Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

17.000 polarbilder på nett

 

17.000 polarbilder på nett

Norsk Polarinstitutt (NP) har lagt ut en bildebase som inneholder 17.300 polarbilder på sine nettsider.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Samlingen inneholder både historiske og moderne bilder og dokumenterer norsk og utenlandsk aktivitet i Arktis og Antarktis. Områder som Alaska, Bjørnøya, Frans Josef Land, Grønland, Jan Mayen, Island, Novaja Zemlja, Svalbard, Antarktis, Bouvetøya, Peter I Øy, Sør-Georgia, Sør-Shetlandsøyene og Sør-Sandwichøyene er representert i samlingen. Ansatte i NP som er ute på tokt og i feltarbeid tar bilder som arkiveres i bildearkivet. Dette er fotografier av moderne forskning, kartlegging, bebyggelse, natur, dyr og planter.

Her kan du søke i bildebasen til Norsk Polarinstitutt

Mye historie
Den historiske bildesamlingen til NP består av rundt 60.000 bilder fra polarområdene, hvor det eldste fotografiet daterer seg tilbake til 1872. Her finnes bildeserier av forskning allerede fra slutten av 1800-tallet. Kartlegging ble på 1900-tallet en viktig del av norske vitenskapelige ekspedisjoner, og fra dette arbeidet finnes systematiske serier av bilder fra både Svalbard, Grønland og Dronning Maud Land i Antarktis. Næringsaktiviteter i polare strøk, som gruvedrift på Svalbard, selfangst i Kvitsjøen, hvalfangst i Sørishavet og landbasert fangst både på Grønland og Svalbard, er også representert i samlingen.

Siste nytt i Nyheter

Kansellerte på nytt

I dag kom det ett postfly til Longyearbyen, det første siden fredag. Dagens ekstrafly er nå kansellert, noe som blant annet får konsekvenser for Svalbardposten.

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!