Amok med brannslukningsapparat

Sysselmannen og brannvesenet rykket ut.

Publisert
Gangen i bygget var dekket av pulver fra brannslukningsapparatet.
Noen hadde funnet ut at de skulle bruke et av byggets fellesarealer som toalett.

Politiet og brannvesenet rykket søndag morgen ut til en av boligene ved Blåmyra i Longyearbyen, etter at noen hadde gått amok med et brannslukningsapparat og utløst brannalarmen i bygget.

– Det var sprayet med pulver, og det var også noe avføring inne i bildet. Det er overhode ikke akseptabel oppførsel, sier Arild Lyssand, vakthavende hos sysselmannen.

Da politiet og brannvesenet kom til stedet, ble de møtt av trøtte beboere som hadde våknet av brannalarmen. Flere meldte også at de hadde våknet av ringing på døra i forkant av hendelsen, men ingen hadde observert noen gjerningspersoner.

– Vi har ingen opplysninger om eventuelle gjerningsmenn, men vi ønsker tips i saken fra publikum som kan ha observert noe, sier Lyssand.

Han forteller at det ikke er første gang politiet og brannvesenet rykker ut som følge av at noen har tatt seg til rette med et brannslukningsapparat.

– Det skjer ikke ofte, men det har skjedd før. Dette er skadeverk og kvalifiserer til en solid bot. Ikke bare bruker man opp et brannslukningsmiddel, men man utløser også en falsk alarm og griser til med et pulver som er svært vanskelig å vaske vekk.

Powered by Labrador CMS