Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

100-årsmarkering uten Giske

 

100-årsmarkering uten Giske

Markeringen av Telenors 100-årsjubileum går som planlagt søndag, men uten næringsministeren.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
27.05.2011 kl 09:19

Telenor åpnet den første telegrafstasjonen på Svalbard i 1911, på Finneset på østsiden av Grønfjorden. Dette skal markeres søndag, blant annet med at konsernsjef i Telenor, Jon Fredrik Baksaas, skal åpne verdens nordligste 4G/LTE-nett på Skjæringa i Longyearbyen.

Avlyste turen

Etter vulkanutbruddet på Island lørdag, har det vært mye usikkerhet om hvordan flytrafikken til Svalbard ville bli berørt på grunn av askeskyen. Tirsdag var det full stans i all flytrafikk, også lokalt på Svalbard. Næringsminister Trond Giske (Ap) avlyste derfor sin Svalbard-tur. I tillegg til å delta på 100-årsmarkeringen skulle Giske ha besøkt Svea og vært vert for miljøsymposiet i Ny-Ålesund, som også ble avlyst på grunn av askeskyen.

Festforestilling

100-årsmarkeringen til Telenor Svalbard går imidlertid som normalt. Etter åpningen av 4G/LTE-nettet blir det festforestilling i kulturhuset. Der blir det foredrag om Telenors historie på Svalbard og underholdning ved artister som Ole Edvard Antonsen og Helene Bøksle i tillegg til flere lokale innslag. Departementsråd Reier Søberg skal representere Næringsdepartementet under markeringen. 

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!