Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

50.000 i bot for ulovlig flyging

 

50.000 i bot for ulovlig flyging

Trust Arktikugol er ilagt en foretaksstraff på 50.000 kroner etter ulovlig helikopterflyging i fjor sommer.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

I juni i fjor lot Trust Arktikugol filmselskapet Light House Films LTD leie det russiske helikopteret for å finne lokaliteter til filminnspilling. Filmselskapet ble fløyet en rekke steder, blant annet til Grøndalen, St. Johnsfjorden, breene rundt Isfjorden og til Billefjorden.

Bare gruvedrift
Statsadvokaten i Troms og Finnmark og Sysselmannen mener flygingen i fjor sommer var brudd på svalbardloven og forskrift om luftfart på Svalbard, og har derfor ilagt Trust Arktikugol en foretaksstraff på 50.000 kroner, melder sysselmannen.no.
Ifølge Luftfartstilsynet har Trust Arktikugol bare tillatelse til flyging i forbindelse med selskapets gruvedrift, og til å fly mellom Longyearbyen og Barentsburg med personell.

7.000 i bot til piloten
På en av turene forsøkte piloten å lande midt i en ærfuglkoloni på Tromsøya, ikke langt fra Farmhamna fangststasjon i Forlandssundet.
Påtalemyndigheten mener landingsforsøket er et brudd på svalbardmiljølovens bestemmelser om at enhver som oppholder seg eller driver virksomhet på Svalbard skal skal opptrå varsomt, slik at naturmiljøet ikke påføres unødig skade eller forstyrrelse. Piloten er ilagt 7.000 kroner i bot.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!