Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

250 millioner til Store Norske

Store Norske får hjelp av regjeringen til å komme seg på beina etter brannen i Svea-gruva sommeren 2005. FOTO: Karine Nigar Aarskog

250 millioner til Store Norske

Mye tyder på at Store Norske får 250 millioner kroner av regjeringen når revidert nasjonalbudsjett legges fram 15. mai.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Etter det NRK Troms og Finnmark erfarer vil regjeringen i revidert nasjonalbudsjett 15. mai annonsere at Store Norske får 250 millioner kroner. Administrerende direktør i Store Norske, Robert Hermansen, sier han er glad for at regjeringen vil tilføre selskapet penger.
– Det er ingen økonomisk krise. Men det er grenser for hvor lenge banken vil låne oss penger. Og slik driften nå går i kullgruva skal vi klare å gi staten et skikkelig utbytte slik at pengene snart kan tilbakebetales, sier Hermansen til NRK Troms og Finnmark.

Tok opp lån
Etter brannen som brøt ut i Svea-gruva sommeren 2005 var det stans i kullproduksjonen i nærmere ni måneder. Store Norske tok da opp et banklån på over 400 millioner kroner fordi de ikke fikk inn noen inntekter. I år regner selskapet med å ta ut 3,5 millioner tonn kull i Svea og få et overskudd på 100 millioner kroner.
– 2007 er vårt første normalår siden 2004, og jeg har tro på at det blir et veldig godt år, sa Hermansen til Svalbardposten etter gjennomslaget i gruva for to uker siden.

Siste nytt i Nyheter

Tråler arrestert for ulovlig fiske

Færøysk tråler tatt inn til Longyearbyen i natt.

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!