned påstand om to år og seks måneders fengsel under rettssaken. Straffen ble redusert noe av tingretten.
Retten anbefaler at kvinnen (22) får sone deler av straffen på en rusmiddelinstitusjon.

– Jeg har ingen kommentar til at saken blir anket, sier Sagfossen.

Nøkkelord

Se bildet større

Tingrettsdommer Bjørn Holmen flankert av meddommerne Odd Gunnar Brøto Braathen og Oddny Kjerstad under rettssaken som ble holdt i Longyearbyen. FOTO: Christopher Engås

Siste nytt i Nyheter

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved UNIS, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!