Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Advarer mot ladere etter brann

Hodelykten sto til lading da det ene batteriet falt ned fra bordet og antente en ryggsekk i nylon. På gulvet ble det funnet rester av det politiet mener er det aktuelle batteriet. FOTO: Arild Lyssand/Sysselmannen

Advarer mot ladere etter brann

En hodelykt som sto til lading, var trolig årsaken til brannen i en leilighet i Longyearbyen fredag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
26.10.2014 kl 10:46

Brannvesenet og Sysselmannen rykket ut da alarmen gikk i leiligheten i Vei 232 fredag ettermiddag. Politiet mener en hodelykt med batterier og en lader var årsaken til branntilløpet.

Overopphetet
- Hodelykten var satt til lading, og det har skjedd en eller annen feil underveis, slik at det ene batteriet har falt ned på gulvet, hvor brannen startet, sier sysselmannsførstebetjent Arild Lyssand.

Batteriet var overopphetet da det falt ned og landet i en sekk, som i sin tur ble antent. Restene av det politiet mener er batteriet, ble funnet på gulvet. Lyssand sier utstyret sendes til Kripos for å fastslå analyse.

Andre gang
Dette er andre gang på under fire måneder i Lngyearbyen at utstyr som står til lading forårsaker brann. 28. juni forårsaket en multilader åpne flammer i en bolig, men brannen ble raskt oppdaget av beboerne. Brannvesenet advarte da samtidig mot å la ladere stå ubevoktet.

Lyssand gjentar advarselen.

- Konklusjonen er at man må være oppmerksom. Lading bør bare foregå mens det er folk i huset, sier han.

Det var ingen i boligen hvor det var branntilløp fredag. Naboene ble evakuert inntil situasjonen var under kontroll, men kunne raskt vende tilbake til hjemmene sine.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!