Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Alle barna får klatre

Dette innebygde klatretårnet åpnet i Kullungen barnehage i august. Det er en del av utelekeplassen til barnehagen, men er skjermet for vind og vær FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Alle barna får klatre

I sommer åpnet klatretårnet i Kullungen barnehage. Neste år står Longyearbyen barnehage for tur, om alt går etter planen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
14.09.2012 kl 14:53

I august fikk barna i Kull­ungen barnehage innta sitt splitter nye klatretårn.

– Målet er at det skal komme utendørs klatretårn i de andre barnehagene også, sier daglig leder Anne Ellingsen i Oppvekstforetaket.

De kommende årene skal uteområdene i barnehagene og på skolen oppgraderes. I sommer var Kullungen barnehage stengt for vedlikehold. Neste år er det Longyearbyen barnehages tur, så er det klart for Polarflokken i 2014, og skolen året etter.


Vedlikehold

Klatretårnet kostet nærmere 600.000 kroner, i en tid Longyearbyen lokalstyre må gjøre store innsparinger på grunn av vedlikeholdsetterslep på bygningene sine.

– Vi må også vedlikeholde uteområdene i barnehagene. Vi fikk en rapport etter lekeplasskontrollen i fjor, og fikk tilbakemelding om at standarden på utområdet til Kullungen ikke var spesielt god. Mid­lene er tatt fra posten for vedlikehold av barnehager, sier Morten Langerud, einedomssjef i Bydrift.


Fikk ikke støtte

Bydrift søkte i vår Kultur­departementet om tippemidler til lekestativet i Kullungen, men fikk avslag.

Årsaken er at Bydrift hadde begynt å bygge tårnet før de søkte om midler.

– Om vi hadde ventet på svar, ville ikke byggingen kommet i gang før neste år. Vi tenkte å bruke tårnet i Kullungen som merkebygg, for å vise hva vi har fått til , og så bruke det til å søke for Polarflokken, Longyearbyen barnehage og skolen. Det var ikke noen overraskelse at vi fikk avslag, sier Langerud.

Søknaden til Kulturdepartementet ble sendt på vårparten.

– Det var ikke spesifisert noe beløp i søknaden, opplyser Langerud.


Søker på nytt

For klatretårnene i de andre barnehagene og på skolen vil Bydrift også søke om penger fra Svalbards miljøvernfond og Gjensidigestiftelsen.

– Er dere avhengig av støtte for å kunne bygge flere tårn?

– Om vi ikke får støtte, får vi vurdere det da, svarer Langerud.

Det er Øyvind Vestre som har tegnet leketårnet i Kullungen barnehage. Han har vært i byen for å se på de andre barnehagene og skolen.

Lekeplassinspektøren var på plass i byen denne uken for å se på det nye lekeanlegget.

– Det er noen små korreksjoner han ønsker vi skal gjøre, men apparatene er innenfor forskriftene slik som de er, sier Langerud.

Siste nytt i Nyheter

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Hund rømte i juli.

Gleder seg til toppjobben

Hege Walør Fagertun (50) blir ny administrasjonssjef i Longyearbyen.

Nå er det Oktoberfest

Trosset det kalde været og åpnet oktoberfesten med parade og lederhosen.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!