Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

15 vil bli redaktør

Styreleder i Svalbardposten, Jarle Berg-Oksfjellelv, håper en ny redaktør er på plass i løpet av høsten. FOTO: Anders Fjellestad

15 vil bli redaktør

Tre kvinner og tolv menn har søkt stillingen som redaktør i Svalbardposten.

Tidligere i år ble det klart at Birger Amundsen gir seg som redaktør og daglig leder i Svalbardposten etter å ha sittet i stillingen siden januar 2005. Søknadsfristen for å bli hans etter­følger gikk ut 22. mai, og det har kommet inn 15 søknader. Tre av søkerne er kvinner.


– Godt kvalifiserte

Det er avisens styre som skal ansette den nye redaktøren. Jarle Berg-Oksfjellelv er styreleder, mens Turid Telebond, Gustav Halsvik og sittende redaktør Birger Amundsen utgjør resten av styret. De fire skal nå hver for seg gå gjennom søkerne.

– Vi grovsorterer og ser om vi er fornøyde. Deretter møtes vi i relativt nær framtid for å gå ordent­lig gjennom søknadene, sier styre­leder Jarle Berg-Oksfjellelv.

Han sier det er lite sannsynlig at redaktørstillingen blir lyst ut én gang til.

– Vi har søkere fra alle mulige sjikt, så det virker som om vi har nådd ut til dem vi ønsker å nå ut til. Selv om vi gjerne skulle ha sett en større søknadsbunke, synes jeg vi har fått det vi forventet oss. Vi har flere veldig godt kvalifiserte søkere, sier styrelederen.


Håpet på flere

Søkerantallet var lavere enn det styret hadde håpet på. Da avisen i vinter lyste ut to ledige journaliststillinger, kom det inn over 70 søknader.

– Med tanke på at det var ganske mange flere søkere på journaliststillingene, er det litt rart at ikke flere biter på, sier Berg-Oksfjellelv.

– Hva tror du er grunnen til at flere ikke søkte redaktørjobben?

– Det kan ha flere årsaker. Det kan ha med tidspunkt å gjøre, og det kan være fordi det er en åremålsstilling. I tillegg er dette en lederjobb med mye ansvar og arbeid, sier Berg-Oksfjellelv.

Svalbardposten har bedt om å få utlevert søkerlista, men styret ønsker ikke å offentliggjøre lista før de har fått jobbet seg mer gjennom søknadene.


Redaktørbytte i høst

Dersom styret anser seg fornøyde, håper styrelederen at de første intervjurundene kan gjennomføres i løpet av de nærmeste ukene. Om det blir en andre intervjurunde, er foreløpig ikke klart.

– Vi har tatt oss god tid til å gjennomføre denne prosessen, og vi har året på oss. Men vi håper at en ny redaktør er på plass i løpet av høsten, sier Berg-Oksfjellelv.

Den nye redaktøren blir ansatt i et åremål på to år, med mulighet til forlengelse i ett pluss ett år – totalt fire år.

– Vi har ikke vurdert å endre dette. Med tanke på plassen vi er på, er et åremål en gyllen middel­vei. Vi ønsker ikke å gjøre en slik stilling fast, sier han.

Siste nytt i Nyheter

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Hund rømte i juli.

Gleder seg til toppjobben

Hege Walør Fagertun (50) blir ny administrasjonssjef i Longyearbyen.

Nå er det Oktoberfest

Trosset det kalde været og åpnet oktoberfesten med parade og lederhosen.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!