Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Smånytt fra Arktis

Retting

Publisert: 19.01.2017 kl 11:17

Det var Sparebankstiftelsen Sparebank 1 Nord-Norge som var giver av 300.000 kroner til Longyearbyen lokalstyre som støtte til en geodetisk spillkule i det nye biblioteket. Artikkelen stod i avis nr. 50, side 7. Vi kom dessverre i skade for å skrive at det var Sparebank 1 Nord-Norge. Det beklager vi.


Presisering

Publisert: 19.01.2017 kl 11:17

Rett skal være rett. I forrige nummer skrev vi at Svalbard Explorer er med i Kulinarisk nettverk Svalbard. Selskapet eies av Steve Daldorff Torgersen og er en turoperatør. Samme mann eier også Gruvelageret og Karlsberger Pub. Det er disse selskapene som er med i det kulinariske selskap.


Ny eier

Publisert: 19.01.2017 kl 11:16

Seilskipet «Noorderlicht» har fått ny eier. Skonnerten frøs tidligere inne i Tempelfjorden som hotellskip for Basecamp Spitsbergen. De siste sesongene har den bare vært på Svalbard om sommeren for Oceanwide Expeditions. Ted van Broeckhuysen og Gert Ritzema har solgt skuta til Floris de Waard. Skipet vil fortsette å seile til Spitsbergen som før, skriver de i en epost til Svalbardposten.


Småfeil i Pyramiden

Publisert: 19.01.2017 kl 11:16

Sysselmannen og brannvesenet var i høst på tilsyn i konteinerhotellet og Hotell Tulipan i Pyramiden. De oppdaget at den ene konteinermodulen har en defekt alarmklokke, og at et vindu i rømningsveien til en nødutgang i Hotell Tulipan ikke lot seg åpne. Det var også behov for å justere en branndør. Brannvesenet skriver at Trust Arktikugol har gjennomført en god jobb med dokumentasjon, men at det er behov for noe forbedring av internkontroll og sjekklister. Sysselmannen har bedt trusten om tilbakemelding etter tilsynet.


Ikke oppsagt

Publisert: 12.01.2017 kl 10:14

I kavalkaden fra 2016 skrev vi i forrige nummer at Basecamp Explorer AS ble oppsagt fra avtalen med Store Norske om å drive guiding i nedlagte Gruve 3 i juli. Forretningsutvikler Pål Berg i Store Norske har reagert på ordbruken.

«Basecamp sin avtale var for ett år, og gikk ut 30. juni 2016. Basecamp drev guiding i hele sin avtaleperiode, slik det står i avtalen. Det er altså ingen som ble oppsagt5 eller leietid som er forkortet. Begrunnelsen for den tidsbestemte leieperioden var tydelig kommunisert ved avtaleinngåelse, slik at ingen har hatt grunn til å forvente noe annet», skriver Berg i en epost til Svalbardposten.


Presisering

Publisert: 12.01.2017 kl 10:14

I forrige utgave av Svalbardposten kom vi i skade for å skrive at Spitsbergen Travel AS (nå Hurtigruten Svalbard AS) eier Green Dog Svalbard AS. Dette er ikke ikke helt riktig. Green Dog eies halvt om halvt av Hurtigruten Svalbard AS og daglig leder av bedriften, Martin Hartmann Munck.


Åpne spisesteder

Publisert: 12.01.2017 kl 10:13

Juleferien har vært ekstra lang for flere av byens spisesteder, men snart er det håp for dem som ikke ønsker å ta oppvasken selv. Torsdag åpnet Kroa som nå har nyrenovert kjøkken og utbedret bardisk. I dag åpner Sushi Kita, mens Huset avslutter julefeiringen mandag. Bon apetit.


Og barnet heter...

Publisert: 12.01.2017 kl 10:12

Det er ikke ofte Svalbards største reiselivsaktør går stilt i dørene, men i forbindelse navneskiftet i forrige uke har selskapet gjort nettopp det. Spitsbergen Travel AS er blitt til Hurtigruten Svalbard AS. Endringen skjedde gjennom en Facebook-oppdatering hvor ordene «Happy New Name» kom til syne.

Onsdag var det kommet en (1) kommentar til endringen. Den lyder som følger: «Hmm..?». Det skjer-redaksjonen sier seg enig i denne kommentaren, og gratulerer samtidig selskapet med nytt navn.


Må rydde opp

Publisert: 12.01.2017 kl 10:12

Sysselmannen pålegger LNS Spitsbergen å gjennomføre tiltak for å rydde opp etter at selskapet la slam fra en oljeutskiller på feil plass.

Hendelsen fant sted i november i fjor, og slammet ble lagt på deponi i Adventdalen. Dette deponiet skal ikke ha slikt avfall, og slamfraksjonen rant ut i bekken nedstrøms fra deponiet etter tømming. Det er påvist «forurensning av betydning» i avrenningen, og Sysselmannen har nå pålagt selskapet å gjøre en rekke tiltak for å fjerne de forurensede massene.


Dyr postkasse

Publisert: 12.01.2017 kl 10:11

Eieren av den 9,3 meter høye postkassen i Sjøområdet, Po Lin Susan Lee, ble i høst pålagt å fjerne installasjonen, da tillatelsen for å ha den stående var utløpt. Fra 1. november begynte dagbøter på 500 kroner per dag å løpe. Fortsatt har verken postkassen blitt fjernet, eller dagbøtene blitt betalt.

I et brev datert 5. januar krever Longyearbyen lokalstyre at utestående tvangsmulkt på 30.500 kroner betales, og gjentar sitt krav om at postkassen må fjernes.


Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!