Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

5.000 i bot for vådeskudd

 

5.000 i bot for vådeskudd

Assisterende sysselmann Lars Fause har fått 5.000 kroner i bot etter at han i juni fyrte av et skudd innendørs. 

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
01.09.2009 kl 09:09

Det var 22. juni i år at assisterende sysselmann Lars Fause avfyrte et skarpt skudd med rifla si i sin egen bolig i Longyearbyen. Skuddet traff først en stol og deretter gulvet. 

Fause forklarte vådeskuddet med at han forberedte seg til å skyte opp til storviltprøven og at han skulle gjøre en klikkeøvelse med jaktrifla. Men i stedet for å legge en klikkepatron i kammeret, ladet han uvitende med et skarpt skudd.

– Det skulle vært en kontrollert øvelse, men jeg brukte feil patron. Det er et fryktelig kjedelig uhell, sa Fause til Svalbardposten etter hendelsen.

Nå har statsadvokatene i Trøndelag idømt Fause en bot på 5.000 kroner. Han har vedtatt boten. 

– Det var som forventet, jeg har fått en reaksjon som enhver annen ville fått for det samme. Nå er denne saken strafferettslig avsluttet, sier Fause. 

Siste nytt i Nyheter

Kansellerte på nytt

I dag kom det ett postfly til Longyearbyen, det første siden fredag. Dagens ekstrafly er nå kansellert, noe som blant annet får konsekvenser for Svalbardposten.

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!