Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

22. juli markeres i kirka

 

22. juli markeres i kirka

Søndag er det ett år siden fem av Longyearbyens ungdommer ble angrepet på Utøya.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
20.07.2012 kl 15:22

Det har gått ett år siden Johannes Buø (14) ble drept og Viljar Hanssen (18) hardt skadet. Tre andre lokale AUF-ere kom fra massakren uten fysiske skader.

Kirka har regien på ettårsmarkeringen søndag. I tillegg har ungdomsklubben åpent og viser minnekonserten som blir sendt på NRK.

– Det er ikke så mange lokale i Longyearbyen 22. juli, så vi tar en større markering som er mer tilpasset byen når vi skal avduke minnesmerket utpå høsten, sier lokalstyreleder Christin Kristoffersen.

Minnesmerket er laget i granitt av Nico Widerberg og er tilbudt alle kommunene som mistet noen under terrorangrepene i fjor.

Dåp og markering

Svalbard kirke skal ha gudstjeneste med dåp, samtidig som 22. juli markeres.

– Markeringen gjør vi ved bruk av salmer, forbønn med lystenning, i bruk av bibeltekster og i preken, sier vikarprest Margrethe Ølberg.
 Siste nytt i Nyheter

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Lang kamp for lærlingplass

I januar var Vårin Storø fortvilet over ikke å få lærlingplass i Longyearbyen. Nå jubler 18-åringen etter at Svalbard Hotell har tatt grep.

Onsdagsfly fra oktober

Fra 19. oktober starter SAS opp kveldsfly på onsdager.

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Hund rømte i juli.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!