Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Smånytt fra Arktis

Økt sikkerhetsnivå på kaia

Publisert: 25.07.2014 kl 14:31

Etter ordre fra Kystverket i går har nå Bykaia i Longyearbyen økt sin beredskap til sikringsnivå 2.

Dette gjelder alle norske havner og Svalbard, og vil si at kaia har økt bemanning og sikkerhetssjekk. De har også økt antall stikkprøver, og sjekker alle systemer langt oftere enn vanlig. Dette opplyser Port Facility Security Officer Rikhart Olsen Ingerø.

– I dag har vi begrenset all unødvendig aktivitet, forteller han. Visit Svalbard, som vanligvis bruker å ha sin bod innenfor sikkerhetsgjerdene, må i dag stå utenfor.

Årsaken til dette er at PST har opplyst at det foreligger en konkret terrortrussel mot Norge. Det er ukjent hva trusselens mål og tidspunkt for gjennomføring er, men Kystverket krevde umiddelbar gjennomføring av ekstra sikkerhetstiltak frem til de gir annen beskjed.

I følge Kystverket innebærer sikringsnivå 2 ofte strengere kontroll av både last og personer som skal inn i havneanlegget, og økt overvåking.

Skip som ligger til kai må også øke sikkerhetsnivået tilsvarende. I Longyearbyen ligger i dag MS "Ocean Nova", "Magnifica MSC", "Aidacara" og "Deutschland MS". Totalt antall passasjerer på disse skipene er 4352. Inkludert crewmedlemmer er det 6029 mennesker på besøk i dag.

Sysselmannen og lufthavnen forteller også at de følger ekstra godt med i dag, men at de ikke har satt i gang spesifikke tiltak.

Førstnevnte har gjennomført et samordningsmøte i forbindelse med økt beredskap, men understreker at situasjonen på Svalbard er tilnærmet normal.

« Vis alle notiser

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!