Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

30 år siden flyulykke

Det var stor sorg på Svalbard etter ulykken i 1986. I Longyearbyen ble viktige arrangement og møter stoppet og Huset stengt. FOTO: Faksimile Svalbardposten nr. 18 1986

30 år siden flyulykke

Tirsdag var det 30 år siden seks personer omkom da et småfly styrtet like ved flyplassen i Longyearbyen.

Tekst:

Publisert:

Om bord var fem jenter fra Svea som skulle på høstfest i Ny-Ålesund, i tillegg til piloten.

Øyenvitner fortalte at flyet gikk bratt opp da det tok av fra flyplassen og plutselig mistet høyde. Før flyet nådde bakken, ble det tvunget opp igjen. Flyet nådde da ikke samme høyde, men krenget og tippet mot bakken. Flyet styrtet mellom kullhaugene rundt 100 meter fra lastekaien til Store Norske.

Det begynte å brenne i flyet og det var ikke mulig å redde noen av de seks som hadde vært om bord. Flyet var av typen Cessna 185 og var eid av Antarctax.

De omkomne var Åse Marie Lavold, Anette Rønnestad, Bodil Hesselberg, Rune Hermansen, Peggy Agdis Tjelta og Lisbeth Munkvold.

Ulykken var den alvorligste på Svalbard siden et sovjetisk Tupolev-fly gikk i fjellveggen på Hopen i 1978. Da omkom sju personer. Ti år etter styrtet et russisk fly i Operafjellet like ved Longyearbyen og 141 personer omkom.

Siste nytt i Nyheter

Husrekke kan bli ekstra sikring

De tretten boenhetene som fremdeles er evakuert kan bli ekstra sikring fram til mer permanent skredsikring kommer på plass.

Flere får flytte hjem

Etter grundige skredfaglige vurderinger opphever Sysselmannen deler av evakueringen.

Folkemøte skal gi svar

Sysselmann Kjerstin Askholt avventer skredekspertenes vurdering på om det er trygt å la folk flytte tilbake til Lia. Forhåpentligvis kommer svaret på folkemøtet klokken 20 i kveld.

 
Skred over Gruve 7-veien

Veien skal kontrolleres for skredfare før den åpnes igjen.

– Tilliten til skredvarslinga er drept

Harde ord fra innbyggere i folkemøtet etter skredet.

Informasjonsmøte i kveld

Det blir informasjonsmøte for alle i kulturhuset klokken 20 i kveld. Der vil det bli gitt en statusoppdatering på situasjonen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!