Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

20,5 mill til nytt forskningsbygg

Ny-Ålesund får 20,5 millioner kroner til nytt forskningsbygg i forslaget til statsbudsjett. Bygget skal etter planen stå klart våren 2018. FOTO: Hilde Røsvik

20,5 mill til nytt forskningsbygg

Regjeringen foreslår i statsbudsjettet å bevilge 20,5 millioner kroner til nytt bygg for felles forskning i Ny-Ålesund.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
06.10.2016 kl 14:22

I Svalbardmeldingen tar Regjeringen til orde for å styrke norsk vertskap og koordinering av forskningsvirksomheten i Ny-Ålesund. Som et ledd i dette arbeidet foreslår de derfor å bevilge 20,5 millioner kroner til nytt bygg til felles bruk for forskere og forskningsinstitusjoner.

– Interessen for å drive forskning på Svalbard øker. I dag har 14 utenlandske institusjoner fast forskningsaktivitet i Ny-Ålesund. En slik interesse for Ny-Ålesund gir store muligheter for internasjonalt samarbeid og forskning i verdensklasse, sier klima og miljøminister, Vidar Helgesen som i dag er på Svalbard for å besøke både Longyearbyen og deretter Ny-Ålesund.

Nytt bygg
«Det nye bygget skal bidra til at Ny-Ålesund sin posisjon som forskningsplattform kan utnyttes enda bedre til økt internasjonalt forskningssamarbeid, øke kvalitet og åpenhet og deling av data på tvers av institusjoner og nasjonaliteter» står det i pressemeldingen fra Klima og miljødepartementet.

Det nye bygget er planlagt å stå ferdig våren 2018.

Kings Bay har ansvar for drift og utvikling av infrastruktur i Ny-Ålesund. Statens mål med eierskapeti Kings Bay AS er å sørge for at Ny-Ålesund kan videreutvikles som et norsk senter for internasjonal arktisk naturvitenskapelig forskning på Svalbard. I 2017 overføres ansvaret for statens eierskapsforvaltning av Kings Bay til Klima og miljødepartementet.

Les også:

Siste nytt i Nyheter

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!