Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Smånytt fra Arktis

– Vi tar hensyn til næringslivet

Publisert: 08.11.2012 kl 10:18

Lokalstyreleder Christin Kristoffersen sier lokalstyret prioriterer næringspolitikk høyt. Hun peker på at det ble varslet en økning i strømprisen allerede under strategikonferansen før sommeren.
– I Administrasjonsutvalget har vi nå lagt opp til tre ulike modeller for å se om vi kan klare å unngå disse avgiftsøkningene, og hva vi må ofre for å få det til, sier Kristoffersen og legger til:
– Vi gjør så godt vi kan, og tar hensyn til næringslivet. Dette lokalstyret har overtatt en helt annen økonomisk situasjon enn det forrige, sier hun.
Det siste året har næringslivet og lokalstyret gjort omfattende kartlegginger av næringslivets rammevilkår på Svalbard. De jobber også med å skaffe penger til en ny, strategisk næringsanalyse.
– Jeg vurderer dette som viktig, nettopp for å ta vare på næringslivet vi har, og se på hvilke muligheter vi kan skaffe oss for utvikling, sier lokalstyrelederen.
Hun har flere ganger tidligere uttalt at byen skal bli enda bedre på næringsutvikling.
– Næringslivet mener de tar en for stor del av regningen?
– Jeg skjønner at de kan oppleve det sånn, men skal vi klare de utgiftene vi har, så må det gå utover noe. Barnehage og skole er også rammevilkår for næringslivet, og vi må balansere disse opp mot hverandre, sier Kristoffersen.
Den siste uka har hun forklart problemstillingen for Næringsdepartementet og andre sentrale myndigheter.
– Sentralt blir de overrasket og synes det er interessant å få denne informasjonen. De lokale rammevilkårene er ekstremt avhengige av de sentrale rammevilkårene, og derfor jobber vi for å øke det handlingsrommet vi har, sier hun.

« Vis alle notiser

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!