Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

250 millioner til Store Norske

 

250 millioner til Store Norske

Fredag fikk Store Norske utbetalt 250 millioner kroner fra regjeringen i form av et lån.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

– Gruvevirksomheten er fortsatt viktig for å opprettholde norsk virksomhet på Svalbard. Driften bidrar til stabile helårlige arbeidsplasser og et livskraftig samfunn i Longyearbyen, sier nærings- og handelsminister Dag Terje Andersen i en pressemelding.
De økonomiske problemene til Store Norske skyldes i stor grad brannen i Svea Nord i 2005. Driftsuhell i fjor har i tillegg gitt et produksjonstap på om lag 400.000 tonn kull.

Unngår usikkerhet
Siden forsikringsoppgjøret etter brannen har trukket ut i tid mener regjeringen det er behov for å tilføre selskapet mer kapital i perioden fram til oppgjøret er avklart. Dette gjøres i form av et ansvarlig lån. Lånet vil forfalle til tilbakebetaling til staten når forsikringsoppgjøret er avklart. Rentesatsen settes på markedsmessig nivå.
– Vi tilfører kapital for å unngå at det skal skapes usikkerhet om selskapets evne til å møte sine forpliktelser, sier Andersen.

Siste nytt i Nyheter

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Bjørnespor ved Passhytta

Ferske spor etter binne med unge er observert ved Passhytta i Eskerdalen. Sysselmannen ber folk som er ute i terrenget om å ta sine forholdsregler.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!