Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

2.500 tonn ny asfalt i byen

Under produksjon: Veidekke har jobbet iherdig med å legge ny asfalt og tette gamle hull og humper. Her fra Elvesletta Syd der Vei 505 fikk fast dekke. FOTO: Anders Fjellestad

2.500 tonn ny asfalt i byen

På fem dager fikk om lag tre kilometer av veinettet nytt dekke.

Mandag forrige uke kom Veidekke opp med 2.500 tonn asfalt og anleggsmaskiner på til sammen 70 tonn. Fra Bydrift fikk de en prioriteringsliste over strekninger som sårt trengte nytt dekke.

– Det var harde prioriteringer, og vi kom til enighet med Bydrift. Det var om å gjøre å komme over mest mulig av det som var dårlig, sier anleggsleder Cato Knudsen i Veidekke.

Blant annet er det lagt to kilometer med ny asfalt på veien til flyplassen. Gang- og sykkelveien langs Elvesletta Syd og Nord og gangveien ved Kroa har også fått et lag med asfalt. LNS Spitsbergen gjorde grunnarbeidet før Veidekke kom opp, og de sto også for transporten av asfalten rundt i Longyearbyen.

- Forrige gang vi var i Longyearbyen var i 2007. Vi har også vært i Svea, så vi kjenner forholdene på Svalbard godt, sier Knudsen.

Fredag forrige uke pakket de ni arbeiderne sammen, etter å ha fullført nesten alt Bydrift ville ha asfaltert.

– Det var dette vi fikk til på fem dager og med den asfalten vi hadde med. Er det tomt, så er det tomt, sier Knudsen.

Siste nytt i Nyheter

Medpolitikere reagerer på soloutspill

Høyre, Venstre og MDG reagerer på at lokalstyreleder Arild Olsen ikke snakket på vegne av lokalstyret under torsdagens høring om Svalbardmeldingen.

Misfornøyd med veiene

Svalbard Maxi Taxi prøver så langt det lar seg gjøre å unngå turer ut til Bjørndalen. Daglig leder Rune Moen er alt annet enn fornøyd med veiene i Longyearbyen.

Utforkjøring ved Nybyen

En bil endte fredag morgen i grøfta mellom skolen og Nybyen.

Vil styrke barnevern

Leder i familie- og kulturkomiteen, Svein Harberg, mener barnevernet bør styrkes slik at det blir et kompetansemiljø.

Færre småbarn

Fra 157 til 98 småbarn på tre år.

Barnebok om viktig tema

Forsker Geir Wing Gabrielsen ved Norsk polarinstitutt har sammen med forfatter Kirsti Blom lansert en barnebok som tar for seg problematikken rundt plastsøppel i havet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!