Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

AECO vokser videre

Frigg Jørgensen FOTO: Privat

AECO vokser videre

Strekker seg utover arktisk Canada og Russian Arctic.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
07.11.2013 kl 09:00

Organisasjonen for cruiseoperatører I Arktis, Association of Arctic Expedition Cruice Operators (AECO), ble dannet for ti år siden av cruiseoperatører på Svalbard. Formålet er å sikre miljøvennlig, forsvarlig og bærekraftig cruiseturisme, og for sju år siden valgte AECO å utvide virksomhetsområdet til å omfatte også Jan Mayen og Grønland.

Nå utvider organisasjonen på nytt virkeområdet til arktisk Canada og den russiske nasjonalparken Russian Arctic, som omfatter Franz Josef Land og nordlige deler av Novaya Zemlya.

- Vi ser frem til å fortsette den positive dialogen og utvikle samarbeid som kan sikre de ulike interessene best mulig, herunder miljøvern, sikkerhet, lokalsamfunnshensyn og næringsinteresser, sier Frigg Jørgensen, administrerende direktør I AECO I en pressemelding.

Beslutningen ble tatt under årsmøtet og cruisekonferanse som fant sted i oktober. Konferansen samlet nærmere 70 deltakere fra Norge, Danmark, Grønland, Russland og Canada.

AECO har i dag medlemmer som er ansvarlige for 26 små og mellomstore ekspedisjonscruiseskip I Arktis. Medlemmene forplikter seg til å følge en lang rekke bestemmelser som har som formål å beskytte Arktis.

Nøkkelord

Se bildet større

Frigg Jørgensen, administrerende direktør i AECO. FOTO: Birger Amundsen

Siste nytt i Nyheter

Kansellerte på nytt

I dag kom det ett postfly til Longyearbyen, det første siden fredag. Dagens ekstrafly er nå kansellert, noe som blant annet får konsekvenser for Svalbardposten.

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!