Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

2.636 aviser i uka

Verdens nordligste aviredaksjon: Geir Barstein, Christopher Engås, Wenche Sørensen, Thomas Nilsen og Eirik Palm rapporterer om Høy-Arktis fra Høy-Arktis. Line Nagell Ylvisåker er ute i permisjon. FOTO: Irene Kastner

Opplagstallene 2014

2.636 aviser i uka

Flere leser Svalbardposten.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
03.03.2015 kl 16:58

Svalbardposten hadde ved utgangen av 2014 et godkjent opplag på 2.636 ukentlige eksemplarer, viser tall fra Mediebedriftsenes Landsforening (MBL) Landslaget for lokalaviser (LLA).

I fjor var opplaget 2.561, men samtidig har avisene endret beregningsmodellen noe, slik at avisene får uttelling for de digitale leserne. Det er således ikke riktig å sammenlikne tallene.

Likevel er det positive tall for verdens nordligste avis, og sammen med leserundersøkelser og trafikkutviklingen på nett, viser dette at Svalbardposten står støtt på Svalbard, samtidig som avisen har fått flere lesere det siste året.

– Dette er en trend vi har sett i året som har gått. Vi ser også at stadig flere velger digitale løsninger, enten gjennom et rent digitalt abonnement, et totalprodukt med både nett og papir, eller dagspass, sier redaktør Eirik Palm.

På svalbardposten.no har brukerne økt med over 18 prosent i 2014, sammenliknet med 2013, mens antallet sidevisninger økte med 3,6 prosent til 2,37 millioner.

– Denne utviklingen på svalbardposten.no har også økt i styrke de to første månedene i år, sier Palm.

Svalbardposten kommer ut på Svalbard, men har samtidig flertallet av leserne på fastlandet. I tillegg har avisen mange faste abonnenter i andre land, og publiserer også deler av innholdet i den digitale utgaven på engelsk.

Svalbardposten AS gir i tillegg ut det engelskspråklige magasinet Top of the World.

– Vi er lokalavis samtidig som vi er nasjonal nisjeavis. Det er en fin balansegang. Målinger utført av Norfakta i oktober i fjor, viser at ni av ti over 18 år i de norske bosetningene på Svalbard leser Svalbardposten hver uke. Det er formidabelt.

Svalbardposten kommer ut hver fredag og dekker Høy-Arktis fra Høy-Arktis.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!