Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

250 millioner til Store Norske

Store Norske får hjelp av regjeringen til å komme seg på beina etter brannen i Svea-gruva sommeren 2005. FOTO: Karine Nigar Aarskog

250 millioner til Store Norske

Mye tyder på at Store Norske får 250 millioner kroner av regjeringen når revidert nasjonalbudsjett legges fram 15. mai.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Etter det NRK Troms og Finnmark erfarer vil regjeringen i revidert nasjonalbudsjett 15. mai annonsere at Store Norske får 250 millioner kroner. Administrerende direktør i Store Norske, Robert Hermansen, sier han er glad for at regjeringen vil tilføre selskapet penger.
– Det er ingen økonomisk krise. Men det er grenser for hvor lenge banken vil låne oss penger. Og slik driften nå går i kullgruva skal vi klare å gi staten et skikkelig utbytte slik at pengene snart kan tilbakebetales, sier Hermansen til NRK Troms og Finnmark.

Tok opp lån
Etter brannen som brøt ut i Svea-gruva sommeren 2005 var det stans i kullproduksjonen i nærmere ni måneder. Store Norske tok da opp et banklån på over 400 millioner kroner fordi de ikke fikk inn noen inntekter. I år regner selskapet med å ta ut 3,5 millioner tonn kull i Svea og få et overskudd på 100 millioner kroner.
– 2007 er vårt første normalår siden 2004, og jeg har tro på at det blir et veldig godt år, sa Hermansen til Svalbardposten etter gjennomslaget i gruva for to uker siden.

Siste nytt i Nyheter

Folkemøte skal gi svar

Sysselmann Kjerstin Askholt avventer skredekspertenes vurdering på om det er trygt å la folk flytte tilbake til Lia. Forhåpentligvis kommer svaret på folkemøtet klokken 20 i kveld.

Skred over Gruve 7-veien

Veien skal kontrolleres for skredfare før den åpnes igjen.

– Tilliten til skredvarslinga er drept

Harde ord fra innbyggere i folkemøtet etter skredet.

 
92 husstander evakuert

Longyearbyen lokalstyre forbereder seg på at det kan bli flere.

Feilvurderte skredfaren

NVE klarte ikke å varsle om at bebyggelsen var truet, derfor ble ingen evakuert før skredet gikk litt før klokken 12 i dag.

Skredet er gjennomsøkt

Sysselmannen melder på sine nettsider at skredområdet nå er gjennomsøkt og at ingen er savnet. Politiet er fremdeles på stedet ved Vei 228. Se bilder fra skredområdet her.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!