Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Alle barna får klatre

Dette innebygde klatretårnet åpnet i Kullungen barnehage i august. Det er en del av utelekeplassen til barnehagen, men er skjermet for vind og vær FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Alle barna får klatre

I sommer åpnet klatretårnet i Kullungen barnehage. Neste år står Longyearbyen barnehage for tur, om alt går etter planen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
14.09.2012 kl 14:53

I august fikk barna i Kull­ungen barnehage innta sitt splitter nye klatretårn.

– Målet er at det skal komme utendørs klatretårn i de andre barnehagene også, sier daglig leder Anne Ellingsen i Oppvekstforetaket.

De kommende årene skal uteområdene i barnehagene og på skolen oppgraderes. I sommer var Kullungen barnehage stengt for vedlikehold. Neste år er det Longyearbyen barnehages tur, så er det klart for Polarflokken i 2014, og skolen året etter.


Vedlikehold

Klatretårnet kostet nærmere 600.000 kroner, i en tid Longyearbyen lokalstyre må gjøre store innsparinger på grunn av vedlikeholdsetterslep på bygningene sine.

– Vi må også vedlikeholde uteområdene i barnehagene. Vi fikk en rapport etter lekeplasskontrollen i fjor, og fikk tilbakemelding om at standarden på utområdet til Kullungen ikke var spesielt god. Mid­lene er tatt fra posten for vedlikehold av barnehager, sier Morten Langerud, einedomssjef i Bydrift.


Fikk ikke støtte

Bydrift søkte i vår Kultur­departementet om tippemidler til lekestativet i Kullungen, men fikk avslag.

Årsaken er at Bydrift hadde begynt å bygge tårnet før de søkte om midler.

– Om vi hadde ventet på svar, ville ikke byggingen kommet i gang før neste år. Vi tenkte å bruke tårnet i Kullungen som merkebygg, for å vise hva vi har fått til , og så bruke det til å søke for Polarflokken, Longyearbyen barnehage og skolen. Det var ikke noen overraskelse at vi fikk avslag, sier Langerud.

Søknaden til Kulturdepartementet ble sendt på vårparten.

– Det var ikke spesifisert noe beløp i søknaden, opplyser Langerud.


Søker på nytt

For klatretårnene i de andre barnehagene og på skolen vil Bydrift også søke om penger fra Svalbards miljøvernfond og Gjensidigestiftelsen.

– Er dere avhengig av støtte for å kunne bygge flere tårn?

– Om vi ikke får støtte, får vi vurdere det da, svarer Langerud.

Det er Øyvind Vestre som har tegnet leketårnet i Kullungen barnehage. Han har vært i byen for å se på de andre barnehagene og skolen.

Lekeplassinspektøren var på plass i byen denne uken for å se på det nye lekeanlegget.

– Det er noen små korreksjoner han ønsker vi skal gjøre, men apparatene er innenfor forskriftene slik som de er, sier Langerud.

Siste nytt i Nyheter

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!