Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

100-årsmarkering uten Giske

 

100-årsmarkering uten Giske

Markeringen av Telenors 100-årsjubileum går som planlagt søndag, men uten næringsministeren.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
27.05.2011 kl 09:19

Telenor åpnet den første telegrafstasjonen på Svalbard i 1911, på Finneset på østsiden av Grønfjorden. Dette skal markeres søndag, blant annet med at konsernsjef i Telenor, Jon Fredrik Baksaas, skal åpne verdens nordligste 4G/LTE-nett på Skjæringa i Longyearbyen.

Avlyste turen

Etter vulkanutbruddet på Island lørdag, har det vært mye usikkerhet om hvordan flytrafikken til Svalbard ville bli berørt på grunn av askeskyen. Tirsdag var det full stans i all flytrafikk, også lokalt på Svalbard. Næringsminister Trond Giske (Ap) avlyste derfor sin Svalbard-tur. I tillegg til å delta på 100-årsmarkeringen skulle Giske ha besøkt Svea og vært vert for miljøsymposiet i Ny-Ålesund, som også ble avlyst på grunn av askeskyen.

Festforestilling

100-årsmarkeringen til Telenor Svalbard går imidlertid som normalt. Etter åpningen av 4G/LTE-nettet blir det festforestilling i kulturhuset. Der blir det foredrag om Telenors historie på Svalbard og underholdning ved artister som Ole Edvard Antonsen og Helene Bøksle i tillegg til flere lokale innslag. Departementsråd Reier Søberg skal representere Næringsdepartementet under markeringen. 

Siste nytt i Nyheter

Nytt skred

Natt til onsdag gikk det et skred mellom Tverrdalen og Sverdrupbyen. Sysselmannen ber folk fremdeles tenke seg om to ganger før de beveger seg i bratt terreng.

Trafikkontroll ved skolen

22 kjøretøyer ble stoppet i mørket før skolestart tirsdag morgen. Ikke alle hadde lysene i orden.

Åpner ikke mandag

Vei 300 mellom det gamle museet og Huset skal ryddes for masser, men blir foreløpig ikke åpnet. Se også dronevideo av skredet i saken.

Strømmen tilbake etter strømbrudd

Svalbardbutikken har åpnet igjen etter strømbruddet mandag morgen.

Sleper seilbåt til byen

«Polarsyssel» bistår en seilbåt som fikk motorproblemer ved Nordaustlandet.

Båt fikk problemer

«Spitsbergen Express» fikk motortrøbbel like nord for Isfjord Radio. Hovedredningssentralen sendte helikopter fra Longyearbyen for å bistå.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!