Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Hund løs siden juli

Hunden ble sist observert i Sassendalen. FOTO: Line Nagell Ylvisåker (arkiv)

Hund løs siden juli

En hund kom i slutten av juli bort fra folkene sine ved Fredheim. Søndag ble den observert igjen, uten at det var mulig å fange den inn.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
15.09.2016 kl 15:31

Den svarte og hvite hunden hører til i Longyearbyen og er halvt grønlandshund. Nå, over en måned etter at den forsvant, er den fremdeles løs i terrenget.
– Vi har vært ute med helikopter, og hundeeier har selv vært ute uten å ha observert hunden. Så fikk vi en observasjon nå på søndag, sier sysselmannsførstebetjent Irene Sætermoen.

Sysselmannen ønsker at folk tar kontakt med dem umiddelbart, dersom de ser hunden slik at Sysselmannen får nøyaktig posisjon på den.
– Hva kommer dere til å gjøre med hunden når dere finner den?
– Det vurderer vi ut fra situasjonen, sier Sætermoen.

Hunden hadde sele på da den forsvant, og hadde det også da den ble observert søndag.

Siste nytt i Natur og miljø

Longyearbyen regner bort

Uken ble ikke som de hadde tenkt, hverken for konferansedeltakerne eller turistene som er på bryllupsreise. Les historiene og se bildegalleri her.

Fangstmannsskifte til sommeren

Sysselmannen søker nye fangstfolk på Austfjordnes. Sysselmannen har allerede fått flere henvendelser fra folk som ønsker å overvintre.

Banebrytende forskning

Helt ny teknologi blir tatt i bruk for å lære mer om livet i havet i polarnatten.

 
Slik kan byen skredsikres

Det er fullt mulig å sikre de skredutsatte områdene i Longyear­byen permanent, men det vil koste. Å sikre byen mot skred, kan få en prislapp på over 180 millioner kroner.

Evakuering kan bli løsningen

NVE skal anbefale hva slags skredsikring Longyearbyen skal ha. Det er ikke sikkert at konklusjonen blir permanente tiltak.

Breene åpnet – isen kan stenges

Oppdatert forskrift åpner for at turister kan kjøre via breene til Pyramiden, og at Sysselmannen kan stenge fjorder av hensyn til dyrelivet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!