Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

88 millioner for nytt kulturhus

Alf Seltveit (t.v.) må jobbe videre med andre alternativer enn et nytt kulturhus i sentrum. Her sammen med daglig leder på Huset, Vegard Furulund og en av eierne, Odd Harald Hauge. FOTO: Birger Amundsen

88 millioner for nytt kulturhus

Prisen for nytt kulturhus er blitt mye høyere enn hva man først trodde. Politikerne synes summen er for høy og vil gå en ny runde med andre alternativer.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Tidligere prisoverslag har vært på rundt 55 millioner kroner, men i anbudet som Lokalstyret fikk fra Skanska i forrige uke, er prisen økt kraftig. Hovedårsaken er et brennhett entreprenørmarked.
– Vi trodde at det ville komme inn anbud fra fire entreprenørfirmaer, men det kom bare inn ett, med et beløp på 88 millioner kroner. Det er dette beløpet vi har fått på bordet, og det er det vi må forholde oss til og som vi jobber videre med nå, sier daglig leder for Kultur- og fritidsforetaket, Alf Seltveit.

Fakta på bordet
Anbudet fra Skanska har vært kjent siden før forrige helg, og Arbeiderpartiet hadde allerede laget et forslag som de la fram for Lokalstyret under mandagens møte. I forslaget blir styringsgruppa bedt om å vurdere alternative løsninger til et nytt bygg.
«En slik gjennomgang kan være reduksjon av romprogram for allaktivitetsbygget, samlokaliseringsløsninger med Svalbardhallen, skolen, Huset, UNIS og eventuelle andre aktører», står det i forslaget.
– Noe av det som har aktualisert andre alternativer er at Lokalstyret har overtatt skolen, noe som åpner for sambruk, sier lokalstyreleder Kjell Mork (Ap).

Enstemmig
Forslaget til Arbeiderpartiet ble enstemmig vedtatt, med en tilføyning fra Høyre om at det skal gjøres et grovt anslag over hva alternativene vil koste og hvilke målsettinger som tilfredsstilles. Styringsgruppa har fått frist til august med å legge fram en rapport, med tanke på behandling i Lokalstyret i september.
Samtidig jobber administrasjonen videre med et nytt kulturhus, og fristen for å søke om spillemidler gikk ut torsdag.
– Søknaden om spillemidler går som planlagt. Kultur- og kirkedepartementet bevilger seg ofte hele kalenderåret til behandlingstid av slike søknader, og det betyr at vi kan få svar i slutten av året, sier Seltveit.

Siste nytt i Nyheter

Leteaksjonen er avsluttet

Sysselmannen fikk melding om skred nederst i Longyearbreen kl. 13.53. Etter noen timers søk i skredet ble leteaksjonen avsluttet.

Lørdag var Sysselmannen i Bolterdalen for å kontrollere skutere og skuterkjøring.

Skredøvelse søndag

Tidlig søndag ettermiddag skal den årlige skredøvelsen gå av stabelen i nærområdet til Longyearbyen.

 
En merkedag for frøhvelvet

Frøporsjonene som ble hentet ut fra frøhvelvet i 2015, etter at genbanken i Aleppo i Syria ble ødelagt, kommer tilbake for ny sikkerhetsoppbevaring.

Nordpol-flyene vil tilbake

Til tross for fjorårets trussel om flynekt, ønsker russerne å fly til Barneo via Longyearbyen også i vår. Nå er de i dialog med luftfartsmyndighetene.

Krigshelten skal ikke glemmes

Kaptein Trond Vigtel ofret sitt liv for Svalbards frihet, og lokalbefolkningen ønsket at hans grav ble i Longyearbyen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!