Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Alle får barnehageplass

Alle som søkte om barnehageopptak til høsten har fått plass. Hvilken barnehage de skal gå i blir klart 9. mai. FOTO: Eirik Berger

Alle får barnehageplass

Tirsdag var gladmeldingen et faktum. Det blir hundre prosent barnehagedekning i Longyearbyen til høsten.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

– Det er en ordentlig godmelding! sier Anne Ellingsen som er leder for Oppvekstforetaket.
Da Oppvekstforetaket hadde møte om barnehageopptaket tirsdag, hadde det kommet inn 22 søknader i tillegg til de fem som allerede stod på venteliste.
– Alle søknadene som foreligger til hovedopptaket vil bli innvilget. Per dags dato har vi også åtte eller ni plasser ledige til folk som eventuelt flytter opp til sommeren, forteller Ellingsen.

Lykkelig far
I forrige uke skrev Svalbardposten om Erlend Selnes (14 mnd) som ikke fikk plass i barnehagen ved forrige hovedopptak, og som forrige uke stod som nummer fem på ventelista.
– Det er fortsatt usikkert om noen av barna på ventelista vil få plass før sommerferien, men alle får i alle fall plass når inntaket starter igjen etter sommerferien, sier Ellingsen.
– Det var jo lykke! sier Tor Selnes som er far til Erlend. Han skulle ha vært tilbake på jobb i januar eller februar, men har måttet holde seg hjemme med minstemann siden han ikke fikk plass i barnehagen. På grunn av aldersprioritering ved opptakene var Selnes redd for å ikke få plass etter dette hovedopptaket heller.
– Det høres jo vidunderlig ut at alle får plass, men jeg vil vente til brevet kommer i posten før jeg er helt sikker. Jeg vil ha det svart på hvitt, sier han.

Garantert plass
Ifølge Anne Ellingsen vil alle som søkte om barnehageplass ved hovedopptaket få et inntaksbrev i posten en av de nærmeste dagene.
– Når en får melding om mottatt plass, så er det endelig. Da er det vedtatt at barnet har fått plass i en av Lokalstyrets barnehager, men ikke hvilken, sier Ellingsen.
Fordelingen av barnehager vil i utgangspunktet baseres på foreldrenes ønsker, men også på en fornuftig fordeling når det gjelder aldersammensetning.
– Det er viktig at alle foreldrene svarer på inntaksbrevet så fort som mulig, for vi skal ha møte angående barnehagefordelingen allerede 9. mai, sier Siv Gunhild Grøneng i barne- og familietjenesten.

Siste nytt i Nyheter

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!