AECO vokser videre

Strekker seg utover arktisk Canada og Russian Arctic.

Frigg Jørgensen
Publisert
Frigg Jørgensen, administrerende direktør i AECO.

Organisasjonen for cruiseoperatører I Arktis, Association of Arctic Expedition Cruice Operators (AECO), ble dannet for ti år siden av cruiseoperatører på Svalbard. Formålet er å sikre miljøvennlig, forsvarlig og bærekraftig cruiseturisme, og for sju år siden valgte AECO å utvide virksomhetsområdet til å omfatte også Jan Mayen og Grønland.

Nå utvider organisasjonen på nytt virkeområdet til arktisk Canada og den russiske nasjonalparken Russian Arctic, som omfatter Franz Josef Land og nordlige deler av Novaya Zemlya.

- Vi ser frem til å fortsette den positive dialogen og utvikle samarbeid som kan sikre de ulike interessene best mulig, herunder miljøvern, sikkerhet, lokalsamfunnshensyn og næringsinteresser, sier Frigg Jørgensen, administrerende direktør I AECO I en pressemelding.

Beslutningen ble tatt under årsmøtet og cruisekonferanse som fant sted i oktober. Konferansen samlet nærmere 70 deltakere fra Norge, Danmark, Grønland, Russland og Canada.

AECO har i dag medlemmer som er ansvarlige for 26 små og mellomstore ekspedisjonscruiseskip I Arktis. Medlemmene forplikter seg til å følge en lang rekke bestemmelser som har som formål å beskytte Arktis.

Powered by Labrador CMS