Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Airlift-mannskapet sikret jobb

Uansett hvilket helikopterselskap som overtar etter Airlift på Svalbard i 2014, er de ansatte sikret jobb.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
21.12.2011 kl 11:50

De ansatte i Airlift-basen i Longyearbyen har levd i usikkerhet etter at det tidligere i høst ble klart at Airlift ikke er aktuell som operatør på Svalbard etter 1. april 2014.

Airlift har hatt ansvaret for helikopterflygingen siden 1995. Slik det ser ut i dag vil Airlift-epoken være slutt 31. mars 2014.

Tre selskap skal konkurrere om den lukrative kontrakten: Lufttransport AS, Bristow Norway AS og CHC Helicopter Service AS.

Airlift ville også delta i anbudskonkurransen, men ble veid og funnet for lett i en prekvalifiseringsprosess. Justisdepartementet mener selskapet ikke har solid nok økonomi til å bli tatt med videre.

Må gi tilbud

Kjell Jacob Johannessen, prosjektleder i Justisdepartementets helikopterprosjekt (NAWSARH-prosjektet), sier at anbudsdokumentene som er sendt ut til de tre aktuelle selskapene, ikke er offentlige, og at Svalbardposten av den grunn ikke får se dem.

Johannessen bekrefter imidlertid at det er en passus i dokumentene som gjelder mannskapet ved Airlift-basen.

– Det er tatt to forbehold: Airlift-ansatte skal få tilbud om jobb under forutsetning av de kommer gjennom rekrutteringen, og at Airlift er villig til å la sine ansatte gå, sier Johannessen.

Videre sier han at departementet på den måten ønsker å ta vare på kompetansen, og samtidig unngå at det oppstår en forringelse i Airlift ved at folk søker seg bort fra selskapet.

Airlift har ikke gitt opp

Administrerende direktør i Airlift, Johnny Skoglund, sier at han er kjent med punktet i anbudsdokumentene, men at han ikke har noen kommentar til det.

– Vi jobber fortsatt for at vi skal få være med på anbudskonkurransen, og har på ingen måte gitt opp, sier han.

Så langt har Airlift ikke fått medhold i sin klage på avgjørelsen om at selskapet ikke har solid nok økonomi til å bli med videre.

Anbudsfrist

Anbudsfristen er forlenget fram til 27. januar. Innen den tid skal de tre operatørselskapene ha levert inn sitt tilbud. Hvorvidt Airlift blir med som den fjerde tilbyder, er ikke avgjort, ifølge Skoglund.

– Offentlige institusjoner kan alltid gjøre om på sine vedtak. Vi mener fortsatt at vi er kvalifisert til å være med på konkurransen, sier han.

Kjell Jacob Johannessen i Justisdepartementet sier at avslaget er endelig, etter at klagen er behandlet i departementet.

– Det betyr at Airlift eventuelt må ta ut søksmål mot departementet?

– Airlift er profesjonell nok til å finne sin veier, svarer Johannessen.

Siste nytt i Nyheter

Nominert til ærespris for arbeidet under skredet

Sysselmannsførstebetjent Trond Olsen ledet redningsarbeidet.

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!