Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Advarer mot ladere etter brann

Hodelykten sto til lading da det ene batteriet falt ned fra bordet og antente en ryggsekk i nylon. På gulvet ble det funnet rester av det politiet mener er det aktuelle batteriet. FOTO: Arild Lyssand/Sysselmannen

Advarer mot ladere etter brann

En hodelykt som sto til lading, var trolig årsaken til brannen i en leilighet i Longyearbyen fredag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
26.10.2014 kl 10:46

Brannvesenet og Sysselmannen rykket ut da alarmen gikk i leiligheten i Vei 232 fredag ettermiddag. Politiet mener en hodelykt med batterier og en lader var årsaken til branntilløpet.

Overopphetet
- Hodelykten var satt til lading, og det har skjedd en eller annen feil underveis, slik at det ene batteriet har falt ned på gulvet, hvor brannen startet, sier sysselmannsførstebetjent Arild Lyssand.

Batteriet var overopphetet da det falt ned og landet i en sekk, som i sin tur ble antent. Restene av det politiet mener er batteriet, ble funnet på gulvet. Lyssand sier utstyret sendes til Kripos for å fastslå analyse.

Andre gang
Dette er andre gang på under fire måneder i Lngyearbyen at utstyr som står til lading forårsaker brann. 28. juni forårsaket en multilader åpne flammer i en bolig, men brannen ble raskt oppdaget av beboerne. Brannvesenet advarte da samtidig mot å la ladere stå ubevoktet.

Lyssand gjentar advarselen.

- Konklusjonen er at man må være oppmerksom. Lading bør bare foregå mens det er folk i huset, sier han.

Det var ingen i boligen hvor det var branntilløp fredag. Naboene ble evakuert inntil situasjonen var under kontroll, men kunne raskt vende tilbake til hjemmene sine.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!