Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

119 spørsmål

Politikerne i lokalstyret ønsker å få vite hva innbyggerne mener om tjenestenivået i byen. FOTO: Eirik Palm

119 spørsmål

Politikerne ber om råd fra innbyggerne i Longyearbyen.

Tekst:

Publisert:

Hvor fornøyd er du med kvaliteten på drikkevannet, tilrettelegging for fotgjengere, oppvekstmiljøet og muligheten til å skaffe egen boligtomt? Snart har du sjansen til å si din hjertens mening om tilbudet i Longyearbyen, og du kan gjøre det anonymt.

– Det gir politikerne en peke­pinn på hva man skal satse på, fastslår Geir Hekne (H), nestleder i lokalstyret.

Den kommende måneden sender lokalstyret ut et spørre­skjema til innbyggerne, som i sin tur kan gi tilbakemelding på om tjenestenivået er godt nok og hvor de mener Longyearbyen lokalstyre må bli bedre.

Del av SNU
Undersøkelsen er en del av arbeidet med SNU-prosessen, og ifølge Hekne og lokalstyreleder Christin Kristoffersen (Ap) er et mål at det skal bli enklere for innbyggerne å få igjennom sine saker og dermed bedre livskvaliteten.

Deltakerne må imidlertid belage seg på å bruke tid på skjemaet, som består av 119 spørsmål. Spørsmålene strekker seg fra det offentlige tjeneste­tilbudet til transport, næringsliv, boligforhold, fritid og miljø.

Håper på mange svar
Lene Villumsen fra Tverrpolitisk fellesliste er opptatt av hva som betyr noe for folk, mens Jørn Dybdahl fra Konsekvenslista gjetter på at mange vil ha sterke meninger om boligpolitikken.

Undersøkelsen sendes ut i nær framtid med svarfrist 23. november. Politikere og administrasjon legger ikke skjul på at de håper på mange svar. Større deltakelse gir et sikrere bilde på innbyggernes opplevelse av tjenestene som gis i dag.

– Det blir viktig når vi skal snakke om nivået på tjenetetilbudet, sier Kristoffersen.

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!