Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Smånytt fra Arktis

Får mer støtte til kraftstasjonen

Publisert: 11.11.2015 kl 16:38

Longyearbyen lokalstyre får 100.000 kroner i støtte av Sysselmannen for å sluttføre arbeidet med en mulighetsstudie for den gamle kraftstasjonen. Kraftstasjonen er bygd i 1920, men behovet for nye kjeler førte til at den ble bygget ut flere ganger, og siste gang i 1945. I 1983 ble den nedlagt til fordel for den nye stasjonen. Bygningen er derfor fredet etter svalbardmiljøloven, og er avsatt som kulturminneområde med sikringssone i arealplanen for Longyearbyen.

I rapporten «Teknisk industrielle kulturminner i Longyearbyen med omegn – Verneverdi og forvaltning» som kom i 2010, heter det at kraftstasjonen har en særskilt høy teknikk- og samfunnshistorisk interesse.

Høsten 2014 ble LL tildelt 100.000 kroner til en mulighetsstudie, og våren 2015 ble oppdraget gitt til en gruppe arkitektstudenter fra NTNU. Dette arbeidet er ventet avsluttet i løpet av året, og LL søker nå om nytt tilskudd for å lage en utstilling av prosjektet. Pengene skal dekke reise og opphold for to-tre personer som skal presentere oppgaven, trykking av hefter og produksjon av modell.

– Sysselmannen er positiv til utviklingen av prosjektet, og ser verdien i at prosjektet blir utstilt i et format som kan komme et større publi-kum i Longyearbyen til gode, skriver Sysselmannens miljøvernavdeling i vedtaket.

« Vis alle notiser

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!