Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Aktivistene må fjerne seg

Assisterende sysselmann Lars Fause (t.v.) og sysselmannsførstebetjent Per Andreassen forkynner for aksjonsleder Martin Norman (t.h.) at Greenpeace må fjerne seg. FOTO: Birger Amundsen

Aktivistene må fjerne seg

Sysselmannen ankom i kveld Svea og forkynte for aktivistene fra Greenpeace at de må fjerne seg innen klokken åtte lørdag morgen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
05.10.2009 kl 13:22

Klokken 20.15 fredag kveld troppet assisterende sysselmann Lars Fause og sysselmannsførstebetjent Per Andreassen opp i Svea. Redaktør i Svalbardposten, Birger Amundsen, forteller at det samtidig kom en gummibåt med aktivister inn til Svea fra Greenpeace sin båt «Arctic Sunrise» som ligger ute i fjorden.

Sysselmannen forkynte for aksjonsleder Martin Norman i Greenpeace at aktivistene må forlate Store Norskes anlegg og eiendom innen klokken åtte lørdag morgen. Om de ikke følger pålegget, vil de bli arrestert og bøtelagt.

Skal diskutere

Norman vil ikke svare på om Greenpeace vil følge pålegget fra Sysselmannen.

– Det skal vi diskutere om bord, sier han.

Norman legger til at det blir opp til hver enkelt aktivist å avgjøre hva de vil gjøre.

Han er fornøyd med aksjonen så langt.

– Det har vært en ordentlig tone hele kvelden. Det har ikke vært noe håndgemeng. Alt har foregått på en skikkelig måte, sier han.

Sysselmannen har nå forlatt Svea og etter det Svalbardposten erfarer er det mye som tyder på at Greenpeace sine aktivister kommer til å gjøre det samme i løpet av kvelden.

Beordrer Greenpeace fjernet

Greenpeaceaksjon i Svea

 

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!