Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Alle får barnehageplass

Alle som søkte om barnehageopptak til høsten har fått plass. Hvilken barnehage de skal gå i blir klart 9. mai. FOTO: Eirik Berger

Alle får barnehageplass

Tirsdag var gladmeldingen et faktum. Det blir hundre prosent barnehagedekning i Longyearbyen til høsten.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

– Det er en ordentlig godmelding! sier Anne Ellingsen som er leder for Oppvekstforetaket.
Da Oppvekstforetaket hadde møte om barnehageopptaket tirsdag, hadde det kommet inn 22 søknader i tillegg til de fem som allerede stod på venteliste.
– Alle søknadene som foreligger til hovedopptaket vil bli innvilget. Per dags dato har vi også åtte eller ni plasser ledige til folk som eventuelt flytter opp til sommeren, forteller Ellingsen.

Lykkelig far
I forrige uke skrev Svalbardposten om Erlend Selnes (14 mnd) som ikke fikk plass i barnehagen ved forrige hovedopptak, og som forrige uke stod som nummer fem på ventelista.
– Det er fortsatt usikkert om noen av barna på ventelista vil få plass før sommerferien, men alle får i alle fall plass når inntaket starter igjen etter sommerferien, sier Ellingsen.
– Det var jo lykke! sier Tor Selnes som er far til Erlend. Han skulle ha vært tilbake på jobb i januar eller februar, men har måttet holde seg hjemme med minstemann siden han ikke fikk plass i barnehagen. På grunn av aldersprioritering ved opptakene var Selnes redd for å ikke få plass etter dette hovedopptaket heller.
– Det høres jo vidunderlig ut at alle får plass, men jeg vil vente til brevet kommer i posten før jeg er helt sikker. Jeg vil ha det svart på hvitt, sier han.

Garantert plass
Ifølge Anne Ellingsen vil alle som søkte om barnehageplass ved hovedopptaket få et inntaksbrev i posten en av de nærmeste dagene.
– Når en får melding om mottatt plass, så er det endelig. Da er det vedtatt at barnet har fått plass i en av Lokalstyrets barnehager, men ikke hvilken, sier Ellingsen.
Fordelingen av barnehager vil i utgangspunktet baseres på foreldrenes ønsker, men også på en fornuftig fordeling når det gjelder aldersammensetning.
– Det er viktig at alle foreldrene svarer på inntaksbrevet så fort som mulig, for vi skal ha møte angående barnehagefordelingen allerede 9. mai, sier Siv Gunhild Grøneng i barne- og familietjenesten.

Siste nytt i Nyheter

Mørketiden er inne

Nå har sola tatt farvel med Longyearbyen, og kommer ikke over horisonten før 16. februar.

Tråler arrestert for ulovlig fiske

Færøysk tråler tatt inn til Longyearbyen i natt.

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!