Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

En garasje utenom det vanlige

– Vi er stolte over dette bygget. Utsikten er det i hvert fall ikke noe å utsette på, sier Kings Bay-direktør Ole Øiseth. FOTO: Ole Magnus Rapp

En garasje utenom det vanlige

Den nye storstua i Ny-Ålesund står klar til å øke aktiviteten i den spesielle forsker-byen.

Tekst:

Publisert:

Kongsfjordhallen er et kinderegg, som inneholder det meste av nødvendige behov: Her er varme garasjer til fem-seks store kjøretøyer, lager for strøsand til flyplassen, delelager for mye av byens behov, og på toppen, en stor konferansesal.

I september skal hallen offisielt åpnes under Ny-Ålesund symposiet, der flere statsråder skal være tilstede. Men den er allerede så godt som ferdig. Norsk institutt for luftforskning har allerede hatt en stor konferanse her, og lokalene fungerte svært bra.

– Det er klart vi er stolte av dette bygget og ser for oss større muligheter til å øke aktiviteten i byen, kanskje spesialt vinterstid, sier direktør Ole Øiseth i Kings Bay.

Selskapet som eier og driver Ny-Ålesund har i løpet av få år bygd opp en stor maskinpark. De utførte selv byggingen av veien frem til Kartverkets geodesistasjon, og ble dermed i stand til å investere i materiell. Kjøretøyer som gravemaskiner, hjullaster, veiskrape og lastebiler får nå skikkelig garasje.

– Vi planla først en stor garasje, men så straks muligheten til en etasje oppå, med konferansefasiliteter, sier Øiseth.

Kings Bays ansatte har utført det meste av byggingen selv, og prislappen for Kongsfjordhallen vil totalt ligge på rundt 13,5 millioner kroner.

Grunnflaten er 6500 kvadratmeter, og konferansesalen kan deles opp i mindre lokaler. Her er siste nytt av datateknologi, prosjektorer, taleanlegg, automatiske skjermer og mye annet. Her er også nytt kjøkken, og kanskje det mest spesielle; store vinduer mot nord med fantastisk utsikt. Og i sør, en veranda med minst like fint scenario rundt, her er også muligheter for grill og uteparty under tak.

– Alt tyder på økt aktivitet i Ny-Ålesund i årene som kommer, med mer forskning og flere møter og konferanser. Vi ser spesielt for oss økt samarbeid med Unis og de øvrige universitetene, sier direktør Ole Øiseth.

Se bildet større

Den nye storstua i Ny-Ålesund gir god plass til tunge kjøretøy og lt fra små møter til store konferanser. FOTO: Ole Magnus Rapp

Se bildet større

Erik Tollefsen (th) fra Cicero forbereder Ny-Ålesund symposium, og er imponert over de nye konferanselokalene. Sammen med Ole Øiseth tester han det tekniske utstyret. FOTO: Ole Magnus Rapp

Siste nytt i Natur og miljø

Mørketiden er inne

Nå har sola tatt farvel med Longyearbyen, og kommer ikke over horisonten før 16. februar.

Trenger mer info for å trygge byen

Unis-geologer mener det blant annet må etableres målestasjoner som kan hjelpe til å forutse når skred kan true byen.

Fant mulig hvalfangerkvinne

Et av de tre skjelettene som ble hentet ut fra Likneset i sommer, kan være av en kvinne.

Nedbørsrekord for oktober

Med nesten to uker igjen av måneden, har Meteorologisk institutt allerede registrert ny nedbørsrekord.

Nytt skred

Natt til onsdag gikk det et skred mellom Tverrdalen og Sverdrupbyen. Sysselmannen ber folk fremdeles tenke seg om to ganger før de beveger seg i bratt terreng.

Farbart til Huset

Tirsdag ettermiddag var veisperringene borte og det var igjen mulig å gå og kjøre fra det gamle museet til Huset.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!