Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

2.636 aviser i uka

Verdens nordligste aviredaksjon: Geir Barstein, Christopher Engås, Wenche Sørensen, Thomas Nilsen og Eirik Palm rapporterer om Høy-Arktis fra Høy-Arktis. Line Nagell Ylvisåker er ute i permisjon. FOTO: Irene Kastner

Opplagstallene 2014

2.636 aviser i uka

Flere leser Svalbardposten.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
03.03.2015 kl 16:58

Svalbardposten hadde ved utgangen av 2014 et godkjent opplag på 2.636 ukentlige eksemplarer, viser tall fra Mediebedriftsenes Landsforening (MBL) Landslaget for lokalaviser (LLA).

I fjor var opplaget 2.561, men samtidig har avisene endret beregningsmodellen noe, slik at avisene får uttelling for de digitale leserne. Det er således ikke riktig å sammenlikne tallene.

Likevel er det positive tall for verdens nordligste avis, og sammen med leserundersøkelser og trafikkutviklingen på nett, viser dette at Svalbardposten står støtt på Svalbard, samtidig som avisen har fått flere lesere det siste året.

– Dette er en trend vi har sett i året som har gått. Vi ser også at stadig flere velger digitale løsninger, enten gjennom et rent digitalt abonnement, et totalprodukt med både nett og papir, eller dagspass, sier redaktør Eirik Palm.

På svalbardposten.no har brukerne økt med over 18 prosent i 2014, sammenliknet med 2013, mens antallet sidevisninger økte med 3,6 prosent til 2,37 millioner.

– Denne utviklingen på svalbardposten.no har også økt i styrke de to første månedene i år, sier Palm.

Svalbardposten kommer ut på Svalbard, men har samtidig flertallet av leserne på fastlandet. I tillegg har avisen mange faste abonnenter i andre land, og publiserer også deler av innholdet i den digitale utgaven på engelsk.

Svalbardposten AS gir i tillegg ut det engelskspråklige magasinet Top of the World.

– Vi er lokalavis samtidig som vi er nasjonal nisjeavis. Det er en fin balansegang. Målinger utført av Norfakta i oktober i fjor, viser at ni av ti over 18 år i de norske bosetningene på Svalbard leser Svalbardposten hver uke. Det er formidabelt.

Svalbardposten kommer ut hver fredag og dekker Høy-Arktis fra Høy-Arktis.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!