Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

17.000 polarbilder på nett

 

17.000 polarbilder på nett

Norsk Polarinstitutt (NP) har lagt ut en bildebase som inneholder 17.300 polarbilder på sine nettsider.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Samlingen inneholder både historiske og moderne bilder og dokumenterer norsk og utenlandsk aktivitet i Arktis og Antarktis. Områder som Alaska, Bjørnøya, Frans Josef Land, Grønland, Jan Mayen, Island, Novaja Zemlja, Svalbard, Antarktis, Bouvetøya, Peter I Øy, Sør-Georgia, Sør-Shetlandsøyene og Sør-Sandwichøyene er representert i samlingen. Ansatte i NP som er ute på tokt og i feltarbeid tar bilder som arkiveres i bildearkivet. Dette er fotografier av moderne forskning, kartlegging, bebyggelse, natur, dyr og planter.

Her kan du søke i bildebasen til Norsk Polarinstitutt

Mye historie
Den historiske bildesamlingen til NP består av rundt 60.000 bilder fra polarområdene, hvor det eldste fotografiet daterer seg tilbake til 1872. Her finnes bildeserier av forskning allerede fra slutten av 1800-tallet. Kartlegging ble på 1900-tallet en viktig del av norske vitenskapelige ekspedisjoner, og fra dette arbeidet finnes systematiske serier av bilder fra både Svalbard, Grønland og Dronning Maud Land i Antarktis. Næringsaktiviteter i polare strøk, som gruvedrift på Svalbard, selfangst i Kvitsjøen, hvalfangst i Sørishavet og landbasert fangst både på Grønland og Svalbard, er også representert i samlingen.

Siste nytt i Nyheter

Mørketiden er inne

Nå har sola tatt farvel med Longyearbyen, og kommer ikke over horisonten før 16. februar.

Tråler arrestert for ulovlig fiske

Færøysk tråler tatt inn til Longyearbyen i natt.

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!