Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

50.000 i bot for ulovlig flyging

 

50.000 i bot for ulovlig flyging

Trust Arktikugol er ilagt en foretaksstraff på 50.000 kroner etter ulovlig helikopterflyging i fjor sommer.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

I juni i fjor lot Trust Arktikugol filmselskapet Light House Films LTD leie det russiske helikopteret for å finne lokaliteter til filminnspilling. Filmselskapet ble fløyet en rekke steder, blant annet til Grøndalen, St. Johnsfjorden, breene rundt Isfjorden og til Billefjorden.

Bare gruvedrift
Statsadvokaten i Troms og Finnmark og Sysselmannen mener flygingen i fjor sommer var brudd på svalbardloven og forskrift om luftfart på Svalbard, og har derfor ilagt Trust Arktikugol en foretaksstraff på 50.000 kroner, melder sysselmannen.no.
Ifølge Luftfartstilsynet har Trust Arktikugol bare tillatelse til flyging i forbindelse med selskapets gruvedrift, og til å fly mellom Longyearbyen og Barentsburg med personell.

7.000 i bot til piloten
På en av turene forsøkte piloten å lande midt i en ærfuglkoloni på Tromsøya, ikke langt fra Farmhamna fangststasjon i Forlandssundet.
Påtalemyndigheten mener landingsforsøket er et brudd på svalbardmiljølovens bestemmelser om at enhver som oppholder seg eller driver virksomhet på Svalbard skal skal opptrå varsomt, slik at naturmiljøet ikke påføres unødig skade eller forstyrrelse. Piloten er ilagt 7.000 kroner i bot.

Siste nytt i Nyheter

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Posten sender ekstrafly til Longyearbyen fredag ettermiddag.

Pakker ut høydepunktene

Nordnorsk Kunstmuseum til Longyearbyen med noen av sine største verker.

Banebrytende forskning

Helt ny teknologi blir tatt i bruk for å lære mer om livet i havet i polarnatten.

Kansellerte på nytt

Torsdag kom det ett postfly til Longyearbyen, det første siden fredag. Torsdagens ekstrafly ble kansellert, noe som blant annet får konsekvenser for Svalbardposten.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!