Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Smånytt fra Arktis

Ber om midler til prosjektstilling

Publisert: 13.10.2016 kl 08:33

Prosjektleder for Svalbard Folkehøgskole, Espen Klungseth Rotevatn, søker Svalbards Miljøvernfond om penger til å ansette en konsulent i 50 prosent stilling som skal jobbe med forprosjekt for opprettelse av folkehøgskole på Svalbard.

«Svalbard folkehøgskole skal tuftes på bærekraftig naturforvaltning, arktisk kompetanse, og utvikling av personlig engasjement i forhold til de miljøutfordringer vi står overfor. Vi forventer en stor miljøgevinst i form av holdningsdannelse og engasjement ved hvert år å gi 80-100 ungdommer opplæring, innsikt og egne opplevelser i Svalbardnaturen», heter det i søknaden.

– Vi ser for oss at folkehøgskolen kan bidra inn i konkrete miljøprosjekt på Svalbard, som for eksempel strandrydding, gjenbruk, ulike opplegg for barn og unge, hjelpe til med restaurering av kulturminner eller annet, skriver Klungset i søknaden.

Et interimstyre for Svalbard Folkehøgskole ble opprettet 6. juni i år.

Det skal sendes en søknad til Kunnskapsdepartementet med søknadsfrist 1. april. Totale prosjektkostnader er på 289.500 kroner. Det blir søkt om 219.500 kroner av Svalbards Miljøvernfond til å kunne ansette en konsulent i deltidsstilling som skal drive prosessen med utarbeidelse av en slik søknad.

« Vis alle notiser

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!