Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

250 millioner til Store Norske

Store Norske får hjelp av regjeringen til å komme seg på beina etter brannen i Svea-gruva sommeren 2005. FOTO: Karine Nigar Aarskog

250 millioner til Store Norske

Mye tyder på at Store Norske får 250 millioner kroner av regjeringen når revidert nasjonalbudsjett legges fram 15. mai.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Etter det NRK Troms og Finnmark erfarer vil regjeringen i revidert nasjonalbudsjett 15. mai annonsere at Store Norske får 250 millioner kroner. Administrerende direktør i Store Norske, Robert Hermansen, sier han er glad for at regjeringen vil tilføre selskapet penger.
– Det er ingen økonomisk krise. Men det er grenser for hvor lenge banken vil låne oss penger. Og slik driften nå går i kullgruva skal vi klare å gi staten et skikkelig utbytte slik at pengene snart kan tilbakebetales, sier Hermansen til NRK Troms og Finnmark.

Tok opp lån
Etter brannen som brøt ut i Svea-gruva sommeren 2005 var det stans i kullproduksjonen i nærmere ni måneder. Store Norske tok da opp et banklån på over 400 millioner kroner fordi de ikke fikk inn noen inntekter. I år regner selskapet med å ta ut 3,5 millioner tonn kull i Svea og få et overskudd på 100 millioner kroner.
– 2007 er vårt første normalår siden 2004, og jeg har tro på at det blir et veldig godt år, sa Hermansen til Svalbardposten etter gjennomslaget i gruva for to uker siden.

Siste nytt i Nyheter

Stengte veier

Vei 300 mellom Huset og Museumsveien er stengt etter ras i skiløypa i dag tidlig. I ettermiddag ble også veien opp til Gruvelageret stengt.

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Fredagens ordinære postfly har landet, men ekstraflyet er innstilt. Posten prøver på nytt lørdag.

Pakker ut høydepunktene

Nordnorsk Kunstmuseum til Longyearbyen med noen av sine største verker.

Banebrytende forskning

Helt ny teknologi blir tatt i bruk for å lære mer om livet i havet i polarnatten.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!