Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Alvorlig for Robert Hermansen

 

Alvorlig for Robert Hermansen

Styret i Store Norske har i dag besluttet å ta kontakt med påtalemyndighetene på bakgrunn av funn som er gjort under gjennomgang av kontraktforhold i selskapet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
01.07.2010 kl 10:17

Styret i Store Norske har akkurat avsluttet et ekstraordinært styremøte i Oslo, hvor kontraktforhold omtalt i Pareto-rapporten var eneste sak. I rapporten som forelå for halvannet år siden framkom at Store Norske blant annet hadde inngått særdeles gunstige avtaler for Kristian Jebsens Rederi i Bergen og Leonhard Nilsen & Sønner AS (LNS) med datterselskapet LNS Spitsbergen.

Betydelig overpris

Styreformann i Store Norske, Bård Mikkelsen, gjør det klart at under gjennomgang av avtalene er det kommet fram at Store Norske over lang tid har betalt en betydelig overpris.

¬– I tillegg er det gjort funn som gjør at styret har besluttet å gå i dialog med påtalemyndighet med henblikk på anmeldelse av de funn som er gjort, sier Mikkelsen.

– Betyr det at styret og du som styreformann har gjort en for dårlig jobb?

– Styret har arbeidet med revisjon av avtalene de siste par årene, så jeg mener at vi har tatt tak i tingene etter hvert som de er blitt kjent for oss, svarer styreformannen.

Ugunstige avtaler

– Er dette et resultatet av Robert Hermansens egenrådighet den gang han var administrerende direktør i Store Norske?

– Jeg kan ikke kommentere slike ting. Det vi har sett er at avtaler som har vært inngått ikke har vært gunstige for Store Norske, sier Bård Mikkelsen.

Mikkelsen sier at styret går videre med forhandlinger og reforhandlinger av kontraktene, eventuelt at kontraktforhold avsluttes.

Mikkelsen sier videre at ledelsen i Store Norske arbeider med en pressemelding, som vil ble sendt ut i løpet av ettermiddagen.

Siste nytt i Nyheter

Leteaksjonen er avsluttet

Sysselmannen fikk melding om skred nederst i Longyearbreen kl. 13.53. Etter noen timers søk i skredet ble leteaksjonen avsluttet.

Lørdag var Sysselmannen i Bolterdalen for å kontrollere skutere og skuterkjøring.

Skredøvelse søndag

Tidlig søndag ettermiddag skal den årlige skredøvelsen gå av stabelen i nærområdet til Longyearbyen.

 
En merkedag for frøhvelvet

Frøporsjonene som ble hentet ut fra frøhvelvet i 2015, etter at genbanken i Aleppo i Syria ble ødelagt, kommer tilbake for ny sikkerhetsoppbevaring.

Nordpol-flyene vil tilbake

Til tross for fjorårets trussel om flynekt, ønsker russerne å fly til Barneo via Longyearbyen også i vår. Nå er de i dialog med luftfartsmyndighetene.

Krigshelten skal ikke glemmes

Kaptein Trond Vigtel ofret sitt liv for Svalbards frihet, og lokalbefolkningen ønsket at hans grav ble i Longyearbyen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!