20,5 mill til nytt forskningsbygg

Regjeringen foreslår i statsbudsjettet å bevilge 20,5 millioner kroner til nytt bygg for felles forskning i Ny-Ålesund.

Ny-Ålesund får 20,5 millioner kroner til nytt forskningsbygg i forslaget til statsbudsjett. Bygget skal etter planen stå klart våren 2018.
Publisert

I Svalbardmeldingen tar Regjeringen til orde for å styrke norsk vertskap og koordinering av forskningsvirksomheten i Ny-Ålesund. Som et ledd i dette arbeidet foreslår de derfor å bevilge 20,5 millioner kroner til nytt bygg til felles bruk for forskere og forskningsinstitusjoner.

– Interessen for å drive forskning på Svalbard øker. I dag har 14 utenlandske institusjoner fast forskningsaktivitet i Ny-Ålesund. En slik interesse for Ny-Ålesund gir store muligheter for internasjonalt samarbeid og forskning i verdensklasse, sier klima og miljøminister, Vidar Helgesen som i dag er på Svalbard for å besøke både Longyearbyen og deretter Ny-Ålesund.

Nytt bygg
«Det nye bygget skal bidra til at Ny-Ålesund sin posisjon som forskningsplattform kan utnyttes enda bedre til økt internasjonalt forskningssamarbeid, øke kvalitet og åpenhet og deling av data på tvers av institusjoner og nasjonaliteter» står det i pressemeldingen fra Klima og miljødepartementet.

Det nye bygget er planlagt å stå ferdig våren 2018.

Kings Bay har ansvar for drift og utvikling av infrastruktur i Ny-Ålesund. Statens mål med eierskapeti Kings Bay AS er å sørge for at Ny-Ålesund kan videreutvikles som et norsk senter for internasjonal arktisk naturvitenskapelig forskning på Svalbard. I 2017 overføres ansvaret for statens eierskapsforvaltning av Kings Bay til Klima og miljødepartementet.

Powered by Labrador CMS