Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

119 spørsmål

Politikerne i lokalstyret ønsker å få vite hva innbyggerne mener om tjenestenivået i byen. FOTO: Eirik Palm

119 spørsmål

Politikerne ber om råd fra innbyggerne i Longyearbyen.

Tekst:

Publisert:

Hvor fornøyd er du med kvaliteten på drikkevannet, tilrettelegging for fotgjengere, oppvekstmiljøet og muligheten til å skaffe egen boligtomt? Snart har du sjansen til å si din hjertens mening om tilbudet i Longyearbyen, og du kan gjøre det anonymt.

– Det gir politikerne en peke­pinn på hva man skal satse på, fastslår Geir Hekne (H), nestleder i lokalstyret.

Den kommende måneden sender lokalstyret ut et spørre­skjema til innbyggerne, som i sin tur kan gi tilbakemelding på om tjenestenivået er godt nok og hvor de mener Longyearbyen lokalstyre må bli bedre.

Del av SNU
Undersøkelsen er en del av arbeidet med SNU-prosessen, og ifølge Hekne og lokalstyreleder Christin Kristoffersen (Ap) er et mål at det skal bli enklere for innbyggerne å få igjennom sine saker og dermed bedre livskvaliteten.

Deltakerne må imidlertid belage seg på å bruke tid på skjemaet, som består av 119 spørsmål. Spørsmålene strekker seg fra det offentlige tjeneste­tilbudet til transport, næringsliv, boligforhold, fritid og miljø.

Håper på mange svar
Lene Villumsen fra Tverrpolitisk fellesliste er opptatt av hva som betyr noe for folk, mens Jørn Dybdahl fra Konsekvenslista gjetter på at mange vil ha sterke meninger om boligpolitikken.

Undersøkelsen sendes ut i nær framtid med svarfrist 23. november. Politikere og administrasjon legger ikke skjul på at de håper på mange svar. Større deltakelse gir et sikrere bilde på innbyggernes opplevelse av tjenestene som gis i dag.

– Det blir viktig når vi skal snakke om nivået på tjenetetilbudet, sier Kristoffersen.

Siste nytt i Nyheter

Misfornøyd med veiene

Svalbard Maxi Taxi prøver så langt det lar seg gjøre å unngå turer ut til Bjørndalen. Daglig leder Rune Moen er alt annet enn fornøyd med veiene i Longyearbyen.

Barnebok om viktig tema

Forsker Geir Wing Gabrielsen ved Norsk polarinstitutt har sammen med forfatter Kirsti Blom lansert en barnebok som tar for seg problematikken rundt plastsøppel i havet.

Positive fastlandselever

I år er det seks skoleelever fra fastlandet som går på Longyearbyen skole. Ordningen bidrar til å styrke skoletilbudet i Longyearbyen.

Forberedt på det verste

Kystverket og Sysselmannen gjennomførte tirsdag og onsdag en stor oljevernøvelse for å teste hvordan de sammen skal håndtere en skipsulykke på Svalbard.

Få ting er gøyere enn en tur med rød brannbil

Brannstasjonen åpnet seg for de minste.

Tullet seg ut i sentrum

Performance-festivalen Arcti Action er avsluttet.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!