Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

450 flypassasjerer venter

Tone Bendiktsen (t.v.) og Margrethe Krane jobber for 450 ventende passasjerer. FOTO: Kjersti Elverum Kvile

450 flypassasjerer venter

Hittil er fire fly fra Svalbard blitt kansellert. SAS Ground Services sørger for å gi alle passjerer tak over hodet og mat.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.04.2010 kl 11:49

– Nå er det 450 passasjerer som ikke har kommet seg sørover, forteller trafikkonsulent Tone Bendiktsen i SAS Ground Services i Longyearbyen. 

I dag sitter hun på servicesenteret på flyplassen sammen med kollega Margrethe Krane. De sørger for at alle passasjerer har tak over hode og får mat, mens de venter på at askeskyen fra Island skal lette. Telefonen har nesten ikke stått stille siden det første flyet ble kansellert i går. 

De to har hatt kontakt med mange fortvilte passasjerer. 

– Det er folk som skal i begravelse, andre til utlandet og vi har hørt om en far som ikke kommer seg ned til en fødsel som er i gang på fastlandet, sier Bendiktsen.

Usikker prioritering

Det er fremdeles usikkert når flyene kan begynne å gå igjen. Det er også usikkert hvordan passasjerene vil bli prioritert når flyene begynner å gå.

– Når ett fly blir kansellert, er det faste regler for hvem vi prioriterer. Først er det passasjerer med fullprisbilletter, folk med barn og bevegelseshemmede, sier Bendiktsen.

Hun forteller at når det er så mange fly som er kansellert, er det ikke bestemt hvordan selskapet skal prioritere passasjerene.

På kontoret har de en liste over passasjerene og hvor de overnatter.

– Vi prøver å gjøre alt vi kan for å stille opp og for at det skal gå bra, sier Margrethe Krane.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!