Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

30-åring omkom i skredet i Hiorthfjellet

Mannen lå 45 minutter under snøen før han ble hentet av helikopteret. Her er hjelpemannskapene samlet ved skredet. FOTO: Birger Amundsen

30-åring omkom i skredet i Hiorthfjellet

Det var 30 år gamle Øyvind Johansen fra Longyearbyen som omkom i skredet i Hiorthfjellet søndag ettermiddag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.03.2009 kl 15:11

Det var klokken 16:12 søndag assisterende sysselmann Lars Fause meldte fra om at det var gått et snøskred på Hiorthfjellet. To skuterførere hadde kjørt i fjellsiden i forkant av skredet, og Øyvind Johansen lå begravd under snømassene i 45 minutter før han ble gravd fram.

Han ble fraktet til Longyearbyen sykehus med Sysselmannens Super Puma-helikopter for medisinsk behandling, men livet sto ikke til å redde.

Den andre skuterføreren ble ikke tatt av skredet.

Ble fort lokalisert

Et tjuetalls hjelpemannskaper deltok i arbeidet med å grave fram 30-åringen. Han hadde på seg sender/mottaker, så hjelpemannskapene klarte fort å lokalisere hvor han lå begravd. Det tok likevel tid å grave fram 30-åringen, som lå på rundt tre meters dyp.

Det var et stort og tungt skred som tok Johansen.

– Det første anslaget vårt er at skredet er 250 meter langt, og 200 meter bredt. Det var også svært dypt, sier sysselmannsførstebetjent Petter Braaten.

Sysselmannen skal i dag på befaring i skredområdet.

Minnestund

Søndag kveld møtte 100 personer fram til en minnemarkering i Svalbard kirke. Assisterende sysselmann Lars Fause og avdelingsoverlege ved Longyearbyen sykehus, Søren Nissen ga en kort orientering om ulykken, mens sokneprest Leif Magne Helgesen sa noen ord og det ble tent lys.

Onsdag er det også en åpen minnestund i Svalbard kirke klokken 10. I stedet for blomster ønsker familien en pengegave inn på datterens konto. Øyvind Johansen skal begraves i hjembyen Trondheim.

Skred ved Longyearbreen

Tidligere søndag gikk et stort skred i fjellsiden opp mot Nordenskiöldfjellet, på vestsiden av Longyearbreen, Skredet var mellom 400 og 500 meter langt og gikk helt ned til morena. Sysselmannen og Røde Kors har gjennomsøkt rasområdet med søkerutstyr og ved overflatesøk. En enslig skuterfører skal være observert idet han klarte å kjøre unna skredet.?

 

Last ned vedlegg

skredoffer.jpg

Siste nytt i Nyheter

Nominert til ærespris for arbeidet under skredet

Sysselmannsførstebetjent Trond Olsen ledet redningsarbeidet.

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!