Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

30 år siden flyulykke

Det var stor sorg på Svalbard etter ulykken i 1986. I Longyearbyen ble viktige arrangement og møter stoppet og Huset stengt. FOTO: Faksimile Svalbardposten nr. 18 1986

30 år siden flyulykke

Tirsdag var det 30 år siden seks personer omkom da et småfly styrtet like ved flyplassen i Longyearbyen.

Tekst:

Publisert:

Om bord var fem jenter fra Svea som skulle på høstfest i Ny-Ålesund, i tillegg til piloten.

Øyenvitner fortalte at flyet gikk bratt opp da det tok av fra flyplassen og plutselig mistet høyde. Før flyet nådde bakken, ble det tvunget opp igjen. Flyet nådde da ikke samme høyde, men krenget og tippet mot bakken. Flyet styrtet mellom kullhaugene rundt 100 meter fra lastekaien til Store Norske.

Det begynte å brenne i flyet og det var ikke mulig å redde noen av de seks som hadde vært om bord. Flyet var av typen Cessna 185 og var eid av Antarctax.

De omkomne var Åse Marie Lavold, Anette Rønnestad, Bodil Hesselberg, Rune Hermansen, Peggy Agdis Tjelta og Lisbeth Munkvold.

Ulykken var den alvorligste på Svalbard siden et sovjetisk Tupolev-fly gikk i fjellveggen på Hopen i 1978. Da omkom sju personer. Ti år etter styrtet et russisk fly i Operafjellet like ved Longyearbyen og 141 personer omkom.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!