Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

100-årsmarkering uten Giske

 

100-årsmarkering uten Giske

Markeringen av Telenors 100-årsjubileum går som planlagt søndag, men uten næringsministeren.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
27.05.2011 kl 09:19

Telenor åpnet den første telegrafstasjonen på Svalbard i 1911, på Finneset på østsiden av Grønfjorden. Dette skal markeres søndag, blant annet med at konsernsjef i Telenor, Jon Fredrik Baksaas, skal åpne verdens nordligste 4G/LTE-nett på Skjæringa i Longyearbyen.

Avlyste turen

Etter vulkanutbruddet på Island lørdag, har det vært mye usikkerhet om hvordan flytrafikken til Svalbard ville bli berørt på grunn av askeskyen. Tirsdag var det full stans i all flytrafikk, også lokalt på Svalbard. Næringsminister Trond Giske (Ap) avlyste derfor sin Svalbard-tur. I tillegg til å delta på 100-årsmarkeringen skulle Giske ha besøkt Svea og vært vert for miljøsymposiet i Ny-Ålesund, som også ble avlyst på grunn av askeskyen.

Festforestilling

100-årsmarkeringen til Telenor Svalbard går imidlertid som normalt. Etter åpningen av 4G/LTE-nettet blir det festforestilling i kulturhuset. Der blir det foredrag om Telenors historie på Svalbard og underholdning ved artister som Ole Edvard Antonsen og Helene Bøksle i tillegg til flere lokale innslag. Departementsråd Reier Søberg skal representere Næringsdepartementet under markeringen. 

Siste nytt i Nyheter

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Fredagens ordinære postfly har landet, men ekstraflyet er innstilt. Posten prøver på nytt lørdag.

Pakker ut høydepunktene

Nordnorsk Kunstmuseum til Longyearbyen med noen av sine største verker.

Banebrytende forskning

Helt ny teknologi blir tatt i bruk for å lære mer om livet i havet i polarnatten.

Kansellerte på nytt

Torsdag kom det ett postfly til Longyearbyen, det første siden fredag. Torsdagens ekstrafly ble kansellert, noe som blant annet får konsekvenser for Svalbardposten.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!