Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

119 spørsmål

Politikerne i lokalstyret ønsker å få vite hva innbyggerne mener om tjenestenivået i byen. FOTO: Eirik Palm

119 spørsmål

Politikerne ber om råd fra innbyggerne i Longyearbyen.

Tekst:

Publisert:

Hvor fornøyd er du med kvaliteten på drikkevannet, tilrettelegging for fotgjengere, oppvekstmiljøet og muligheten til å skaffe egen boligtomt? Snart har du sjansen til å si din hjertens mening om tilbudet i Longyearbyen, og du kan gjøre det anonymt.

– Det gir politikerne en peke­pinn på hva man skal satse på, fastslår Geir Hekne (H), nestleder i lokalstyret.

Den kommende måneden sender lokalstyret ut et spørre­skjema til innbyggerne, som i sin tur kan gi tilbakemelding på om tjenestenivået er godt nok og hvor de mener Longyearbyen lokalstyre må bli bedre.

Del av SNU
Undersøkelsen er en del av arbeidet med SNU-prosessen, og ifølge Hekne og lokalstyreleder Christin Kristoffersen (Ap) er et mål at det skal bli enklere for innbyggerne å få igjennom sine saker og dermed bedre livskvaliteten.

Deltakerne må imidlertid belage seg på å bruke tid på skjemaet, som består av 119 spørsmål. Spørsmålene strekker seg fra det offentlige tjeneste­tilbudet til transport, næringsliv, boligforhold, fritid og miljø.

Håper på mange svar
Lene Villumsen fra Tverrpolitisk fellesliste er opptatt av hva som betyr noe for folk, mens Jørn Dybdahl fra Konsekvenslista gjetter på at mange vil ha sterke meninger om boligpolitikken.

Undersøkelsen sendes ut i nær framtid med svarfrist 23. november. Politikere og administrasjon legger ikke skjul på at de håper på mange svar. Større deltakelse gir et sikrere bilde på innbyggernes opplevelse av tjenestene som gis i dag.

– Det blir viktig når vi skal snakke om nivået på tjenetetilbudet, sier Kristoffersen.

Siste nytt i Nyheter

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!