Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Alvorlig beinskade

 

Alvorlig beinskade

Robert Hermansen har pådratt seg en alvorlig skade i beinet etter å ha blitt påkjørt av en snøskuter mandag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Ulykken skjedde mandag ettermiddag i forbindelse med at styret i Store Norske skulle kjøre snøskuter til Svea. Følget var samlet ved Ing. Geir Paulsen, klare for å legge av gårde de seks milene sørover til Svea, da en kvinne i følget mistet kontrollen over skuteren sin.
– Jeg sto og tok på meg hjelmen da jeg ble truffet og dratt med inn mellom stag og ski. Det var et uhell og jeg har forsøkt å dempe det hele ned så mye som mulig, sier Robert Hermansen fra sykesenga i Tromsø.

Ambulansefly
Skaden var imidlertid så alvorlig at Hermansen ble sendt i ambulansefly til Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø (UNN) mandag kveld.
– Jeg har knekt et leggbein og også skadet kneet. Den alvorligste skaden er i selve muskulaturen. Leggen hovnet voldsomt opp, og det var det som gjorde at det ble rekvirert ambulansefly, sier Hermansen.
Da Svalbardposten snakket med ham onsdag, var leggen skjært opp på langs for å få i gang blodsirkulasjonen. Av den grunn var det foreløpig ikke gjort noe med beinbruddene.

Gidder ikke lyve
– Jeg er i godt humør og regner med å være tilbake på jobb ved påsketider, sier han, og benytter anledningen til å lese et par av de mange tekstmeldingene han har fått.
En av meldingene går på at han for første gang har latt seg overkjøre av styret, en annen om at han skulle vært påkjørt for lenge siden.
– Jeg vil helst at dette skal være så udramatisk som mulig, men jeg gidder ikke å lyve for deg, avslutter Hermansen, noe sløret i stemmen på grunn av smertestillende medisiner.

Siste nytt i Nyheter

Husrekke kan bli ekstra sikring

De tretten boenhetene som fremdeles er evakuert kan bli ekstra sikring fram til mer permanent skredsikring kommer på plass.

Flere får flytte hjem

Etter grundige skredfaglige vurderinger opphever Sysselmannen deler av evakueringen.

Folkemøte skal gi svar

Sysselmann Kjerstin Askholt avventer skredekspertenes vurdering på om det er trygt å la folk flytte tilbake til Lia. Forhåpentligvis kommer svaret på folkemøtet klokken 20 i kveld.

 
Skred over Gruve 7-veien

Veien skal kontrolleres for skredfare før den åpnes igjen.

– Tilliten til skredvarslinga er drept

Harde ord fra innbyggere i folkemøtet etter skredet.

Informasjonsmøte i kveld

Det blir informasjonsmøte for alle i kulturhuset klokken 20 i kveld. Der vil det bli gitt en statusoppdatering på situasjonen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!