Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Klart for hotellbygging på Elvesletta

John-Einar Lockert, administrerende direktør i Svalbard Adventure Group (t.v.), Arne Bø, daglig leder i Sandmo & Svenkerud og Svein Hugo Hansen, daglig leder i Svalpro er godt fornøyd med at de endelig kommer i gang. FOTO: Hilde Røsvik

Klart for hotellbygging på Elvesletta

Byggegjerdet har kommet opp og det er klart for første spadetak for nytt hotell på Elvesletta. Svalbard Adventure Group skal drive hotellet.

Tekst:

Publisert:

– Vi er klare til å sette pelene i bakken nå, og avventer kun igangsettingstillatelse fra Longyarbyen lokalstyre(LL). Vi har fått avklart oppdeling i flere byggetrinn og tilpasset prosjektet slik (LL) ønsket i tråd med rullering av arealplanen, sier daglig leder Svein Hugo Hansen i Svalpro AS som står som tiltakshaver og byggherre.

(LL) vedtok i august at igangsettingstillatelse ikke vil bli gitt kun for peling. En plan for videre byggearbeid må være klar.

Sandmo & Svenkerud, som har samme eiere som Svalpro, har fått i oppdrag å bygge hotellet. Første byggetrinn inneholder 34 rom i en bygning på tre etasjer. Bygget vil ha en liten resepsjon, frokostsal og et lite kjøkken.

Svalbardposten har tidligere skrevet at hotellet trolig skulle bygges for Thon og stå klart våren 2015. Dette avkrefter Hansen i Svalpro. Hotellplanene har vært klare en stund, men nå starter selve byggingen.

Restaurant

Hotellet skal bygges i tre byggetrinn og er totalt godkjent for 129 rom. Alle nødvendige fasiliteter til å drifte hotellet kommer på plass i første byggetrinn, men hovedrestauranten kommer først i det neste.

Det er Svalbard Adventure Group som skal drive både hotellet og restauranten.

De 129 rommene skal fordeles på tre bygg i tre etasjer.

Administrerende direktør i Svalbard Adventure Group, John-Einar Lockert, er glad for at byggingen snart er i gang.

– Det er spennende for oss å endelig komme i gang med byggingen og utvikling av norske arbeidsplasser i Longyearbyen. Både bygging, eierskap og drift er gjennom norske selskap med sterk lokal forankring, sier Lockert.

Første byggetrinn ventes å stå klart første halvår 2018, til turistsesongen starter.

Må koste gangvei
Hotellet skal bygges i krysset mellom Melkeveien og Vei 500. En ny gangvei må bygges langs Vei 500 og det må bygges gangbro inn til hotellet fra gangveien. Svein Hugo Hansen i Svalpro mener det er urimelig at de må koste ny gangvei alene.

– Vi synes gangveien er et kommunalt eller statlig ansvar og at den hører naturlig til hovedveien. Når det gjelder interne tilkomstveier er det naturlig at utbygger tar den kostnaden, sier Hansen.

Det er Årstiderne arkitekter som har tegnet hotellet.

Etter planen skal tomten være ferdig utbygd til 2019/2020.

Flere hotell
Svalbardposten skrev i november 2014 at grunneier Store Norske fordelte tre tomter til tre søkere på Elvesletta. På to av tomtene skulle det bygges hotell og på den tredje skal Kroa bygge nye lokaler. Den andre hotellbyggeren er Po Lin Lee fra Hong Kong. Hun fikk tomta nærmest Sportscenteret. Hotellet hennes skulle hete Svalbard International Hotel og bygges i to fløyer med vinterhage, lekeplass og vannspeil i mellom, som kan gjøres om til skøytebane på vinterstid. Første etasje skal inneholde lobby, restaurant, bar og spaanlegg og rom for pilates og Tai chi. De øverste etasjene skal inneholde 64 rom.

Po Lin Lee fikk rammetillatelse av Longyearbyen lokalstyre (LL) den 15.desember 2014. Rammetillatelsen gjelder i tre år, fram til 2017.

Thomas Neuhold i eiendomsavdelingen i Store Norske sier at hun enda ikke har inngått noen festeavtale på grunn til hotellet.

Svalbardposten har gjentatte ganger prøvd å få tak i Po Lin Lee på telefon og epost med spørsmål om hvor hotellplanene står.

Hun svarer ikke på henvendelsene.

Nøkkelord

Se bildet større

Slik vil det nye hotellet på Elvesletta se ut. Første byggetrinn skal etter planen stå klart til våren 2018. FOTO: illustrasjon: Årstiderne arkitekter

Se bildet større

Det nye hotellet skal bygges i tre byggetrinn og inneholde til sammen 129 rom. Hotellet skal være ferdig utbygd til 2019/2020 FOTO: Illustrasjon:Årstiderne arkitekter

Siste nytt i Nyheter

– Tilliten til skredvarslinga er drept

Harde ord fra innbyggere i folkemøtet etter skredet.

92 husstander evakuert

Longyearbyen lokalstyre forbereder seg på at det kan bli flere.

Feilvurderte skredfaren

NVE klarte ikke å varsle om at bebyggelsen var truet, derfor ble ingen evakuert før skredet gikk litt før klokken 12 i dag.

 
Skredet er gjennomsøkt

Sysselmannen melder på sine nettsider at skredområdet nå er gjennomsøkt og at ingen er savnet. Politiet er fremdeles på stedet ved Vei 228. Se bilder fra skredområdet her.

Hørte rop om hjelp, og fikk barn løftet opp i hendene

– Jeg er helt skjelven, sier Ingeborg Snekvik (33) etter dagens snøskred i Longyearbyen.

Evakuerte ikke før skredet

Sysselmann Kjerstin Askholt sier at det har blitt foretatt en vurdering av skredfaren.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!