Advarer mot ladere etter brann

En hodelykt som sto til lading, var trolig årsaken til brannen i en leilighet i Longyearbyen fredag.

Hodelykten sto til lading da det ene batteriet falt ned fra bordet og antente en ryggsekk i nylon. På gulvet ble det funnet rester av det politiet mener er det aktuelle batteriet.
Publisert

Brannvesenet og Sysselmannen rykket ut da alarmen gikk i leiligheten i Vei 232 fredag ettermiddag. Politiet mener en hodelykt med batterier og en lader var årsaken til branntilløpet.

Overopphetet
- Hodelykten var satt til lading, og det har skjedd en eller annen feil underveis, slik at det ene batteriet har falt ned på gulvet, hvor brannen startet, sier sysselmannsførstebetjent Arild Lyssand.

Batteriet var overopphetet da det falt ned og landet i en sekk, som i sin tur ble antent. Restene av det politiet mener er batteriet, ble funnet på gulvet. Lyssand sier utstyret sendes til Kripos for å fastslå analyse.

Andre gang
Dette er andre gang på under fire måneder i Lngyearbyen at utstyr som står til lading forårsaker brann. 28. juni forårsaket en multilader åpne flammer i en bolig, men brannen ble raskt oppdaget av beboerne. Brannvesenet advarte da samtidig mot å la ladere stå ubevoktet.

Lyssand gjentar advarselen.

- Konklusjonen er at man må være oppmerksom. Lading bør bare foregå mens det er folk i huset, sier han.

Det var ingen i boligen hvor det var branntilløp fredag. Naboene ble evakuert inntil situasjonen var under kontroll, men kunne raskt vende tilbake til hjemmene sine.

Powered by Labrador CMS