Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Angrer på tidligere vedtak

Anne-Line Pedersen i Tverrpolitisk fellesliste (fremst til høyre), spurte de andre politikerne i lokalstyret om de virkelig ønsker tre-etasjers bygninger på Elvesletta Syd. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Angrer på tidligere vedtak

Lokalstyret ønsker likevel ikke tre etasjer på Elvesletta Syd.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
30.01.2009 kl 14:00

Lokalstyret går tilbake på vedtaket de gjorde i 2006 om å tillate tre-etasjers bolighus på Elvesletta Syd. Da de behandlet delplanen for Elvesletta Syd, områdene B1 og B2 tirsdag, svarte et enstemmig lokalstyre at de ikke ønsker mer enn to etasjer i området. Nå risikerer LNS Spitsbergen flere måneders forsinkelser.

Svært overrasket

– Jeg er svært overrasket. Jeg tror politikerne har gjort en feil. Vi har allerede en godkjent plan for Elvesletta Syd hvor det står at vi kan sette opp tre-etasjers bygninger. Det vi søker om nå er bare å bygge mindre enheter i noen av bygningene vi allerede har planlagt. Vi ønsker hybler i stedet for fire-roms leiligheter, sier Dag Rindal Brox, som er prosjektleder i LNS Spitsbergen.

Fortsatt mulighet

Politikerne vedtok delplanen for området, men under forutsetning av at bygningene settes opp med maks to etasjer. I vedtaket står det at dersom de planlagte bygningene er på tre etasjer, må plantegninger og skisser sendes tilbake til administrasjonen som skal forberede saken slik at den kan tas opp til ny politisk behandling.

– Det er fremdeles mulig for LNS Spitsbergen å sette opp leiligheter med tre etasjer, men bare dersom lokalstyret finner tegningene akseptable, sier lokalstyreleder Kjell Mork (Ap).

Trenger hybler

Brox forteller at boligene allerede er tegnet og planlagt over tre etasjer, og at han er redd for at planarbeidet nå vil ta for lang tid.

– Vi trenger flere hybler ettersom vi må rive transportriggen. Vi hadde planer om å ha nye hybelleligheter på plass allerede til sommeren, sier Brox.

For å hindre lang saksbehandlingstid ber lokalstyret administrasjonen om å gi saken høy prioritet.

– Tidligere har behandling av slike hastesaker tatt mellom to og tre måneder, men vanlig behandlingstid er på fire måneder, sier Mork.

Bekymret for høyden

Det var Anne-Line Pedersen (TF) som tirsdag spurte de andre politikerne i lokalstyret om de virkelig ønsker tre-etasjers bygninger på Elvesletta Syd, som planen de behandlet åpner for.

– Jeg tok opp spørsmålet fordi jeg er engasjert i hvordan byen skal se ut i framtida. Men det er vanskelig å balansere i forhold til behovene for å bygge ut, samtidig som jeg er redd for høyhusbebyggelse som stenger for utsyn og skaper korridorer langs hovedveien, sier Pedersen.

Utbygging i sentrum

Hun forteller at hun er klar over at delplanen for området Elvesletta Syd ble vedtatt i 2006, og at den åpner for tre etasjer.

– Jeg vet at folk kommer til å stille spørsmål ved hvorfor dette ikke er tatt opp tidligere. Men lokalstyret fikk saken til behandling nå og det forholder jeg meg til. Utbygging i sentrum har jo fått et spesielt fokus i senere tid. Dersom man for eksempel ser på utbygginga av Elvesletta Nord kan en danne seg et bilde av hvordan det vil bli med tre etasjer på Elvesletta Syd, sier Pedersen.

Siste nytt i Nyheter

Stengte veier

Vei 300 mellom Huset og Museumsveien er stengt etter ras i skiløypa i dag tidlig. I ettermiddag ble også veien opp til Gruvelageret stengt.

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Fredagens ordinære postfly har landet, men ekstraflyet er innstilt. Posten prøver på nytt lørdag.

Pakker ut høydepunktene

Nordnorsk Kunstmuseum til Longyearbyen med noen av sine største verker.

Banebrytende forskning

Helt ny teknologi blir tatt i bruk for å lære mer om livet i havet i polarnatten.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!