Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

AECO vokser videre

Frigg Jørgensen FOTO: Privat

AECO vokser videre

Strekker seg utover arktisk Canada og Russian Arctic.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
07.11.2013 kl 09:00

Organisasjonen for cruiseoperatører I Arktis, Association of Arctic Expedition Cruice Operators (AECO), ble dannet for ti år siden av cruiseoperatører på Svalbard. Formålet er å sikre miljøvennlig, forsvarlig og bærekraftig cruiseturisme, og for sju år siden valgte AECO å utvide virksomhetsområdet til å omfatte også Jan Mayen og Grønland.

Nå utvider organisasjonen på nytt virkeområdet til arktisk Canada og den russiske nasjonalparken Russian Arctic, som omfatter Franz Josef Land og nordlige deler av Novaya Zemlya.

- Vi ser frem til å fortsette den positive dialogen og utvikle samarbeid som kan sikre de ulike interessene best mulig, herunder miljøvern, sikkerhet, lokalsamfunnshensyn og næringsinteresser, sier Frigg Jørgensen, administrerende direktør I AECO I en pressemelding.

Beslutningen ble tatt under årsmøtet og cruisekonferanse som fant sted i oktober. Konferansen samlet nærmere 70 deltakere fra Norge, Danmark, Grønland, Russland og Canada.

AECO har i dag medlemmer som er ansvarlige for 26 små og mellomstore ekspedisjonscruiseskip I Arktis. Medlemmene forplikter seg til å følge en lang rekke bestemmelser som har som formål å beskytte Arktis.

Nøkkelord

Se bildet større

Frigg Jørgensen, administrerende direktør i AECO. FOTO: Birger Amundsen

Siste nytt i Nyheter

Medpolitikere reagerer på soloutspill

Høyre, Venstre og MDG reagerer på at lokalstyreleder Arild Olsen ikke snakket på vegne av lokalstyret under torsdagens høring om Svalbardmeldingen.

Misfornøyd med veiene

Svalbard Maxi Taxi prøver så langt det lar seg gjøre å unngå turer ut til Bjørndalen. Daglig leder Rune Moen er alt annet enn fornøyd med veiene i Longyearbyen.

Utforkjøring ved Nybyen

En bil endte fredag morgen i grøfta mellom skolen og Nybyen.

Vil styrke barnevern

Leder i familie- og kulturkomiteen, Svein Harberg, mener barnevernet bør styrkes slik at det blir et kompetansemiljø.

Færre småbarn

Fra 157 til 98 småbarn på tre år.

Barnebok om viktig tema

Forsker Geir Wing Gabrielsen ved Norsk polarinstitutt har sammen med forfatter Kirsti Blom lansert en barnebok som tar for seg problematikken rundt plastsøppel i havet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!