Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Airlift-oppkjøp avlyst

 

Airlift-oppkjøp avlyst

I januar gikk Airlift Holding AS ut med at de ville kjøpe opp Lufttransport AS. Nå blir det ikke blir noe av handelen fordi de to partene er uenige om verdien av selskapet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Norsk Helikopter AS har siden juni 2005 vært eier av det norske selskapet Lufttransport AS og det svenske selskapet Lufttransport AB. 17. januar i år ble det inngått en intensjonsavtale om at Airlift Holding AS skulle kjøpe opp både Lufttransport AS og svenske Lufttransport AB.
– Airlift Holding AS´ målsetning med dette kjøpet er å satse på våre viktigste markedsområder innen luftambulansetjenester og øvrig virksomhet i Norden, noe som strekt bekrefter at de vil være med i den videre utviklingen av vårt selskap, sa Geir-Arne Sørensen, administrerende direktør i Lufttransport, i januar.

Ikke enige
Nå blir det ikke noe av handelen like vel, fordi de to partene ikke kommer til enighet.
«Den etterfølgende prosess for å komme frem til en endelig avtale, har imidlertid avdekket at partene har hatt betydelig avvikende syn på verdier og forretningsmessige forutsetninger. Det har derfor ikke lykkes å komme frem til en endelig avtale, og partene har derfor besluttet å avbryte videre forhandlinger,» skriver Lufttransport AS i en pressemelding.

Opererer på Svalbard
Airlift Holding AS eier fra før Airlift AS som opererer blant annet Sysselmannens helikoptre. På Svalbard opererer Lufttransport med to Dornier 228-fly, med oppdrag for Store Norske, Kystvakta og Kings Bay. Lufttransport AS, med hovedbase i Tromsø, blir sett på som Nordens største luftambulanseoperatør med 216 ansatte. I 2005 omsatte de for 366 millioner kroner og fikk et overskudd på 30 millioner kroner.

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!