Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

- Bra med telt!

Doreen Lampe i Arctic Autorent er svært fornøyd med tilbudet Spitsbergen Travel har gitt. FOTO: Carina Ingeborg Tangeraas

- Bra med telt!

Doreen Lampe skryter av Spitsbergen Travel i telt-saken, og mener mange cruiseturister aldri kommer seg til sentrum.

„I respons til forrige ukes sak om teltet på Bykaia vil Doreen Lampe, daglig leder i Arctic Autorent AS, skryte av Spitsbergen Travel og teltet deres.

– Teltet er et kjempebra tiltak, forteller Lampe. Firmaet hun arbeider i er et av få som har leid plass. Hun synes at reise- og næringslivet på Svalbard er mer opptatt av å klage på hverandre enn å jobbe sammen.

– Det er klart at oppsettingen av teltet kunne skjedd i en mer åpen prosess, men faktum er at Spitsbergen Travel faktisk sitter inne med et slikt telt og ønsker å bruke det, noe som er bra. Alle i byen har den samme muligheten og kunne gått til innkjøp av et slik telt,
sier Lampe.

Mange går ikke til byen
Lampe forteller at mange av cruiseturistene, spesielt av den eldre garde, aldri går opp til sentrum fordi de har booket sightseeingturer eller andre utflukter.

– Derfor er det bra at næringslivet kan tilby noe utsalg nede ved kaia istedet. Dette vil ikke bidra til «flukt» fra sentrumet - heller motsatt, sier Lampe.

Siste nytt i Næringsliv

Trøblete nattestenging

Svalbard lufthavn skal få ny belysning og en flatere rullebane. Derfor la de opp til nattestengt flyplass i sommer. Det passer reiselivet dårlig.

Tar nærings­hyttene videre

Miljøvernsjef Knut Fossum mener reiselivsbedriftene har fått god nok tid til å sende inn hyttesøknader.

Dette skal flere turister få se

Gjennom Svea Svalbard AS skal gruvesamfunnet bli en turistdestinasjon. Etter å ha vært skeptisk til det han fryktet var statlig finansiert konkurranse, er reiselivssjefen nå positiv.

På nett med sjokolade

Nå kan sjokoladogram og gavepakninger bestilles på nett og sendes både til fastlandet og lokalt i Longyearbyen.

Reiselivsselskapet for Svea på plass

Gjennom Svea Svalbard AS skal Store Norske og Spitsbergen Travel sammen gjøre Svea til en levende turistdestinasjon.

Klart for hotellbygging på Elvesletta

Byggegjerdet har kommet opp og det er klart for første spadetak for nytt hotell på Elvesletta. Svalbard Adventure Group skal drive hotellet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!