Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Aktivistene må fjerne seg

Assisterende sysselmann Lars Fause (t.v.) og sysselmannsførstebetjent Per Andreassen forkynner for aksjonsleder Martin Norman (t.h.) at Greenpeace må fjerne seg. FOTO: Birger Amundsen

Aktivistene må fjerne seg

Sysselmannen ankom i kveld Svea og forkynte for aktivistene fra Greenpeace at de må fjerne seg innen klokken åtte lørdag morgen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
05.10.2009 kl 13:22

Klokken 20.15 fredag kveld troppet assisterende sysselmann Lars Fause og sysselmannsførstebetjent Per Andreassen opp i Svea. Redaktør i Svalbardposten, Birger Amundsen, forteller at det samtidig kom en gummibåt med aktivister inn til Svea fra Greenpeace sin båt «Arctic Sunrise» som ligger ute i fjorden.

Sysselmannen forkynte for aksjonsleder Martin Norman i Greenpeace at aktivistene må forlate Store Norskes anlegg og eiendom innen klokken åtte lørdag morgen. Om de ikke følger pålegget, vil de bli arrestert og bøtelagt.

Skal diskutere

Norman vil ikke svare på om Greenpeace vil følge pålegget fra Sysselmannen.

– Det skal vi diskutere om bord, sier han.

Norman legger til at det blir opp til hver enkelt aktivist å avgjøre hva de vil gjøre.

Han er fornøyd med aksjonen så langt.

– Det har vært en ordentlig tone hele kvelden. Det har ikke vært noe håndgemeng. Alt har foregått på en skikkelig måte, sier han.

Sysselmannen har nå forlatt Svea og etter det Svalbardposten erfarer er det mye som tyder på at Greenpeace sine aktivister kommer til å gjøre det samme i løpet av kvelden.

Beordrer Greenpeace fjernet

Greenpeaceaksjon i Svea

 

Siste nytt i Nyheter

Nytt skred

Natt til onsdag gikk det et skred mellom Tverrdalen og Sverdrupbyen. Sysselmannen ber folk fremdeles tenke seg om to ganger før de beveger seg i bratt terreng.

Trafikkontroll ved skolen

22 kjøretøyer ble stoppet i mørket før skolestart tirsdag morgen. Ikke alle hadde lysene i orden.

Åpner ikke mandag

Vei 300 mellom det gamle museet og Huset skal ryddes for masser, men blir foreløpig ikke åpnet. Se også dronevideo av skredet i saken.

Strømmen tilbake etter strømbrudd

Svalbardbutikken har åpnet igjen etter strømbruddet mandag morgen.

Sleper seilbåt til byen

«Polarsyssel» bistår en seilbåt som fikk motorproblemer ved Nordaustlandet.

Båt fikk problemer

«Spitsbergen Express» fikk motortrøbbel like nord for Isfjord Radio. Hovedredningssentralen sendte helikopter fra Longyearbyen for å bistå.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!