Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

88 millioner for nytt kulturhus

Alf Seltveit (t.v.) må jobbe videre med andre alternativer enn et nytt kulturhus i sentrum. Her sammen med daglig leder på Huset, Vegard Furulund og en av eierne, Odd Harald Hauge. FOTO: Birger Amundsen

88 millioner for nytt kulturhus

Prisen for nytt kulturhus er blitt mye høyere enn hva man først trodde. Politikerne synes summen er for høy og vil gå en ny runde med andre alternativer.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Tidligere prisoverslag har vært på rundt 55 millioner kroner, men i anbudet som Lokalstyret fikk fra Skanska i forrige uke, er prisen økt kraftig. Hovedårsaken er et brennhett entreprenørmarked.
– Vi trodde at det ville komme inn anbud fra fire entreprenørfirmaer, men det kom bare inn ett, med et beløp på 88 millioner kroner. Det er dette beløpet vi har fått på bordet, og det er det vi må forholde oss til og som vi jobber videre med nå, sier daglig leder for Kultur- og fritidsforetaket, Alf Seltveit.

Fakta på bordet
Anbudet fra Skanska har vært kjent siden før forrige helg, og Arbeiderpartiet hadde allerede laget et forslag som de la fram for Lokalstyret under mandagens møte. I forslaget blir styringsgruppa bedt om å vurdere alternative løsninger til et nytt bygg.
«En slik gjennomgang kan være reduksjon av romprogram for allaktivitetsbygget, samlokaliseringsløsninger med Svalbardhallen, skolen, Huset, UNIS og eventuelle andre aktører», står det i forslaget.
– Noe av det som har aktualisert andre alternativer er at Lokalstyret har overtatt skolen, noe som åpner for sambruk, sier lokalstyreleder Kjell Mork (Ap).

Enstemmig
Forslaget til Arbeiderpartiet ble enstemmig vedtatt, med en tilføyning fra Høyre om at det skal gjøres et grovt anslag over hva alternativene vil koste og hvilke målsettinger som tilfredsstilles. Styringsgruppa har fått frist til august med å legge fram en rapport, med tanke på behandling i Lokalstyret i september.
Samtidig jobber administrasjonen videre med et nytt kulturhus, og fristen for å søke om spillemidler gikk ut torsdag.
– Søknaden om spillemidler går som planlagt. Kultur- og kirkedepartementet bevilger seg ofte hele kalenderåret til behandlingstid av slike søknader, og det betyr at vi kan få svar i slutten av året, sier Seltveit.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!