Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Airlift overtar Lufttransport

 

Airlift overtar Lufttransport

Airlift Holding AS har inngått en betinget avtale med Norsk Helikopter AS om kjøp av 100 prosent av aksjene i Lufttransport.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

For Lufttransport AS betyr det at de får en sterk eier i ryggen like før de skal levere anbud på flyambulansetjenesten for hele landet.
– Med Airlift Holding AS som eiere kan vi fortsatt sikre selskapets mål og strategi, som er å være en ledende luftambulanseoperatør i Norden, sier Geir-Arne Sørensen, administrerende direktør i Lufttransport.

Offensive visjoner
Sørensen er meget positiv til de nye eierne:
– For Lufttransport AS betyr dette at vi får sterke og kunnskapsrike eiere i ryggen, som vil bidra positivt til å sikre oss styrket konkurranseevne på kort og lang sikt, noe som er spesielt viktig like før det nasjonale flyambulanseanbudet kommer ut i mars.
Lufttransport AS er glad for at de nye eierne signaliserer offensive visjoner i forbindelse med kjøpet av aksjene.
– Airlift Holding AS' målsetning med dette kjøpet er å satse på våre viktigste markedsområder innen luftambulansetjenester og øvrige virksomhet i Norden, noe som sterkt bekrefter at de vil være med i den videre utviklingen av vårt selskap, sier Sørensen.

Nordens største
Airlift Holding AS eier fra før Airlift AS. Dette selskapet opererer blant annet Sysselmannens helikoptre, redningshelikopter for den islandske kystvakten og er Nordens største innenlandsselskap for helikoptre med hovedvekt på kraftlinjeutbygging og annen spesialisert innlandsvirksomhet.

Baser over hele landet
Lufttransport AS er lokalisert med hovedbase i Tromsø og har for øvrig baser over hele landet. Selskapet har siden oppstart av den nasjonale luftambulansetjenesten i 1994 fløyet mer enn 150.000 flytimer med ambulansefly- og helikopter. Lufttransport er betraktet som Nordens største luftambulanseoperatør. Selskapet har i dag 216 ansatte og omsatte i 2005 for 366 millioner kroner og fikk et overskudd på 30 millioner kroner.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!