Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Smånytt fra Arktis

OMV skal lære av «Petrozavodsk»

Publisert: 17.07.2014 kl 10:57

„Oljeselskapet OMV Norge, sammen med DNV GL, Kystverket og Norsk oljevernforening (Nofo) er i ferd med å samle sammen informasjon om utfordringene ved en oljevernaksjon ved Bjørnøya. Bakgrunnen er at OMV planlegger en ny letebrønn i Wisting-lisensen i det såkalte Hoop-området. I dette programmet skal partene blant annet på befaring på øya, midtveis mellom Spitsbergen og fastlandet.

«Det vil også bli forsøkt å inkludere personell som har erfaring fra aksjonen som ble gjort i forbindelse med at det russiske «Petrozavodsk» forulykket ved Bjørnøya i 2009,» skriver DNV GL om arbeidet.

Målet med befaringen er å lære om utfordringer og løsninger med logistikk og oljevernberedskap i området, som er både sårbart og utsatt for hardt vær. Erfaringene fra Bjørnøya og hendelsen med det russiske skipsvraket skal inngå i beredskapsplanen for boringen.

Boringene langt nord har vakt sterke reaksjoner blant miljøorganisasjonene. I høringsuttalelsen sin skrev blant annet Greenpeace at operasjonen er mangelfullt utredet, at søknaden har store faglige hull og at den bør avvises.

«Brønnen befinner seg for nær både Iskanten og naturreservatet Bjørnøya, og utgjør derfor en fare for naturmiljøet i området. Beredskapsanalysen for et oljeutslipp har store mangler og inneholder ingen plan for avlastningsbrønn. Et utslippscenarie som baserer seg på utblåsning i kun seks dager er ikke realistisk,» skrev Greenpeace.

« Vis alle notiser

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!