Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

15 vil bli redaktør

Styreleder i Svalbardposten, Jarle Berg-Oksfjellelv, håper en ny redaktør er på plass i løpet av høsten. FOTO: Anders Fjellestad

15 vil bli redaktør

Tre kvinner og tolv menn har søkt stillingen som redaktør i Svalbardposten.

Tekst:

Publisert:

Tidligere i år ble det klart at Birger Amundsen gir seg som redaktør og daglig leder i Svalbardposten etter å ha sittet i stillingen siden januar 2005. Søknadsfristen for å bli hans etter­følger gikk ut 22. mai, og det har kommet inn 15 søknader. Tre av søkerne er kvinner.


– Godt kvalifiserte

Det er avisens styre som skal ansette den nye redaktøren. Jarle Berg-Oksfjellelv er styreleder, mens Turid Telebond, Gustav Halsvik og sittende redaktør Birger Amundsen utgjør resten av styret. De fire skal nå hver for seg gå gjennom søkerne.

– Vi grovsorterer og ser om vi er fornøyde. Deretter møtes vi i relativt nær framtid for å gå ordent­lig gjennom søknadene, sier styre­leder Jarle Berg-Oksfjellelv.

Han sier det er lite sannsynlig at redaktørstillingen blir lyst ut én gang til.

– Vi har søkere fra alle mulige sjikt, så det virker som om vi har nådd ut til dem vi ønsker å nå ut til. Selv om vi gjerne skulle ha sett en større søknadsbunke, synes jeg vi har fått det vi forventet oss. Vi har flere veldig godt kvalifiserte søkere, sier styrelederen.


Håpet på flere

Søkerantallet var lavere enn det styret hadde håpet på. Da avisen i vinter lyste ut to ledige journaliststillinger, kom det inn over 70 søknader.

– Med tanke på at det var ganske mange flere søkere på journaliststillingene, er det litt rart at ikke flere biter på, sier Berg-Oksfjellelv.

– Hva tror du er grunnen til at flere ikke søkte redaktørjobben?

– Det kan ha flere årsaker. Det kan ha med tidspunkt å gjøre, og det kan være fordi det er en åremålsstilling. I tillegg er dette en lederjobb med mye ansvar og arbeid, sier Berg-Oksfjellelv.

Svalbardposten har bedt om å få utlevert søkerlista, men styret ønsker ikke å offentliggjøre lista før de har fått jobbet seg mer gjennom søknadene.


Redaktørbytte i høst

Dersom styret anser seg fornøyde, håper styrelederen at de første intervjurundene kan gjennomføres i løpet av de nærmeste ukene. Om det blir en andre intervjurunde, er foreløpig ikke klart.

– Vi har tatt oss god tid til å gjennomføre denne prosessen, og vi har året på oss. Men vi håper at en ny redaktør er på plass i løpet av høsten, sier Berg-Oksfjellelv.

Den nye redaktøren blir ansatt i et åremål på to år, med mulighet til forlengelse i ett pluss ett år – totalt fire år.

– Vi har ikke vurdert å endre dette. Med tanke på plassen vi er på, er et åremål en gyllen middel­vei. Vi ønsker ikke å gjøre en slik stilling fast, sier han.

Siste nytt i Nyheter

Kansellerte på nytt

I dag kom det ett postfly til Longyearbyen, det første siden fredag. Dagens ekstrafly er nå kansellert, noe som blant annet får konsekvenser for Svalbardposten.

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!