Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Advarer mot ladere etter brann

Hodelykten sto til lading da det ene batteriet falt ned fra bordet og antente en ryggsekk i nylon. På gulvet ble det funnet rester av det politiet mener er det aktuelle batteriet. FOTO: Arild Lyssand/Sysselmannen

Advarer mot ladere etter brann

En hodelykt som sto til lading, var trolig årsaken til brannen i en leilighet i Longyearbyen fredag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
26.10.2014 kl 10:46

Brannvesenet og Sysselmannen rykket ut da alarmen gikk i leiligheten i Vei 232 fredag ettermiddag. Politiet mener en hodelykt med batterier og en lader var årsaken til branntilløpet.

Overopphetet
- Hodelykten var satt til lading, og det har skjedd en eller annen feil underveis, slik at det ene batteriet har falt ned på gulvet, hvor brannen startet, sier sysselmannsførstebetjent Arild Lyssand.

Batteriet var overopphetet da det falt ned og landet i en sekk, som i sin tur ble antent. Restene av det politiet mener er batteriet, ble funnet på gulvet. Lyssand sier utstyret sendes til Kripos for å fastslå analyse.

Andre gang
Dette er andre gang på under fire måneder i Lngyearbyen at utstyr som står til lading forårsaker brann. 28. juni forårsaket en multilader åpne flammer i en bolig, men brannen ble raskt oppdaget av beboerne. Brannvesenet advarte da samtidig mot å la ladere stå ubevoktet.

Lyssand gjentar advarselen.

- Konklusjonen er at man må være oppmerksom. Lading bør bare foregå mens det er folk i huset, sier han.

Det var ingen i boligen hvor det var branntilløp fredag. Naboene ble evakuert inntil situasjonen var under kontroll, men kunne raskt vende tilbake til hjemmene sine.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Vil utrede strømkabel

I dag var det åpen høring om Svalbardmeldingen i Utenriks- og forsvarskomiteen i Stortinget.

Høring på Stortinget

Svalbardsamfunnet gir Stortinget tilbakemeldinger på Svalbardmeldingen.

Får syv millioner

En uke før statsbudsjettet legges fram den 6. oktober kommer justis og beredskapsminister Anders Anundsen med en hyggelig lekkasje.

Svalbard i grønt selskap

Svalbard er nominert på listen «Top 100 Green Destinations», en samling av de 100 beste, grønne destinasjonene i verden.

Fjerner taggingen

Sporene etter vandalen fikk stå i to måneder.

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!