Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Virkningsfull aprilspøk

Noen dager etter at aprilspøken stod på trykk, hadde også Longyearbyen lokalstyre slått av utelysene på Næringsbygget. FOTO: Karine Nigar Aarskog

Virkningsfull aprilspøk

Nyheten om at Bydrift skal gi bøter for utelys har gitt resultater.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
08.04.2011 kl 08:00

– Noen av reaksjonene vi fikk var at folk skjønte at det lå et budskap bak, selv om dette var en aprilspøk. Det er positivt, sier daglig leder i Bydrift, Marianne Aasen.

Hvis det er noen som fortsatt ikke har fått det med seg, så var det altså en aprilspøk at Bydrift skal begynne å bøtelegge alle som lar utelyset stå på fra 1. april til 1. oktober. Aasen er fornøyd med at problemstillingen er satt på dagsorden, selv om de likevel ikke kommer til å gå så hardt til verks.

– Det gjør ikke noe at man blir mer bevisst på sitt eget energiforbruk. Når det er veldig kaldt, må vi fyre med diesel i tillegg til kull. Det er opp til hver enkelt å finne ut hva de selv kan gjøre for å få forbruket ned, sier Aasen.

Flere gikk på

– Har dere fått noen henvendelser fra folk som har reagert på nyheten?

– Ja, det var noen som gikk på og som ikke skjønte at vi kunne skrive ut bøter. Da spurte jeg om de visste hvilken dato det var, svarer Aasen.

Fram til forrige fredag stod utelysene på Næringsbygget på, også midt på dagen. Etter helgen var de skrudd av.

– Er aprilspøken årsaken til at utelysene på Næringsbygget ble slått av?

– Nei, det er tilfeldig at det falt sammen. Noe av det vi gjør for å få ned strømforbruket er bruke strøm bare ved behov. Det har ingentingen med aprilspøken å gjøre, sier Aasen.

Søkelys

Hun håper bevisstheten rundt strømforbruket vil vedvare selv om folk likevel ikke risikerer 500 kroner i bot ved å la utelyset stå på.

– Vi håper at vi skal få satt søkelys på energiforbruket gjennom det vi gjør i Bydrift, sier Aasen.

For ordens skyld kommer Bydrift heller ikke til å nappe ut motorvarmere på dager de strengt tatt ikke trenger å være koblet til.  

Siste nytt i Magasin

Hjertelig møte med mye latter og noen utvalgte google-ord

Ortodoks julefeiring i Barentsburg.

Året som gikk

2016 i Arktis, punktvis.

Fortsatt uenig om hvem som kom først

Norge og Russland ikke enige om historien på Svalbard.

Prest og venn midt i katastrofen

Sokneprest Leif Magne Helgesen mistet en av sine gode venner i skredet. Han lot seg selv gå inn i sorgen sammen med hele Longyearby-samfunnet.

Savner den morsomme pappaen

Det er ett år siden Bendik (13), Mali (11) og Rasmus (9) mistet pappaen sin, Atle Husby (42). Når de snakker om ham, kommer det både tårer og latter.

Draumen om Nordpolen

I 1964 var eg med på Bjørn Staib sin nordpolekspedisjon som vart ein fiasko. Nokon av oss andre ville gjera eit nytt forsøk.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!