Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Aller første skoledag

Alexander Naalsund Berger (6) hadde bursdag, og ble løftet seks ganger opp i lufta av assistentlærer Tina Jakobsen og kontaktlærer Lars Thomas Dolven. Deretter sang de og resten av den nye klassen bursdagssangen. FOTO: John Christian Nygaard

Aller første skoledag

Torsdag begynte 22 forventningsfulle barn i 1. klasse på Longyearbyen skole. Alexander Naalsund Berger (6) hadde attpåtil bursdag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
18.08.2016 kl 14:25

De unge håpefulle ble ønsket velkommen av rektor Siv Tove Sødal, og fikk hilse på de nye lærerne sine, som også hadde forberedt en sang for de nye elevene. Etter at alle hadde blitt ropt opp, var det fotografering så ivrige foreldre fikk forevige øyeblikket.

Deretter gikk turen ned til klasserommet, hvor kontaktlærer Lars Thomas Dolven snakket litt om rutiner, viktigheten av å rekke opp hånda når man vil si noe i klasserommet og fortalte eventyr mens barna spiste lunsj. Etterpå fikk de oppleve sitt første friminutt.

Alexander Naalsund Berger (6) hadde både bursdag og første skoledag, så derfor sang de også bursdagssangen for han.

– Jeg har gleda meg. Jeg liker å begynne på skolen, sier Alexander, som kunne melde at det hadde vært en bra dag.

– Det var bra med bursdagssang. Men jeg ville at de skulle synge den engelske sangen i stedet for den norske, sier Alexander og smiler.

Kontaktlærer Lars Thomas Dolven forteller at han, som sikkert mange av barna, hadde litt sommerfugler i magen før første skoledag.

– Det viktigste i dag er at de går hjem med en god følelse i magen, og gleder seg til å komme tilbake i morgen. De skal få en følelse av trygghet på skolen, og bli trygge på oss voksne, sier Dolven mens barna løper rundt og leker i friminuttet.

Elevene hadde på seg rosa vester, slik at kontaktlæreren kunne ha oversikt. Det var også for å kunne se om noen av barna var alene ute.

– Da er det vår jobb å få de med i leken. Jeg så akkurat at det var en som var alene, men så kom de fire andre bort og spurte om han ville være med. Da blir jeg veldig glad, sier Dolven og smiler.

Fredag skal barna ha «vanlig» skole fra 08.15 til 13.15. Da blir det blant annet utdeling av lærebøker.

– Veldig mange er ivrige etter å få bøkene sine, og det er jo vår jobb å opprettholde lærelysten de kommer med, sier Dolven.

Se bildet større

Det var 22 spente og forventningsfulle elever som begynte i 1. klasse ved Longyearbyen skole torsdag. FOTO: John Christian Nygaard

Se bildet større

Mange ivrige og stolte foreldre benyttet anledningen til å forevige øyeblikket. FOTO: John Christian Nygaard

Se bildet større

Elias Albrigtsen svarte med to tomler i været på spørsmål om det var gøy å begynne på skolen. FOTO: John Christian Nygaard

Siste nytt i Nyheter

Misfornøyd med veiene

Svalbard Maxi Taxi prøver så langt det lar seg gjøre å unngå turer ut til Bjørndalen. Daglig leder Rune Moen er alt annet enn fornøyd med veiene i Longyearbyen.

Utforkjøring ved Nybyen

En bil endte fredag morgen i grøfta mellom skolen og Nybyen.

Vil styrke barnevern

Leder i familie- og kulturkomiteen, Svein Harberg, mener barnevernet bør styrkes slik at det blir et kompetansemiljø.

Færre småbarn

Fra 157 til 98 småbarn på tre år.

Barnebok om viktig tema

Forsker Geir Wing Gabrielsen ved Norsk polarinstitutt har sammen med forfatter Kirsti Blom lansert en barnebok som tar for seg problematikken rundt plastsøppel i havet.

Positive fastlandselever

I år er det seks skoleelever fra fastlandet som går på Longyearbyen skole. Ordningen bidrar til å styrke skoletilbudet i Longyearbyen.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!