Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Advarer mot sykkelvandaler

Sykkelen til Rasmus Dahl Knutsen ble tuklet med. Hadde ikke tolvåringen oppdaget at pinnen som holder bakhjulet på plass var tatt bort, kunne han gått rett i bakken. Flere forteller om lignende opplevelser. FOTO: Christian Nicolai Bjørke

Advarer mot sykkelvandaler

Flere opplever at hjulene på syklene er løsnet.

Tekst:

Publisert:

Etter forestillingen med Rikskonsertene i Kulturhuset denne uken, skulle Rasmus Dahl Knutsen kaste seg på sykkelen og ta turen hjem. Men like før oppdaget han at pinnen som holder bakhjulet på plass var trukket halvveis ut.

Hadde Rasmus begynt å sykle, ville pinnen brukket. Hva Rasmus hadde brukket, kan man bare forestille seg.

– Det er ikke noe gøy at noen gjør sånt. Er det bare for å være slemme, spør tolvåringen.

Farlige rampestreker
Samme dag som Rasmus oppdaget hærverket, ramlet storebroren Teodor av sykkelen. Det var et uhell, og ikke et resultat av sykkelvandalisme. Men bildet av broren med oppskrapet ansikt og knekte tenner, fikk Rasmus til å stå fram i Svalbardposten med en oppfordring:

– Slutt med å ødelegge syklene. Det kan være farlig, sier han.

Flere har opplevd det samme som Rasmus. På Ris&Ros-sida for Longyearbyen på Facebook er det mange lignende historier. I juli skrev Berit Fossland følgende hjertesukk:

«Ris på rumpa til de luringene som synes det er morsomt å fjerne skruene/hurtigkoblinga som fester forhjulet på sykler rundt om i byen. Det kunne gått skikkelig galt på vei ned Gruvedalen i dag hvis forhjulet hadde hoppet løs i en sving eller en hump. Det er flere som har fått bolten til forhjulet løsnet, så sjekk sykkelen din (…)»

Kristin Woxholth slenger seg også på:

«Jøss, pågår dette ennå? Rundt skolesluttider var det flere barn som opplevde det samme.»

Politiet vil vite
Sysselmannen har ikke fått noen konkrete henvendelser i denne omgang, men sier det har hørt om tilfeller.

– Dette ønsker vi ikke noe av. Hvis det ramler av et dekk i tjue kilometer i timen, kan det få alvorlige konsekvenser. Vi vil gjerne vite om det hvis flere opplever det samme, sier sysselmannsførstebetjent Inge Meløy.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!