Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Amok med brannslukningsapparat

Brannvesenet kom raskt til stedet og skjønte fort at det var falsk alarm. FOTO: John Christian Nygaard

Amok med brannslukningsapparat

Sysselmannen og brannvesenet rykket ut.

Tekst:

Publisert:

Politiet og brannvesenet rykket søndag morgen ut til en av boligene ved Blåmyra i Longyearbyen, etter at noen hadde gått amok med et brannslukningsapparat og utløst brannalarmen i bygget.

– Det var sprayet med pulver, og det var også noe avføring inne i bildet. Det er overhode ikke akseptabel oppførsel, sier Arild Lyssand, vakthavende hos sysselmannen.

Da politiet og brannvesenet kom til stedet, ble de møtt av trøtte beboere som hadde våknet av brannalarmen. Flere meldte også at de hadde våknet av ringing på døra i forkant av hendelsen, men ingen hadde observert noen gjerningspersoner.

– Vi har ingen opplysninger om eventuelle gjerningsmenn, men vi ønsker tips i saken fra publikum som kan ha observert noe, sier Lyssand.

Han forteller at det ikke er første gang politiet og brannvesenet rykker ut som følge av at noen har tatt seg til rette med et brannslukningsapparat.

– Det skjer ikke ofte, men det har skjedd før. Dette er skadeverk og kvalifiserer til en solid bot. Ikke bare bruker man opp et brannslukningsmiddel, men man utløser også en falsk alarm og griser til med et pulver som er svært vanskelig å vaske vekk.

Nøkkelord

Se bildet større

Gangen i bygget var dekket av pulver fra brannslukningsapparatet. FOTO: John Christian Nygaard

Se bildet større

Noen hadde funnet ut at de skulle bruke et av byggets fellesarealer som toalett. FOTO: John Christian Nygaard

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!