Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

20 ble skadet under israset i Hornsund

Det russiske turistskipet «Alexey Maryshev» kom inn til Longyearbyen torsdag formiddag. Ytterligere tolv passasjer har vært innom sykehuset til behandling. FOTO: Birger Amundsen

20 ble skadet under israset i Hornsund

Tallet på skadde passasjerer og mannskap har vokst til 20 etter at det russiske cruisefartøyet «Alexey Maryshev» kom inn til Longyearbyen torsdag formiddag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Fire passasjerer er alt sendt til Tromsø med ambulansefly, to natt til torsdag og to torsdag morgen. Ytterligere to vil bli sendt ned til Tromsø ut på dagen torsdag.
Oversykepleier Aksel Bilicz ved Longyearbyen sykehus forteller at en kvinne og en mann ble veldig alvorlig skadet. En med blødende hodeskader og en med lungeskader etter å ha blitt slått overende av de kraftige rystelsene.

Til sammen er 20 personer skadet
– Til sammen er 20 pasienter blitt behandlet her ved sykehuset. Sju av passasjerene og en av mannskapet ble fløyet fra Hornsund med Sysselmannens redningshelikopter onsdag kveld, sier Bilicz.
Ytterligere tolv passasjer kom innom sykehuset etter at «Alexey Maryshev» la til kai i Longyearbyen torsdag.

Alle innom sykehuset
En anestesisykepleier fra Longyearbyen sykehus var med på første helikoptertur med Sysselmannens Super Puma-helikopter til Hornsund, etter å ha blitt varslet om ulykken ved Hornbreen.
Aksel Bilicz forteller at hele personalet ved sykehuset var i sving fram til langt på natt etter at de åtte som var hardeste skadd var blitt fløyet inn onsdag kveld.
Ambulanseflyet kan kun ta to bårepasienter, det er årsaken til at det måtte derfor gjøre to turer.
– Alle 12 som var innom torsdag formiddag hadde middels til letter skader. Av de fire som er sendt ned er altså to alvorlig skadet og to som må ha kvalifisert sykehusbehandling, sier Bilicz.

Siste nytt i Nyheter

Leteaksjonen er avsluttet

Sysselmannen fikk melding om skred nederst i Longyearbreen kl. 13.53. Etter noen timers søk i skredet er leteaksjonen nå avsluttet.

Skredøvelse søndag

Tidlig søndag ettermiddag skal den årlige skredøvelsen gå av stabelen i nærområdet til Longyearbyen.

En merkedag for frøhvelvet

Frøporsjonene som ble hentet ut fra frøhvelvet i 2015, etter at genbanken i Aleppo i Syria ble ødelagt, kommer tilbake for ny sikkerhetsoppbevaring.

 
Nordpol-flyene vil tilbake

Til tross for fjorårets trussel om flynekt, ønsker russerne å fly til Barneo via Longyearbyen også i vår. Nå er de i dialog med luftfartsmyndighetene.

Krigshelten skal ikke glemmes

Kaptein Trond Vigtel ofret sitt liv for Svalbards frihet, og lokalbefolkningen ønsket at hans grav ble i Longyearbyen.

Jubilerer med solid trøkk

Longyearbyen sykehus er 100 år.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!