Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Alvorlig beinskade

 

Alvorlig beinskade

Robert Hermansen har pådratt seg en alvorlig skade i beinet etter å ha blitt påkjørt av en snøskuter mandag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Ulykken skjedde mandag ettermiddag i forbindelse med at styret i Store Norske skulle kjøre snøskuter til Svea. Følget var samlet ved Ing. Geir Paulsen, klare for å legge av gårde de seks milene sørover til Svea, da en kvinne i følget mistet kontrollen over skuteren sin.
– Jeg sto og tok på meg hjelmen da jeg ble truffet og dratt med inn mellom stag og ski. Det var et uhell og jeg har forsøkt å dempe det hele ned så mye som mulig, sier Robert Hermansen fra sykesenga i Tromsø.

Ambulansefly
Skaden var imidlertid så alvorlig at Hermansen ble sendt i ambulansefly til Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø (UNN) mandag kveld.
– Jeg har knekt et leggbein og også skadet kneet. Den alvorligste skaden er i selve muskulaturen. Leggen hovnet voldsomt opp, og det var det som gjorde at det ble rekvirert ambulansefly, sier Hermansen.
Da Svalbardposten snakket med ham onsdag, var leggen skjært opp på langs for å få i gang blodsirkulasjonen. Av den grunn var det foreløpig ikke gjort noe med beinbruddene.

Gidder ikke lyve
– Jeg er i godt humør og regner med å være tilbake på jobb ved påsketider, sier han, og benytter anledningen til å lese et par av de mange tekstmeldingene han har fått.
En av meldingene går på at han for første gang har latt seg overkjøre av styret, en annen om at han skulle vært påkjørt for lenge siden.
– Jeg vil helst at dette skal være så udramatisk som mulig, men jeg gidder ikke å lyve for deg, avslutter Hermansen, noe sløret i stemmen på grunn av smertestillende medisiner.

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!