Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Airlift overtar Lufttransport

 

Airlift overtar Lufttransport

Airlift Holding AS har inngått en betinget avtale med Norsk Helikopter AS om kjøp av 100 prosent av aksjene i Lufttransport.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

For Lufttransport AS betyr det at de får en sterk eier i ryggen like før de skal levere anbud på flyambulansetjenesten for hele landet.
– Med Airlift Holding AS som eiere kan vi fortsatt sikre selskapets mål og strategi, som er å være en ledende luftambulanseoperatør i Norden, sier Geir-Arne Sørensen, administrerende direktør i Lufttransport.

Offensive visjoner
Sørensen er meget positiv til de nye eierne:
– For Lufttransport AS betyr dette at vi får sterke og kunnskapsrike eiere i ryggen, som vil bidra positivt til å sikre oss styrket konkurranseevne på kort og lang sikt, noe som er spesielt viktig like før det nasjonale flyambulanseanbudet kommer ut i mars.
Lufttransport AS er glad for at de nye eierne signaliserer offensive visjoner i forbindelse med kjøpet av aksjene.
– Airlift Holding AS' målsetning med dette kjøpet er å satse på våre viktigste markedsområder innen luftambulansetjenester og øvrige virksomhet i Norden, noe som sterkt bekrefter at de vil være med i den videre utviklingen av vårt selskap, sier Sørensen.

Nordens største
Airlift Holding AS eier fra før Airlift AS. Dette selskapet opererer blant annet Sysselmannens helikoptre, redningshelikopter for den islandske kystvakten og er Nordens største innenlandsselskap for helikoptre med hovedvekt på kraftlinjeutbygging og annen spesialisert innlandsvirksomhet.

Baser over hele landet
Lufttransport AS er lokalisert med hovedbase i Tromsø og har for øvrig baser over hele landet. Selskapet har siden oppstart av den nasjonale luftambulansetjenesten i 1994 fløyet mer enn 150.000 flytimer med ambulansefly- og helikopter. Lufttransport er betraktet som Nordens største luftambulanseoperatør. Selskapet har i dag 216 ansatte og omsatte i 2005 for 366 millioner kroner og fikk et overskudd på 30 millioner kroner.

Siste nytt i Nyheter

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Ber alle sjekke strømtilførselen

Energiverket oppfordrer alle eiere og byggansvarlige i Longyearbyen til å sjekke tilførselskabel for å unngå kortslutning og brann.

Trenger mer info for å trygge byen

Unis-geologer mener det blant annet må etableres målestasjoner som kan hjelpe til å forutse når skred kan true byen.

Vann tok strømmen

Brannvesenet måtte rykke ut og hjelpe til da vann trengte inn i frøhvelvet under ekstremregnet i helgen.

Fant mulig hvalfangerkvinne

Et av de tre skjelettene som ble hentet ut fra Likneset i sommer, kan være av en kvinne.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!