Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Alvorlig for Robert Hermansen

 

Alvorlig for Robert Hermansen

Styret i Store Norske har i dag besluttet å ta kontakt med påtalemyndighetene på bakgrunn av funn som er gjort under gjennomgang av kontraktforhold i selskapet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
01.07.2010 kl 10:17

Styret i Store Norske har akkurat avsluttet et ekstraordinært styremøte i Oslo, hvor kontraktforhold omtalt i Pareto-rapporten var eneste sak. I rapporten som forelå for halvannet år siden framkom at Store Norske blant annet hadde inngått særdeles gunstige avtaler for Kristian Jebsens Rederi i Bergen og Leonhard Nilsen & Sønner AS (LNS) med datterselskapet LNS Spitsbergen.

Betydelig overpris

Styreformann i Store Norske, Bård Mikkelsen, gjør det klart at under gjennomgang av avtalene er det kommet fram at Store Norske over lang tid har betalt en betydelig overpris.

¬– I tillegg er det gjort funn som gjør at styret har besluttet å gå i dialog med påtalemyndighet med henblikk på anmeldelse av de funn som er gjort, sier Mikkelsen.

– Betyr det at styret og du som styreformann har gjort en for dårlig jobb?

– Styret har arbeidet med revisjon av avtalene de siste par årene, så jeg mener at vi har tatt tak i tingene etter hvert som de er blitt kjent for oss, svarer styreformannen.

Ugunstige avtaler

– Er dette et resultatet av Robert Hermansens egenrådighet den gang han var administrerende direktør i Store Norske?

– Jeg kan ikke kommentere slike ting. Det vi har sett er at avtaler som har vært inngått ikke har vært gunstige for Store Norske, sier Bård Mikkelsen.

Mikkelsen sier at styret går videre med forhandlinger og reforhandlinger av kontraktene, eventuelt at kontraktforhold avsluttes.

Mikkelsen sier videre at ledelsen i Store Norske arbeider med en pressemelding, som vil ble sendt ut i løpet av ettermiddagen.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!