Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Airlift-mannskapet sikret jobb

Uansett hvilket helikopterselskap som overtar etter Airlift på Svalbard i 2014, er de ansatte sikret jobb.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
21.12.2011 kl 11:50

De ansatte i Airlift-basen i Longyearbyen har levd i usikkerhet etter at det tidligere i høst ble klart at Airlift ikke er aktuell som operatør på Svalbard etter 1. april 2014.

Airlift har hatt ansvaret for helikopterflygingen siden 1995. Slik det ser ut i dag vil Airlift-epoken være slutt 31. mars 2014.

Tre selskap skal konkurrere om den lukrative kontrakten: Lufttransport AS, Bristow Norway AS og CHC Helicopter Service AS.

Airlift ville også delta i anbudskonkurransen, men ble veid og funnet for lett i en prekvalifiseringsprosess. Justisdepartementet mener selskapet ikke har solid nok økonomi til å bli tatt med videre.

Må gi tilbud

Kjell Jacob Johannessen, prosjektleder i Justisdepartementets helikopterprosjekt (NAWSARH-prosjektet), sier at anbudsdokumentene som er sendt ut til de tre aktuelle selskapene, ikke er offentlige, og at Svalbardposten av den grunn ikke får se dem.

Johannessen bekrefter imidlertid at det er en passus i dokumentene som gjelder mannskapet ved Airlift-basen.

– Det er tatt to forbehold: Airlift-ansatte skal få tilbud om jobb under forutsetning av de kommer gjennom rekrutteringen, og at Airlift er villig til å la sine ansatte gå, sier Johannessen.

Videre sier han at departementet på den måten ønsker å ta vare på kompetansen, og samtidig unngå at det oppstår en forringelse i Airlift ved at folk søker seg bort fra selskapet.

Airlift har ikke gitt opp

Administrerende direktør i Airlift, Johnny Skoglund, sier at han er kjent med punktet i anbudsdokumentene, men at han ikke har noen kommentar til det.

– Vi jobber fortsatt for at vi skal få være med på anbudskonkurransen, og har på ingen måte gitt opp, sier han.

Så langt har Airlift ikke fått medhold i sin klage på avgjørelsen om at selskapet ikke har solid nok økonomi til å bli med videre.

Anbudsfrist

Anbudsfristen er forlenget fram til 27. januar. Innen den tid skal de tre operatørselskapene ha levert inn sitt tilbud. Hvorvidt Airlift blir med som den fjerde tilbyder, er ikke avgjort, ifølge Skoglund.

– Offentlige institusjoner kan alltid gjøre om på sine vedtak. Vi mener fortsatt at vi er kvalifisert til å være med på konkurransen, sier han.

Kjell Jacob Johannessen i Justisdepartementet sier at avslaget er endelig, etter at klagen er behandlet i departementet.

– Det betyr at Airlift eventuelt må ta ut søksmål mot departementet?

– Airlift er profesjonell nok til å finne sin veier, svarer Johannessen.

Siste nytt i Nyheter

Leteaksjonen er avsluttet

Sysselmannen fikk melding om skred nederst i Longyearbreen kl. 13.53. Etter noen timers søk i skredet ble leteaksjonen avsluttet.

Lørdag var Sysselmannen i Bolterdalen for å kontrollere skutere og skuterkjøring.

Skredøvelse søndag

Tidlig søndag ettermiddag skal den årlige skredøvelsen gå av stabelen i nærområdet til Longyearbyen.

 
En merkedag for frøhvelvet

Frøporsjonene som ble hentet ut fra frøhvelvet i 2015, etter at genbanken i Aleppo i Syria ble ødelagt, kommer tilbake for ny sikkerhetsoppbevaring.

Nordpol-flyene vil tilbake

Til tross for fjorårets trussel om flynekt, ønsker russerne å fly til Barneo via Longyearbyen også i vår. Nå er de i dialog med luftfartsmyndighetene.

Krigshelten skal ikke glemmes

Kaptein Trond Vigtel ofret sitt liv for Svalbards frihet, og lokalbefolkningen ønsket at hans grav ble i Longyearbyen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!