Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

40.000 i promillebot

Ferden endte til slutt i fjorden for mannen som kjørte snøskuter med høy promille. FOTO: Svein Berg

40.000 i promillebot

En fastboende mann i 30-årene kjørte snøskuter med såkalt høypromille.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
26.04.2016 kl 17:41

Det var natt til 16. januar at mannen kjørte snøskuter i Adventdalen da Sysselmannen fikk tips om at han var påvirket av alkohol.

Det ble rykket ut med bil, men tjenestemennene klarte ikke å få kontakt med snøskuteren som befant seg på andre siden av dalen.

Helikopter

Det ble derfor tatt i bruk helikopter, som tok igjen skuterkjøreren.

I en viss tid fløy helikopteret over mannen på skuter, som til slutt kjørte ut på mudderbankene i fjorden, med flomlys fra helikopteret på seg.

Det endte med at han ble heist opp i helikopteret assistert av en redningsmann.

Uforbeholden tilståelse

Mannen har kommet med en uforbeholden tilståelse til Nord-Troms tingrett. Det viste seg at han hadde 2,25 i promille under skuterturen. Det er i følge tapsforskriften definert som særlig høy promille. eller «høypromille», og skal føre til tap av førerkort på mellom to og fem år. Retten har kommet fram til at mannen taper førerretten i tre år.

Fengsel

I tillegg fikk mannen 28 dager ubetinget fengsel. Uten den uforbeholdne tilståelsen ville denne delen av straffen vært på 45 dager. Både tapstid og fengselsstraff er i samsvar med påstanden fra Sysselmannen.

Til sist må mannen betale 40.000 kroner i bot. Her la Sysselmannen ned påstand om ei bot på 56.000 kroner, men retten har redusert størrelsen på bota fordi mannen ikke har fast arbeid.

Mannen har vedtatt dommen.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!