Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Amputert hundeløp

Stefan Claes kjører ut fra start på årets Trappers Trail. Årets utgave av hundeløpet er sterkt amputert på grunn av utbruddet av kennelhoste. FOTO: Christopher Engås

16 av 24 påmeldte startet:

Amputert hundeløp

Utbruddet av kennelhoste har redusert antall startende i Trappers Trail med en tredjedel.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
11.04.2015 kl 14:21

Enkelte som skulle være med i det årlige hundeløpet, som går fra Longyearbyen og til Kapp Laila og tilbake, har ikke en gang meldt seg på. Dette på grunn av utbruddet av kennelhoste blant byens hunder. Av de 24 som var påmeldt, var det 16 som la i vei fra Longyearbyen lørdag formiddag.

– Løpet er sterkt redusert. Men vi er glad for at vi har kommet i gang, og at vi får avviklet et løp i år. Hvis vi hadde utsatt løpet i tre uker, ville helt sikkert noen andre hunder enn de som er syke nå, vært syke, sier Elise Strømseng i arrangørkomiteen for Trappers Trail.

Veterinær Astrid Vikaune sjekket samtlige av hundene som skulle starte lørdag, og en del fikk ikke starte løpet etter en grundig helsekontroll. Mattilsynet har krevd veterinærkontroll av alle hunder før start i Trappers Trail i år på grunn av utbruddet.

En av de som måtte kaste inn håndkleet var Gaute Hermansen. Han hadde kjørt helt fra Ny-Ålesund med sine hunder sammen med Sebastien Barrault og Gunn Oftedal, og planen var at tre spann skulle delta.

– Det viser seg at tre av mine fem hunder har fått kennelhoste. Da kan jeg ikke starte, sier Hermansen.

Gjengen fra Ny-Ålesund klarte til slutt bare å stille ett spann i løpet, ved å sette sammen et nytt spann bestående av fem friske hunder fra de tre spannene.

Hermansen tar ikke saken så tungt.

– Sånn er livet. Hundene må få ro nå, for løpet i Longyearbyen er bare en liten del av den turen vi er ute på. Planen er at vi skal kjøre helt til Isfjord Radio, og deretter tilbake til Ny-Ålesund de kommende ukene. De syke hundene må ha ro nå. Jeg anser meg selv som «hjemme med syke barn» i dag, ler Hermansen.

Trappers Trail går til Kapp Laila i dag, hvor deltagerne skal overnatte. Målgang blir søndag ved Huset i Longyearbyen.

Nøkkelord

Se bildet større

Gaute Hermansen og to andre spann fra Ny-Ålesund har oppholdt seg i Adventdalen for å unngå smitte. Det klarte de ikke. Hemansen må stå over løpet, og til sammen ble de tre spannene fra forskningsbosettingen til ett spann. FOTO: Christopher Engås

Se bildet større

Veterinær Astrid Vikaune lytter til en av hundene til Bård Blæsterdalen. To av hundene i åttespannet måtte tas ut. Blæsterdalen fikk hentet en ny hund, slik at han til slutt kjørte ut med sju. FOTO: Christopher Engås

Siste nytt i Nyheter

By-bjørnene eskortert til Van Mijen

By-bjørnen og hennes to halvvoksne unger ble natt til søndag på nytt flyttet med politi-assistanse.

En turist fikk bot. Tre andre turister trodde de så isbjørn. I begge tilfellene rykket politiet ut.

Stengte veier

Vei 300 mellom Huset og Museumsveien er stengt etter ras i skiløypa i dag tidlig. Lørdag ettermiddag ble også veien opp til Gruvelageret stengt.

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Fredagens ordinære postfly har landet, men ekstraflyet er innstilt. Posten prøver på nytt lørdag.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!