Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Smånytt fra Arktis

Reiseradioen på besøk

Publisert: 13.08.2014 kl 14:47

Reporter i Reiseradioen Karl Kristian Langeland var plassert i Longyearbyen på tirsdag og onsdag. Her ville han levere stoff som ikke nødvendigvis står i reisehåndboka. Til tross for litt tekniske problemer til å begynne med fikk han formidlet stemningen i finværet. Han var blant annet inne på Bruktikken for å bidra med et badetermometer, og ta med seg en badeshorts fra Tommy Hilfiger.
Langeland dro også til kirka for å søke sannheten, da han ikke trodde på alle skrønehistoriene fra de fastboende. De hadde nemlig fortalt han at man må ta av seg skoene før man går inn i offentlige bygg, og at ingen har kjellere på Svalbard. Av prest Leif Magne Helgesen fikk han forklaringer på disse “røverhistoriene.” Helt til slutt på tirsdag tok Langeland med seg presten og hoppet i havet. De fikk først seks damer fra damekoret Tundradundrene til å oppmuntre de to med sang og applaus før både presten og Langeland kastet seg i vannet. Reportasjonen ble fulgt opp med informasjon om badetemperaturer i resten av landet.
Onsdag dro Langeland ut på hundekjøring i Adventdalen og fikk en forklaring på hvorfor det er så mange dansker her på øya.

« Vis alle notiser

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!