Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

119 spørsmål

Politikerne i lokalstyret ønsker å få vite hva innbyggerne mener om tjenestenivået i byen. FOTO: Eirik Palm

119 spørsmål

Politikerne ber om råd fra innbyggerne i Longyearbyen.

Tekst:

Publisert:

Hvor fornøyd er du med kvaliteten på drikkevannet, tilrettelegging for fotgjengere, oppvekstmiljøet og muligheten til å skaffe egen boligtomt? Snart har du sjansen til å si din hjertens mening om tilbudet i Longyearbyen, og du kan gjøre det anonymt.

– Det gir politikerne en peke­pinn på hva man skal satse på, fastslår Geir Hekne (H), nestleder i lokalstyret.

Den kommende måneden sender lokalstyret ut et spørre­skjema til innbyggerne, som i sin tur kan gi tilbakemelding på om tjenestenivået er godt nok og hvor de mener Longyearbyen lokalstyre må bli bedre.

Del av SNU
Undersøkelsen er en del av arbeidet med SNU-prosessen, og ifølge Hekne og lokalstyreleder Christin Kristoffersen (Ap) er et mål at det skal bli enklere for innbyggerne å få igjennom sine saker og dermed bedre livskvaliteten.

Deltakerne må imidlertid belage seg på å bruke tid på skjemaet, som består av 119 spørsmål. Spørsmålene strekker seg fra det offentlige tjeneste­tilbudet til transport, næringsliv, boligforhold, fritid og miljø.

Håper på mange svar
Lene Villumsen fra Tverrpolitisk fellesliste er opptatt av hva som betyr noe for folk, mens Jørn Dybdahl fra Konsekvenslista gjetter på at mange vil ha sterke meninger om boligpolitikken.

Undersøkelsen sendes ut i nær framtid med svarfrist 23. november. Politikere og administrasjon legger ikke skjul på at de håper på mange svar. Større deltakelse gir et sikrere bilde på innbyggernes opplevelse av tjenestene som gis i dag.

– Det blir viktig når vi skal snakke om nivået på tjenetetilbudet, sier Kristoffersen.

Siste nytt i Nyheter

Folkemøte skal gi svar

Sysselmann Kjerstin Askholt avventer skredekspertenes vurdering på om det er trygt å la folk flytte tilbake til Lia. Forhåpentligvis kommer svaret på folkemøtet klokken 20 i kveld.

Skred over Gruve 7-veien

Veien skal kontrolleres for skredfare før den åpnes igjen.

– Tilliten til skredvarslinga er drept

Harde ord fra innbyggere i folkemøtet etter skredet.

 
92 husstander evakuert

Longyearbyen lokalstyre forbereder seg på at det kan bli flere.

Feilvurderte skredfaren

NVE klarte ikke å varsle om at bebyggelsen var truet, derfor ble ingen evakuert før skredet gikk litt før klokken 12 i dag.

Skredet er gjennomsøkt

Sysselmannen melder på sine nettsider at skredområdet nå er gjennomsøkt og at ingen er savnet. Politiet er fremdeles på stedet ved Vei 228. Se bilder fra skredområdet her.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!