Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

- Bra med telt!

Doreen Lampe i Arctic Autorent er svært fornøyd med tilbudet Spitsbergen Travel har gitt. FOTO: Carina Ingeborg Tangeraas

- Bra med telt!

Doreen Lampe skryter av Spitsbergen Travel i telt-saken, og mener mange cruiseturister aldri kommer seg til sentrum.

„I respons til forrige ukes sak om teltet på Bykaia vil Doreen Lampe, daglig leder i Arctic Autorent AS, skryte av Spitsbergen Travel og teltet deres.

– Teltet er et kjempebra tiltak, forteller Lampe. Firmaet hun arbeider i er et av få som har leid plass. Hun synes at reise- og næringslivet på Svalbard er mer opptatt av å klage på hverandre enn å jobbe sammen.

– Det er klart at oppsettingen av teltet kunne skjedd i en mer åpen prosess, men faktum er at Spitsbergen Travel faktisk sitter inne med et slikt telt og ønsker å bruke det, noe som er bra. Alle i byen har den samme muligheten og kunne gått til innkjøp av et slik telt,
sier Lampe.

Mange går ikke til byen
Lampe forteller at mange av cruiseturistene, spesielt av den eldre garde, aldri går opp til sentrum fordi de har booket sightseeingturer eller andre utflukter.

– Derfor er det bra at næringslivet kan tilby noe utsalg nede ved kaia istedet. Dette vil ikke bidra til «flukt» fra sentrumet - heller motsatt, sier Lampe.

Siste nytt i Næringsliv

Hjelp til nyskaping

Har du en god idé, ståpåvilje og forretningsteft, er det hjelp å få.

Satser mer på reiseliv

«Nordstjernen» utvider sesongen med toppturer og nordlyssafari.

Starter butikk i Lompen

I november skal Nina Lines og Maren Bekkeheien åpne «Snøstjerna». Den ble født på flyet.

Skaper turisme av vitenskap

Svalbard skal bli en vitenskapsdestinasjon også for turister. Forrige uke fikk to italienere innsikt i frøbankenes betydning.

Bussene og millionene ruller forbi

Hvis ikke North Pole Expedition Museum blir mer brukt de neste årene vurderer eierne, Stefano Poli og Ingunn Løyning, å flytte museet til en større by.

Stor sikringsjobb i vinter

Deler av Funken skal få helt nye ben å stå på. Til sammen 92 peler skal borres ned i permafrosten, den gamle funksjonærmessa skal rustes for framtiden.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!