Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Airlift-oppkjøp avlyst

 

Airlift-oppkjøp avlyst

I januar gikk Airlift Holding AS ut med at de ville kjøpe opp Lufttransport AS. Nå blir det ikke blir noe av handelen fordi de to partene er uenige om verdien av selskapet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Norsk Helikopter AS har siden juni 2005 vært eier av det norske selskapet Lufttransport AS og det svenske selskapet Lufttransport AB. 17. januar i år ble det inngått en intensjonsavtale om at Airlift Holding AS skulle kjøpe opp både Lufttransport AS og svenske Lufttransport AB.
– Airlift Holding AS´ målsetning med dette kjøpet er å satse på våre viktigste markedsområder innen luftambulansetjenester og øvrig virksomhet i Norden, noe som strekt bekrefter at de vil være med i den videre utviklingen av vårt selskap, sa Geir-Arne Sørensen, administrerende direktør i Lufttransport, i januar.

Ikke enige
Nå blir det ikke noe av handelen like vel, fordi de to partene ikke kommer til enighet.
«Den etterfølgende prosess for å komme frem til en endelig avtale, har imidlertid avdekket at partene har hatt betydelig avvikende syn på verdier og forretningsmessige forutsetninger. Det har derfor ikke lykkes å komme frem til en endelig avtale, og partene har derfor besluttet å avbryte videre forhandlinger,» skriver Lufttransport AS i en pressemelding.

Opererer på Svalbard
Airlift Holding AS eier fra før Airlift AS som opererer blant annet Sysselmannens helikoptre. På Svalbard opererer Lufttransport med to Dornier 228-fly, med oppdrag for Store Norske, Kystvakta og Kings Bay. Lufttransport AS, med hovedbase i Tromsø, blir sett på som Nordens største luftambulanseoperatør med 216 ansatte. I 2005 omsatte de for 366 millioner kroner og fikk et overskudd på 30 millioner kroner.

Siste nytt i Nyheter

– Tilliten til skredvarslinga er drept

Harde ord fra innbyggere i folkemøtet etter skredet.

92 husstander evakuert

Longyearbyen lokalstyre forbereder seg på at det kan bli flere.

Feilvurderte skredfaren

NVE klarte ikke å varsle om at bebyggelsen var truet, derfor ble ingen evakuert før skredet gikk litt før klokken 12 i dag.

 
Skredet er gjennomsøkt

Sysselmannen melder på sine nettsider at skredområdet nå er gjennomsøkt og at ingen er savnet. Politiet er fremdeles på stedet ved Vei 228. Se bilder fra skredområdet her.

Hørte rop om hjelp, og fikk barn løftet opp i hendene

– Jeg er helt skjelven, sier Ingeborg Snekvik (33) etter dagens snøskred i Longyearbyen.

Evakuerte ikke før skredet

Sysselmann Kjerstin Askholt sier at det har blitt foretatt en vurdering av skredfaren.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!