Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Airlift overtar Lufttransport

 

Airlift overtar Lufttransport

Airlift Holding AS har inngått en betinget avtale med Norsk Helikopter AS om kjøp av 100 prosent av aksjene i Lufttransport.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

For Lufttransport AS betyr det at de får en sterk eier i ryggen like før de skal levere anbud på flyambulansetjenesten for hele landet.
– Med Airlift Holding AS som eiere kan vi fortsatt sikre selskapets mål og strategi, som er å være en ledende luftambulanseoperatør i Norden, sier Geir-Arne Sørensen, administrerende direktør i Lufttransport.

Offensive visjoner
Sørensen er meget positiv til de nye eierne:
– For Lufttransport AS betyr dette at vi får sterke og kunnskapsrike eiere i ryggen, som vil bidra positivt til å sikre oss styrket konkurranseevne på kort og lang sikt, noe som er spesielt viktig like før det nasjonale flyambulanseanbudet kommer ut i mars.
Lufttransport AS er glad for at de nye eierne signaliserer offensive visjoner i forbindelse med kjøpet av aksjene.
– Airlift Holding AS' målsetning med dette kjøpet er å satse på våre viktigste markedsområder innen luftambulansetjenester og øvrige virksomhet i Norden, noe som sterkt bekrefter at de vil være med i den videre utviklingen av vårt selskap, sier Sørensen.

Nordens største
Airlift Holding AS eier fra før Airlift AS. Dette selskapet opererer blant annet Sysselmannens helikoptre, redningshelikopter for den islandske kystvakten og er Nordens største innenlandsselskap for helikoptre med hovedvekt på kraftlinjeutbygging og annen spesialisert innlandsvirksomhet.

Baser over hele landet
Lufttransport AS er lokalisert med hovedbase i Tromsø og har for øvrig baser over hele landet. Selskapet har siden oppstart av den nasjonale luftambulansetjenesten i 1994 fløyet mer enn 150.000 flytimer med ambulansefly- og helikopter. Lufttransport er betraktet som Nordens største luftambulanseoperatør. Selskapet har i dag 216 ansatte og omsatte i 2005 for 366 millioner kroner og fikk et overskudd på 30 millioner kroner.

Siste nytt i Nyheter

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Bjørnespor ved Passhytta

Ferske spor etter binne med unge er observert ved Passhytta i Eskerdalen. Sysselmannen ber folk som er ute i terrenget om å ta sine forholdsregler.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!