Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

10.000 i bot for ulovlig rypejakt

Mannen som var på ulovlig rypejakt i Bjørndalen får 10.000 kroner i bot.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Den 36 år gamle mannen, som er bosatt i Longyearbyen, ble tatt på fersk gjerning i å tjuvjakte på rype lørdag for to uker siden. Sysselmannsbetjent Ole Jakob Malmo var på tur ned fra Fuglefjella da han hørte to skudd. Kort tid etter møtte han 36-åringen og to andre personer, og da hadde 36-åringen felt to ryper.

Nå må mannen betale en bot på 10.000 kroner, for å ha felt to svalbardryper med hagle en dag før jakttida startet, uten å ha bestått jegerprøve. I tillegg inndras mannens våpen.
De to andre personene slipper straff.
– Selv om de var tre personer på tur, er det ingenting som tyder på at de to andre medvirket i selve jakta, sier assisterende sysselmann Rune B. Hansen.

Kunne mistet jaktretten
Hansen legger til at det ville vært naturlig å frata mannen retten til å jakte i to år, men at saken da måtte ha gått til retten.
– Det ville tatt unødvendig lang tid, og avgjørelsen ville nok ikke kommet før etter jul. Derfor synes jeg det var greit å avgjøre denne saken med en bot, og jeg håper mannen skjønner at han har vært heldig, sier Hansen.

Han mener imidlertid likevel at en bot på 10.000 kroner er en følbar reaksjon.
– Jeg håper den har en effekt. Når vi først tar noen for tjuvjakt må vi reagere så det er noe poeng.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!