Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

17.000 polarbilder på nett

 

17.000 polarbilder på nett

Norsk Polarinstitutt (NP) har lagt ut en bildebase som inneholder 17.300 polarbilder på sine nettsider.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Samlingen inneholder både historiske og moderne bilder og dokumenterer norsk og utenlandsk aktivitet i Arktis og Antarktis. Områder som Alaska, Bjørnøya, Frans Josef Land, Grønland, Jan Mayen, Island, Novaja Zemlja, Svalbard, Antarktis, Bouvetøya, Peter I Øy, Sør-Georgia, Sør-Shetlandsøyene og Sør-Sandwichøyene er representert i samlingen. Ansatte i NP som er ute på tokt og i feltarbeid tar bilder som arkiveres i bildearkivet. Dette er fotografier av moderne forskning, kartlegging, bebyggelse, natur, dyr og planter.

Her kan du søke i bildebasen til Norsk Polarinstitutt

Mye historie
Den historiske bildesamlingen til NP består av rundt 60.000 bilder fra polarområdene, hvor det eldste fotografiet daterer seg tilbake til 1872. Her finnes bildeserier av forskning allerede fra slutten av 1800-tallet. Kartlegging ble på 1900-tallet en viktig del av norske vitenskapelige ekspedisjoner, og fra dette arbeidet finnes systematiske serier av bilder fra både Svalbard, Grønland og Dronning Maud Land i Antarktis. Næringsaktiviteter i polare strøk, som gruvedrift på Svalbard, selfangst i Kvitsjøen, hvalfangst i Sørishavet og landbasert fangst både på Grønland og Svalbard, er også representert i samlingen.

Siste nytt i Nyheter

Skred over Gruve 7-veien

Veien skal kontrolleres for skredfare før den åpnes igjen.

– Tilliten til skredvarslinga er drept

Harde ord fra innbyggere i folkemøtet etter skredet.

92 husstander evakuert

Longyearbyen lokalstyre forbereder seg på at det kan bli flere.

 
Feilvurderte skredfaren

NVE klarte ikke å varsle om at bebyggelsen var truet, derfor ble ingen evakuert før skredet gikk litt før klokken 12 i dag.

Skredet er gjennomsøkt

Sysselmannen melder på sine nettsider at skredområdet nå er gjennomsøkt og at ingen er savnet. Politiet er fremdeles på stedet ved Vei 228. Se bilder fra skredområdet her.

Hørte rop om hjelp, og fikk barn løftet opp i hendene

– Jeg er helt skjelven, sier Ingeborg Snekvik (33) etter dagens snøskred i Longyearbyen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!