Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

140 er evakuert

Veien til Nybyen er nå stengt. Tidligere i dag satte Unis opp busser slik at studentene kunne hente eiendeler fra hyblene der. FOTO: Hilde Røsvik

140 er evakuert

I overkant av 140 personer er evakuert. Ingen flere boliger evakueres, men Gruve 7-veien stenges i en retning.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
07.11.2016 kl 18:50

Å finne bolig til alle har gått greit. På Facebook er det allerede flere av byens innbyggere som har åpnet hjemmene sine for de som måtte trenge et sted å overnatte.

– Slik vi ser situasjonen nå, skal vi kunne tilby tilfredsstillende innkvartering til de som har behov for det. Så er det noen som er flinke til å invitere folk inn. Det avhjelper også situasjonen, sier Olsen.

I ettermiddag konkluderte Longyearbyen lokalstyre (LL), etter vurderinger med Unis og NVE, med at det ikke er behov for å evakuere flere.

Ønsker redusert trafikk
Gruve 7-veien er imidlertid stengt i østlig retning fra Isdammen.

– Bakgrunnen er av teknisk art. Vi vet at veien blir dårlig ved nedbør, og nå er det meldt mye nedbør. Derfor ønsker vi at trafikken reduseres. Veien fungerer også som demning for drikkevannskilden vår og den vil vi ha kontroll på. Når veien blir dårlig, går også sannsynligheten for uhell opp og vi ønsker å unngå trafikkuhell, sier Olsen.

Veien vil ikke være stengt i retning Longyearbyen.

Til tross for at veien mot Todalen og Bolterdalen er stengt, er ikke hytteområdene evakuert.

– Vi har ikke vurdert hytteområdene, men det er en generell anbefaling for alle hyttefolk at man er aktsom og følger med. Om man føler seg utrygg, må man ta kontakt, sier Olsen.

Etter planen
Han opplever at LL har god kontroll over situasjonen, og at alt går etter planen.

– Jeg synes folk er veldig samarbeidsvillige. Noen kan være litt fortvilet og synes at det er en vanskelig situasjon, men jeg opplever ikke at folk er redde, sier han.

Se bildet større

De skraverte områdene viser evakuerte områder. Veiene som er merket med rødt er stengt. Det er ferdselsforbud i områdene. FOTO: Longyearbyen lokalstyre/Sysselmannen

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!