Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

20,5 mill til nytt forskningsbygg

Ny-Ålesund får 20,5 millioner kroner til nytt forskningsbygg i forslaget til statsbudsjett. Bygget skal etter planen stå klart våren 2018. FOTO: Hilde Røsvik

20,5 mill til nytt forskningsbygg

Regjeringen foreslår i statsbudsjettet å bevilge 20,5 millioner kroner til nytt bygg for felles forskning i Ny-Ålesund.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
06.10.2016 kl 14:22

I Svalbardmeldingen tar Regjeringen til orde for å styrke norsk vertskap og koordinering av forskningsvirksomheten i Ny-Ålesund. Som et ledd i dette arbeidet foreslår de derfor å bevilge 20,5 millioner kroner til nytt bygg til felles bruk for forskere og forskningsinstitusjoner.

– Interessen for å drive forskning på Svalbard øker. I dag har 14 utenlandske institusjoner fast forskningsaktivitet i Ny-Ålesund. En slik interesse for Ny-Ålesund gir store muligheter for internasjonalt samarbeid og forskning i verdensklasse, sier klima og miljøminister, Vidar Helgesen som i dag er på Svalbard for å besøke både Longyearbyen og deretter Ny-Ålesund.

Nytt bygg
«Det nye bygget skal bidra til at Ny-Ålesund sin posisjon som forskningsplattform kan utnyttes enda bedre til økt internasjonalt forskningssamarbeid, øke kvalitet og åpenhet og deling av data på tvers av institusjoner og nasjonaliteter» står det i pressemeldingen fra Klima og miljødepartementet.

Det nye bygget er planlagt å stå ferdig våren 2018.

Kings Bay har ansvar for drift og utvikling av infrastruktur i Ny-Ålesund. Statens mål med eierskapeti Kings Bay AS er å sørge for at Ny-Ålesund kan videreutvikles som et norsk senter for internasjonal arktisk naturvitenskapelig forskning på Svalbard. I 2017 overføres ansvaret for statens eierskapsforvaltning av Kings Bay til Klima og miljødepartementet.

Les også:

Siste nytt i Nyheter

Nominert til ærespris for arbeidet under skredet

Sysselmannsførstebetjent Trond Olsen ledet redningsarbeidet.

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!