Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Smånytt fra Arktis

Svalbards talerør inn i regjeringen

Publisert: 10.10.2013 kl 12:23

– Svalbard Høyre er nå øyas fremste talerør inn i den nye regjeringen. Hvordan skal du forvalte det, Geir Hekne?

– Vi vil helt klart spille en mer aktiv rolle framover, siden vi har gode kommunikasjonslinjer inn til Høyre sentralt. Gjennom å være på landsmøter og andre treff har vi opparbeidet oss et godt nettverk. Det er klinkende klart at det vil vi bruke til det beste for Longyearbyen-samfunnet, sier Hekne, som er gruppeleder for partiet i lokalstyret.

Det betyr ikke at de vil farte mye opp og ned. Hekne forteller at de vil holde telefonisk kontakt og gripe sjansene når stortingskomiteer kommer på besøk.

En av de viktigste sakene er nytt energiverk.

– Det er en sak jeg har engasjert meg veldig i. I januar var jeg på Stortinget og pratet med Nikolai Astrup og Siri Meling om dette, og nå som Høyre er i regjering er det helt naturlig for Svalbard Høyre å ta opp igjen tråden og jobbe for et nytt energiverk, sier Hekne.

Den eneste gangen Svalbard er nevnt i regjeringens politiske plattform, heter det at regjeringen vil «sikre en sterk norsk tilstedeværelse og suverenitetshevdelse i nordområdene, inkludert Svalbard». Hekne mener det også handler om energi.

– En god energiforsyning er etter mitt syn helt avgjørende for å utvikle Longyearbyen, og da må energiverket være mer up to date enn det er i dag. Det er farlig å si at Longyearbyen er en klar ener for et nytt, fullskala renseprosjekt, men Høyre har frontet oss veldig klart, så det blir spennende å se, sier han.

« Vis alle notiser

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!