Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

17.000 polarbilder på nett

 

17.000 polarbilder på nett

Norsk Polarinstitutt (NP) har lagt ut en bildebase som inneholder 17.300 polarbilder på sine nettsider.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Samlingen inneholder både historiske og moderne bilder og dokumenterer norsk og utenlandsk aktivitet i Arktis og Antarktis. Områder som Alaska, Bjørnøya, Frans Josef Land, Grønland, Jan Mayen, Island, Novaja Zemlja, Svalbard, Antarktis, Bouvetøya, Peter I Øy, Sør-Georgia, Sør-Shetlandsøyene og Sør-Sandwichøyene er representert i samlingen. Ansatte i NP som er ute på tokt og i feltarbeid tar bilder som arkiveres i bildearkivet. Dette er fotografier av moderne forskning, kartlegging, bebyggelse, natur, dyr og planter.

Her kan du søke i bildebasen til Norsk Polarinstitutt

Mye historie
Den historiske bildesamlingen til NP består av rundt 60.000 bilder fra polarområdene, hvor det eldste fotografiet daterer seg tilbake til 1872. Her finnes bildeserier av forskning allerede fra slutten av 1800-tallet. Kartlegging ble på 1900-tallet en viktig del av norske vitenskapelige ekspedisjoner, og fra dette arbeidet finnes systematiske serier av bilder fra både Svalbard, Grønland og Dronning Maud Land i Antarktis. Næringsaktiviteter i polare strøk, som gruvedrift på Svalbard, selfangst i Kvitsjøen, hvalfangst i Sørishavet og landbasert fangst både på Grønland og Svalbard, er også representert i samlingen.

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!