Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

AECO vokser videre

Frigg Jørgensen FOTO: Privat

AECO vokser videre

Strekker seg utover arktisk Canada og Russian Arctic.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
07.11.2013 kl 09:00

Organisasjonen for cruiseoperatører I Arktis, Association of Arctic Expedition Cruice Operators (AECO), ble dannet for ti år siden av cruiseoperatører på Svalbard. Formålet er å sikre miljøvennlig, forsvarlig og bærekraftig cruiseturisme, og for sju år siden valgte AECO å utvide virksomhetsområdet til å omfatte også Jan Mayen og Grønland.

Nå utvider organisasjonen på nytt virkeområdet til arktisk Canada og den russiske nasjonalparken Russian Arctic, som omfatter Franz Josef Land og nordlige deler av Novaya Zemlya.

- Vi ser frem til å fortsette den positive dialogen og utvikle samarbeid som kan sikre de ulike interessene best mulig, herunder miljøvern, sikkerhet, lokalsamfunnshensyn og næringsinteresser, sier Frigg Jørgensen, administrerende direktør I AECO I en pressemelding.

Beslutningen ble tatt under årsmøtet og cruisekonferanse som fant sted i oktober. Konferansen samlet nærmere 70 deltakere fra Norge, Danmark, Grønland, Russland og Canada.

AECO har i dag medlemmer som er ansvarlige for 26 små og mellomstore ekspedisjonscruiseskip I Arktis. Medlemmene forplikter seg til å følge en lang rekke bestemmelser som har som formål å beskytte Arktis.

Nøkkelord

Se bildet større

Frigg Jørgensen, administrerende direktør i AECO. FOTO: Birger Amundsen

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!