Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

50.000 i bot for ulovlig flyging

 

50.000 i bot for ulovlig flyging

Trust Arktikugol er ilagt en foretaksstraff på 50.000 kroner etter ulovlig helikopterflyging i fjor sommer.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

I juni i fjor lot Trust Arktikugol filmselskapet Light House Films LTD leie det russiske helikopteret for å finne lokaliteter til filminnspilling. Filmselskapet ble fløyet en rekke steder, blant annet til Grøndalen, St. Johnsfjorden, breene rundt Isfjorden og til Billefjorden.

Bare gruvedrift
Statsadvokaten i Troms og Finnmark og Sysselmannen mener flygingen i fjor sommer var brudd på svalbardloven og forskrift om luftfart på Svalbard, og har derfor ilagt Trust Arktikugol en foretaksstraff på 50.000 kroner, melder sysselmannen.no.
Ifølge Luftfartstilsynet har Trust Arktikugol bare tillatelse til flyging i forbindelse med selskapets gruvedrift, og til å fly mellom Longyearbyen og Barentsburg med personell.

7.000 i bot til piloten
På en av turene forsøkte piloten å lande midt i en ærfuglkoloni på Tromsøya, ikke langt fra Farmhamna fangststasjon i Forlandssundet.
Påtalemyndigheten mener landingsforsøket er et brudd på svalbardmiljølovens bestemmelser om at enhver som oppholder seg eller driver virksomhet på Svalbard skal skal opptrå varsomt, slik at naturmiljøet ikke påføres unødig skade eller forstyrrelse. Piloten er ilagt 7.000 kroner i bot.

Siste nytt i Nyheter

Spansk åpning

Bluesen er offisielt i gang.

Mørketiden er inne

Nå har sola tatt farvel med Longyearbyen, og kommer ikke over horisonten før 16. februar.

Tråler arrestert for ulovlig fiske

Færøysk tråler tatt inn til Longyearbyen i natt.

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!