Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

19 skiløpere i hardt vær

Skiløperne befinner seg inne på Akademikarbreen, hvor det blåser friskt. De har bedt om å bli evakuert. FOTO: Topo Svalbard

19 skiløpere i hardt vær

19 skiløpere har utløst en nødpeilesender fra Akademikarbreen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
20.04.2014 kl 19:05

Sysselmanne har sendt ut helikopter for å vurdere værforholdene i området. I tillegg forberedes en snøskuteraksjon for å evakuere følget, som består av tre guider og 16 deltakere.

– Det blåser hardt i området, med vindstyrke i størrelsesorden 26-27 sekundmeter. To av teltene til følget har revnet. De har det forholdsvis bra for øyeblikket, men merker at barduner slites av, og at det generelt føles utrygt. Følget har bedt om å bli evakuert, sier vakthavende hos Sysselmannen til Svalbardposten.

Det er telefonkontakt med følget.

Svalbardposten kommer tilbake med oppdatering av saken.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!