Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Airlift-mannskapet sikret jobb

Uansett hvilket helikopterselskap som overtar etter Airlift på Svalbard i 2014, er de ansatte sikret jobb.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
21.12.2011 kl 11:50

De ansatte i Airlift-basen i Longyearbyen har levd i usikkerhet etter at det tidligere i høst ble klart at Airlift ikke er aktuell som operatør på Svalbard etter 1. april 2014.

Airlift har hatt ansvaret for helikopterflygingen siden 1995. Slik det ser ut i dag vil Airlift-epoken være slutt 31. mars 2014.

Tre selskap skal konkurrere om den lukrative kontrakten: Lufttransport AS, Bristow Norway AS og CHC Helicopter Service AS.

Airlift ville også delta i anbudskonkurransen, men ble veid og funnet for lett i en prekvalifiseringsprosess. Justisdepartementet mener selskapet ikke har solid nok økonomi til å bli tatt med videre.

Må gi tilbud

Kjell Jacob Johannessen, prosjektleder i Justisdepartementets helikopterprosjekt (NAWSARH-prosjektet), sier at anbudsdokumentene som er sendt ut til de tre aktuelle selskapene, ikke er offentlige, og at Svalbardposten av den grunn ikke får se dem.

Johannessen bekrefter imidlertid at det er en passus i dokumentene som gjelder mannskapet ved Airlift-basen.

– Det er tatt to forbehold: Airlift-ansatte skal få tilbud om jobb under forutsetning av de kommer gjennom rekrutteringen, og at Airlift er villig til å la sine ansatte gå, sier Johannessen.

Videre sier han at departementet på den måten ønsker å ta vare på kompetansen, og samtidig unngå at det oppstår en forringelse i Airlift ved at folk søker seg bort fra selskapet.

Airlift har ikke gitt opp

Administrerende direktør i Airlift, Johnny Skoglund, sier at han er kjent med punktet i anbudsdokumentene, men at han ikke har noen kommentar til det.

– Vi jobber fortsatt for at vi skal få være med på anbudskonkurransen, og har på ingen måte gitt opp, sier han.

Så langt har Airlift ikke fått medhold i sin klage på avgjørelsen om at selskapet ikke har solid nok økonomi til å bli med videre.

Anbudsfrist

Anbudsfristen er forlenget fram til 27. januar. Innen den tid skal de tre operatørselskapene ha levert inn sitt tilbud. Hvorvidt Airlift blir med som den fjerde tilbyder, er ikke avgjort, ifølge Skoglund.

– Offentlige institusjoner kan alltid gjøre om på sine vedtak. Vi mener fortsatt at vi er kvalifisert til å være med på konkurransen, sier han.

Kjell Jacob Johannessen i Justisdepartementet sier at avslaget er endelig, etter at klagen er behandlet i departementet.

– Det betyr at Airlift eventuelt må ta ut søksmål mot departementet?

– Airlift er profesjonell nok til å finne sin veier, svarer Johannessen.

Siste nytt i Nyheter

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!