Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Airlift-oppkjøp avlyst

 

Airlift-oppkjøp avlyst

I januar gikk Airlift Holding AS ut med at de ville kjøpe opp Lufttransport AS. Nå blir det ikke blir noe av handelen fordi de to partene er uenige om verdien av selskapet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Norsk Helikopter AS har siden juni 2005 vært eier av det norske selskapet Lufttransport AS og det svenske selskapet Lufttransport AB. 17. januar i år ble det inngått en intensjonsavtale om at Airlift Holding AS skulle kjøpe opp både Lufttransport AS og svenske Lufttransport AB.
– Airlift Holding AS´ målsetning med dette kjøpet er å satse på våre viktigste markedsområder innen luftambulansetjenester og øvrig virksomhet i Norden, noe som strekt bekrefter at de vil være med i den videre utviklingen av vårt selskap, sa Geir-Arne Sørensen, administrerende direktør i Lufttransport, i januar.

Ikke enige
Nå blir det ikke noe av handelen like vel, fordi de to partene ikke kommer til enighet.
«Den etterfølgende prosess for å komme frem til en endelig avtale, har imidlertid avdekket at partene har hatt betydelig avvikende syn på verdier og forretningsmessige forutsetninger. Det har derfor ikke lykkes å komme frem til en endelig avtale, og partene har derfor besluttet å avbryte videre forhandlinger,» skriver Lufttransport AS i en pressemelding.

Opererer på Svalbard
Airlift Holding AS eier fra før Airlift AS som opererer blant annet Sysselmannens helikoptre. På Svalbard opererer Lufttransport med to Dornier 228-fly, med oppdrag for Store Norske, Kystvakta og Kings Bay. Lufttransport AS, med hovedbase i Tromsø, blir sett på som Nordens største luftambulanseoperatør med 216 ansatte. I 2005 omsatte de for 366 millioner kroner og fikk et overskudd på 30 millioner kroner.

Siste nytt i Nyheter

Stengte veier

Vei 300 mellom Huset og Museumsveien er stengt etter ras i skiløypa i dag tidlig. I ettermiddag ble også veien opp til Gruvelageret stengt.

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Fredagens ordinære postfly har landet, men ekstraflyet er innstilt. Posten prøver på nytt lørdag.

Pakker ut høydepunktene

Nordnorsk Kunstmuseum til Longyearbyen med noen av sine største verker.

Banebrytende forskning

Helt ny teknologi blir tatt i bruk for å lære mer om livet i havet i polarnatten.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!