Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

250 millioner til Store Norske

Store Norske får hjelp av regjeringen til å komme seg på beina etter brannen i Svea-gruva sommeren 2005. FOTO: Karine Nigar Aarskog

250 millioner til Store Norske

Mye tyder på at Store Norske får 250 millioner kroner av regjeringen når revidert nasjonalbudsjett legges fram 15. mai.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Etter det NRK Troms og Finnmark erfarer vil regjeringen i revidert nasjonalbudsjett 15. mai annonsere at Store Norske får 250 millioner kroner. Administrerende direktør i Store Norske, Robert Hermansen, sier han er glad for at regjeringen vil tilføre selskapet penger.
– Det er ingen økonomisk krise. Men det er grenser for hvor lenge banken vil låne oss penger. Og slik driften nå går i kullgruva skal vi klare å gi staten et skikkelig utbytte slik at pengene snart kan tilbakebetales, sier Hermansen til NRK Troms og Finnmark.

Tok opp lån
Etter brannen som brøt ut i Svea-gruva sommeren 2005 var det stans i kullproduksjonen i nærmere ni måneder. Store Norske tok da opp et banklån på over 400 millioner kroner fordi de ikke fikk inn noen inntekter. I år regner selskapet med å ta ut 3,5 millioner tonn kull i Svea og få et overskudd på 100 millioner kroner.
– 2007 er vårt første normalår siden 2004, og jeg har tro på at det blir et veldig godt år, sa Hermansen til Svalbardposten etter gjennomslaget i gruva for to uker siden.

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!